Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

İLK ORTA LİSE VE ÜNİVERSİTE

    Eğitimin temeli İlkokul da atılır.     Temeli atan öğretmende Sınıf Öğretmenidir.     Bende, ilk, orta, lise, üniversiteyi bitirdim. ilk okul sınıf öğretmenim, Ali Ekrem Hazinedar'ı hiçbir zaman unutmadım, unutmamda...     Diğer öğretmenlerin, adını bırak, eşkalini bile unuttum.  Neden?     Onlar sınıf öğretmeni değil, dersin öğretmeni olduklarından.     İlk okul eskiden beş sene idi. bir hükümet  geldi dörde indirdi. Bir hükümet geldi, daha fazla bindirdi. Sekize çıkardı. Bir hükümet daha geldi, gene dörde indirdi. Şimdilik dörtle devam ediyor.     Gelecek olan hükümet, indirir mi, bindirir mi bilemeyiz. Eğitimin temeli ilkokulda atılır demiştik. Evet öyle. Öğrenciyi ve velisi, her haliyle en yakından tanıyan kim, Sınıf     Öğretmeni.     Öğrenciyi yetenek ve kabiliyeti doğrultusunda, istikbale yönlendiren kim, Sınıf Öğretmeni.     Öğrencilerine, Anne, Baba şefkatiyle yaklaşıp, dertlerine derman olan kim, Sınıf Öğretmeni.      Hem de en az, dört sene.     Dört sene, dört sene.     Dört sene, böyle bitince,  merasimle mezun olan öğrenciler,öğretmen ve arkadaşlarından, ağlayarak ayrılmak zorunda kalmış oluyorlar.     Birinci adım, böyle bitmiş oluyor.     İkinci  adım orta okul.     Orta okulda, öğrenciler, biraz daha, kendilerini toparlamış olsala da, öğretmenler ayrı ayrı olduğundan uyumlu bir ortam oluşturamazlar.     Onlar sınıf öğretmeni değil DERS öğretmeni olduklarından,ders öğretmeninin, ismini bile bilmeyen öğrencilerde olabilir.Öğretmenlerde öyle... Eskisi gibi, çalışanı, tembeli, geleni, gelmeyeni , bileni, bilmeyeni, arayıp soran yok ya, oh ne güzel , hepsi toptan geçiyor.     Üçüncü adım lise kulak verin bu sese .     Lisede , öğrenci, önünü, yönünü görmeli.     Neyin ne olduğunu, yanılmadan bilmeli.Yoluna öyle devam etmeli.ne ekerse, onu biçmeli...     o yol üniversite yolu. Lise sıralarında kendinizi o yola nasıl gidileceğini hazırlamalısınız.     Lise sıralarında, üniversiteye bilinçli adım atılır. yanlış gidişin dönüşü zor olur. GELELİM ÜNİVERSİTELERİMİZE     Üniversiteyi de bitirmek, sorun değil. Hangi, branşta, dalda bitirirsen bitir. Bitirmede bir sorun olmaz. Sorun bitirdikten sonra başlar. İş ararsın bulamazsın. Bulsan bile giremezsin.Mulakat denilen bir bataklık icat olmuş. O bataklıktan çıkamazsın. Bekçi bile olmak için, önüne  yazılı imtihanı bırak o mulakattan gene, sıyrılıp çıkamazsın..     Bu geneçler okulların hepsini bitirdi.     İş yok aş yok. Şimdi ne olacak? Diyeceksiniz.     O suali sayın başbakana sorun. Derim.  
Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2017 - Pazartesi

İLK ORTA LİSE VE ÜNİVERSİTE

    Eğitimin temeli İlkokul da atılır.
    Temeli atan öğretmende Sınıf Öğretmenidir.
    Bende, ilk, orta, lise, üniversiteyi bitirdim. ilk okul sınıf öğretmenim, Ali Ekrem Hazinedar'ı hiçbir zaman unutmadım, unutmamda...
    Diğer öğretmenlerin, adını bırak, eşkalini bile unuttum.  Neden?
    Onlar sınıf öğretmeni değil, dersin öğretmeni olduklarından.
    İlk okul eskiden beş sene idi. bir hükümet  geldi dörde indirdi. Bir hükümet geldi, daha fazla bindirdi. Sekize çıkardı. Bir hükümet daha geldi, gene dörde indirdi. Şimdilik dörtle devam ediyor.
    Gelecek olan hükümet, indirir mi, bindirir mi bilemeyiz. Eğitimin temeli ilkokulda atılır demiştik. Evet öyle. Öğrenciyi ve velisi, her haliyle en yakından tanıyan kim, Sınıf     Öğretmeni.
    Öğrenciyi yetenek ve kabiliyeti doğrultusunda, istikbale yönlendiren kim, Sınıf Öğretmeni.
    Öğrencilerine, Anne, Baba şefkatiyle yaklaşıp, dertlerine derman olan kim, Sınıf Öğretmeni. 
    Hem de en az, dört sene.
    Dört sene, dört sene.
    Dört sene, böyle bitince,  merasimle mezun olan öğrenciler,öğretmen ve arkadaşlarından, ağlayarak ayrılmak zorunda kalmış oluyorlar.
    Birinci adım, böyle bitmiş oluyor.
    İkinci  adım orta okul.
    Orta okulda, öğrenciler, biraz daha, kendilerini toparlamış olsala da, öğretmenler ayrı ayrı olduğundan uyumlu bir ortam oluşturamazlar.     Onlar sınıf öğretmeni değil DERS öğretmeni olduklarından,ders öğretmeninin, ismini bile bilmeyen öğrencilerde olabilir.Öğretmenlerde öyle... Eskisi gibi, çalışanı, tembeli, geleni, gelmeyeni , bileni, bilmeyeni, arayıp soran yok ya, oh ne güzel , hepsi toptan geçiyor.
    Üçüncü adım lise kulak verin bu sese .
    Lisede , öğrenci, önünü, yönünü görmeli.     Neyin ne olduğunu, yanılmadan bilmeli.Yoluna öyle devam etmeli.ne ekerse, onu biçmeli...
    o yol üniversite yolu. Lise sıralarında kendinizi o yola nasıl gidileceğini hazırlamalısınız.
    Lise sıralarında, üniversiteye bilinçli adım atılır. yanlış gidişin dönüşü zor olur.
GELELİM ÜNİVERSİTELERİMİZE
    Üniversiteyi de bitirmek, sorun değil. Hangi, branşta, dalda bitirirsen bitir. Bitirmede bir sorun olmaz. Sorun bitirdikten sonra başlar.
İş ararsın bulamazsın. Bulsan bile giremezsin.Mulakat denilen bir bataklık icat olmuş. O bataklıktan çıkamazsın. Bekçi bile olmak için, önüne  yazılı imtihanı bırak o mulakattan gene, sıyrılıp çıkamazsın..
    Bu geneçler okulların hepsini bitirdi.
    İş yok aş yok. Şimdi ne olacak? Diyeceksiniz.
    O suali sayın başbakana sorun. Derim.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş