Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

ÜNİVERSİTEMİZİN TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ

   KONSER, Çarşamba Günü akşamı davetlilere sunuldu. Salon tamamen, bayan, bay, genç, davetlilerle dolu idi. SALİH KALYONCU, SENER GÖK, ve ben, davetliler arasında yerimize oturduk. Sahnenin dekoru, gayet güzel, hepsi yerli yerindeydi. Sunucu arkadaşımız, KAMURAN YILMAZ, sessiz, sakin kendine emin, tatlı  bir uslupla, programı baştan sona bizlere sundu. Önce kız, erkek KORU ekibi, gayet şık kıyafetleriyle sahnedeki yerlerini aldılar. Sonra, SAZ HEYETİ.   Sunucumuz SAZ HEYETİNİ, ayrı ayrı özellikleri ile bizlere taktim etti. Alkışlarımızla bizde onları taktir ettik. Sıra KONSERİ yönetecek olan ŞEFE gelmişti. Kamuran Bey, önce bir giriş yaptı. Birinci bölümden, Erzurum, Burdur, Kırşehirden birer türkünün okunmasını, bizlere bildirdi ve peşinden   KONSERİ yönetecek olan, sayın ŞEFİMİZ, prof. SABRİ YENERİ davet etti. Salon alkış sesleriyle çınladı. ŞEFİMİZDE sahneye, siyah takım elbise, sade bir  kıyafetle, şen, samimi, onurlu, gururlu adımlarla girdi. Saz Heyeti Şeflerini ayakta karşıladılar. Önce nazikane, bizleri, selamladıktan sonra dönerek, ekibini, selamladı. Saz heyeti yerine oturdu ve şefle sahnedeki yerini aldı. KONSERİMİZ BÖYLECE BAŞLAMIŞ OLDU. KORO, SOLO TÜRKÜLER sonuna kadar devam etti. Şef olarak Sabri Beyi, çok konserlerinde gördüm ve köşemde yazdım. Ama bu konserdeki gibi, olgun, ciddi, dikkatli, çok hareketli görmemiştim. El, kol, vücut hareketleriyle, türküleri adeta, okur gibi oluyordu. Koro, solo, türküleri, baştan sona böyle devam ettirdi. Bay, bayan  SOLİSTLER, okudukları türküleri ile, bizleri neşelendirip, unutulmaz bir gece yaşatmış oldular. Kendi görüş açımdan, bende daha derin izler bırakan değerlere değineceği. Önce Sayın ŞEFİMİZ SABRİ BEY, Merve ÖZKAYA, Aykan DERYAL, Gizem BAY, Merve YILMAZ, Bahar ÖZ, ayrıca yerine göre, kız erkek Ordu  yöresi, Oyunları karşılıklı oynamaları, geceye ayrı bir renk ve hava katmış oldu. Hepsine ayrı ayrı değinme imkan ve zamanım olmadığından, bu kadarına değindim. Başta sayın ŞEFİMİZ Prof. SABRİ YENER olmak üzere, KORO SOLO türkü okuyanlara onlara sazları ile eşlik eden SANATKARLARA taktir ve  teşekkürlerimle, SEVGİLERİMİ sunarım.
Ekleme Tarihi: 11 Mayıs 2017 - Perşembe

ÜNİVERSİTEMİZİN TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ

   KONSER, Çarşamba Günü akşamı davetlilere sunuldu. Salon tamamen, bayan, bay, genç, davetlilerle dolu idi. SALİH KALYONCU, SENER GÖK, ve ben, davetliler arasında yerimize oturduk. Sahnenin dekoru, gayet güzel, hepsi yerli yerindeydi. Sunucu arkadaşımız, KAMURAN YILMAZ, sessiz, sakin kendine emin, tatlı  bir uslupla, programı baştan sona bizlere sundu. Önce kız, erkek KORU ekibi, gayet şık kıyafetleriyle sahnedeki yerlerini aldılar. Sonra, SAZ HEYETİ.
  Sunucumuz SAZ HEYETİNİ, ayrı ayrı özellikleri ile bizlere taktim etti. Alkışlarımızla bizde onları taktir ettik. Sıra KONSERİ yönetecek olan ŞEFE gelmişti. Kamuran Bey, önce bir giriş yaptı. Birinci bölümden, Erzurum, Burdur, Kırşehirden birer türkünün okunmasını, bizlere bildirdi ve peşinden   KONSERİ yönetecek olan, sayın ŞEFİMİZ, prof. SABRİ YENERİ davet etti. Salon alkış sesleriyle çınladı. ŞEFİMİZDE sahneye, siyah takım elbise, sade bir  kıyafetle, şen, samimi, onurlu, gururlu adımlarla girdi. Saz Heyeti Şeflerini ayakta karşıladılar. Önce nazikane, bizleri, selamladıktan sonra dönerek, ekibini, selamladı. Saz heyeti yerine oturdu ve şefle sahnedeki yerini aldı. KONSERİMİZ BÖYLECE BAŞLAMIŞ OLDU. KORO, SOLO TÜRKÜLER sonuna kadar devam etti. Şef olarak Sabri Beyi, çok konserlerinde gördüm ve köşemde yazdım. Ama bu konserdeki gibi, olgun, ciddi, dikkatli, çok hareketli görmemiştim. El, kol, vücut hareketleriyle, türküleri adeta, okur gibi oluyordu. Koro, solo, türküleri, baştan sona böyle devam ettirdi. Bay, bayan  SOLİSTLER, okudukları türküleri ile, bizleri neşelendirip, unutulmaz bir gece yaşatmış oldular. Kendi görüş açımdan, bende daha derin izler bırakan değerlere değineceği. Önce Sayın ŞEFİMİZ SABRİ BEY, Merve ÖZKAYA, Aykan DERYAL, Gizem BAY, Merve YILMAZ, Bahar ÖZ, ayrıca yerine göre, kız erkek Ordu  yöresi, Oyunları karşılıklı oynamaları, geceye ayrı bir renk ve hava katmış oldu. Hepsine ayrı ayrı değinme imkan ve zamanım olmadığından, bu kadarına değindim. Başta sayın ŞEFİMİZ Prof. SABRİ YENER olmak üzere, KORO SOLO türkü okuyanlara onlara sazları ile eşlik eden SANATKARLARA taktir ve  teşekkürlerimle, SEVGİLERİMİ sunarım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş