Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
İsmet DUMAN
Köşe Yazarı
İsmet DUMAN
 

BU KUŞAK “SİZLERE ÖMÜR”

LGS sınavı sonuçları açıklandıktan sonra yüz binlere varan öğrenciler açıkta kalırken veliler şok üzerine şok yaşıyorlar. Eğitim sisteminin değişim sürecinde yaşadıkları şoktan henüz kurtulamamışlarken, sınav sonuçları neticesinde atlatamadıkları ikinci şokun üzerine bir de hayal kırıklığı ilave olmuştur.  Nedir bu öğrencilerin çektiği, nedir bu anne babaların kontrpiye’de kalışları. Bu şaşkınlıklar ve eğitim sisteminin dayanılmaz çarpıklıkları ne zaman son bulacak?  Bu ruh hali ve “ne olacak” sendromu ile karşı karşıya kalan öğrencilerden nasıl verim beklenir? Boş kalan 342 bin kontenjanın çoğunun İmam-Hatip ve Meslek liselerinden oluşması sizlere neyi ifade ediyor?  Bir öğrenciyi zorla İmam Hatip’e veya Meslek Liselerine nasıl göndermeye çalışırsın? Bunun hiçbir zaman tutmayacağını senenin başından beri avazımızın çıktığı kadar bağırmamıza rağmen kulak tıkamanızın mantığı nedir? İmam Hatip Liselerini dayatma ile NİTELİKLİ yaptınız. Şehrimizin vekil ve Belediye Başkanları çocuklarını bu liselere göstermelik bir şekilde kayıtlarını yaptırdı. Fakat tamamen çakma bu okulların, nitelikli olmadığını daha dönem bitmeden anladılar ve her ikisini de özel kolejlere aldırdılar. Siz böyle yaparsanız, sıradan veliler ne yapsın? Hani nitelikli idi. Niçin aldınız çocuklarınızı bu okullardan? Bu okullar nitelikli veya kaliteli olsaydı, kapısında kuyruk olurdu. Yazık! Çok yazık! Geleceğin güvencesi bu çocuklar nereye çekilmek isteniyor. Onları nereye götürüyorsunuz? Dünyada eğitim sistemiyle bu kadar oynan başka bir ülke var mıdır sizce?  Defaten sordum, yine soracağım. Neyi arıyorsunuz da yıllardır bulamıyorsunuz? Bulan ülkelerden feyz almak, onların eğitim sistemini araştırmak hiç mi aklınıza gelmez.  Gelişmiş ülkelerde kabul görmüş, bu sistemler, bizim  kimyamızla mı yoksa hamasiyetimizle mi uyuşmuyor? Nedir bu inat, denenmemiş ve hiçbir ülkede kabul görmemiş ne idü belirsiz bir sistemden ne bekliyorsunuz?  Hiç mi düşünmediniz. Siz hiç özel İmam Hatip koleji açıldığını gördünüz mü? Olmaz ya! Henüz kurulma aşamasında olsa bile anında iflas eder. Tüccar mantığıyla kurulan bu kolejlerin sahipleri,  böyle bir açık görselerdi her taraf özel İmam Hatip koleji olurdu.  Son olarak bi rahat bırakın çocukları. Eğitimin dokusuyla oynamayın artık. Öğrenci hangi sistemden hangi hedefe gideceğini bilmeli. Kaygı dolu bir eğitim sisteminden tamamen uzak, kafa rahat, beyin antenleri her daim bilgiye açık olmalı.  Gün ola! Harman ola! Bakalım. Bu eğitimin son hali ne ola..?
Ekleme Tarihi: 02 Ağustos 2018 - Perşembe

BU KUŞAK “SİZLERE ÖMÜR”

LGS sınavı sonuçları açıklandıktan sonra yüz binlere varan öğrenciler açıkta kalırken veliler şok üzerine şok yaşıyorlar. Eğitim sisteminin değişim sürecinde yaşadıkları şoktan henüz kurtulamamışlarken, sınav sonuçları neticesinde atlatamadıkları ikinci şokun üzerine bir de hayal kırıklığı ilave olmuştur. 
Nedir bu öğrencilerin çektiği, nedir bu anne babaların kontrpiye’de kalışları. Bu şaşkınlıklar ve eğitim sisteminin dayanılmaz çarpıklıkları ne zaman son bulacak? 
Bu ruh hali ve “ne olacak” sendromu ile karşı karşıya kalan öğrencilerden nasıl verim beklenir?
Boş kalan 342 bin kontenjanın çoğunun İmam-Hatip ve Meslek liselerinden oluşması sizlere neyi ifade ediyor? 
Bir öğrenciyi zorla İmam Hatip’e veya Meslek Liselerine nasıl göndermeye çalışırsın?
Bunun hiçbir zaman tutmayacağını senenin başından beri avazımızın çıktığı kadar bağırmamıza rağmen kulak tıkamanızın mantığı nedir?
İmam Hatip Liselerini dayatma ile NİTELİKLİ yaptınız. Şehrimizin vekil ve Belediye Başkanları çocuklarını bu liselere göstermelik bir şekilde kayıtlarını yaptırdı. Fakat tamamen çakma bu okulların, nitelikli olmadığını daha dönem bitmeden anladılar ve her ikisini de özel kolejlere aldırdılar. Siz böyle yaparsanız, sıradan veliler ne yapsın? Hani nitelikli idi. Niçin aldınız çocuklarınızı bu okullardan? Bu okullar nitelikli veya kaliteli olsaydı, kapısında kuyruk olurdu.
Yazık! Çok yazık! Geleceğin güvencesi bu çocuklar nereye çekilmek isteniyor. Onları nereye götürüyorsunuz?
Dünyada eğitim sistemiyle bu kadar oynan başka bir ülke var mıdır sizce? 
Defaten sordum, yine soracağım. Neyi arıyorsunuz da yıllardır bulamıyorsunuz? Bulan ülkelerden feyz almak, onların eğitim sistemini araştırmak hiç mi aklınıza gelmez. 
Gelişmiş ülkelerde kabul görmüş, bu sistemler, bizim  kimyamızla mı yoksa hamasiyetimizle mi uyuşmuyor? Nedir bu inat, denenmemiş ve hiçbir ülkede kabul görmemiş ne idü belirsiz bir sistemden ne bekliyorsunuz? 
Hiç mi düşünmediniz. Siz hiç özel İmam Hatip koleji açıldığını gördünüz mü? Olmaz ya! Henüz kurulma aşamasında olsa bile anında iflas eder.
Tüccar mantığıyla kurulan bu kolejlerin sahipleri,  böyle bir açık görselerdi her taraf özel İmam Hatip koleji olurdu. 
Son olarak bi rahat bırakın çocukları. Eğitimin dokusuyla oynamayın artık. Öğrenci hangi sistemden hangi hedefe gideceğini bilmeli. Kaygı dolu bir eğitim sisteminden tamamen uzak, kafa rahat, beyin antenleri her daim bilgiye açık olmalı. 
Gün ola! Harman ola! Bakalım. Bu eğitimin son hali ne ola..?
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş