Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

YOKSULLUK ARTTI EV ALMAK HAYAL OLDU

Yüksek enflasyon ve her gün gelen zamlar sadece dar gelirli vatandaşı değil orta üst kısımı bile derinden etkiliyor. x Bu olumsuz ekonomik şartların yanı sıra artan işsizlik ve düşük maaşla çalışan kişilerin sayısının artması sonucu ülkedeki yoksulluk da giderek artıyor.  x Türkiye İstatistik Kurumu’na göre 2021 yılında sürekli yoksulluk oranı bir önceki yıla göre 0,1 puan artarak yüzde 13,8 oldu. 2022’nin yoksulluk verileri ise daha şimdiden 2021’i sollamış gibi görünüyor.  x Gündemden düşmeyen konut konusu da pek iç açıcı değil. TÜİK’e göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,3 puan azalarak 2021’de yüzde 57,5 olarak hesaplanırken, kirada oturanların oranı yüzde 26,8, lojmanda oturanların oranı yüzde 1,2 ve kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı ise yüzde 14,6 olarak gerçekleşti. An itibariyle milyonlarca liraları bulan ev fiyatları ve kredileri ise dar ve orta gelirli vatandaşların ev alma hayallerini suya düşürdü. x Hangi memur veya asgari ücretli bir eve 1-2 milyon lira verip alabilir? Hangi memur veya asgari ücretli ayda 15-20 bin lira ev kredisi ödeyebilir?  
Ekleme Tarihi: 13 Mayıs 2022 - Cuma

YOKSULLUK ARTTI EV ALMAK HAYAL OLDU

Yüksek enflasyon ve her gün gelen zamlar sadece dar gelirli vatandaşı değil orta üst kısımı bile derinden etkiliyor.
x
Bu olumsuz ekonomik şartların yanı sıra artan işsizlik ve düşük maaşla çalışan kişilerin sayısının artması sonucu ülkedeki yoksulluk da giderek artıyor. 
x
Türkiye İstatistik Kurumu’na göre 2021 yılında sürekli yoksulluk oranı bir önceki yıla göre 0,1 puan artarak yüzde 13,8 oldu. 2022’nin yoksulluk verileri ise daha şimdiden 2021’i sollamış gibi görünüyor. 
x
Gündemden düşmeyen konut konusu da pek iç açıcı değil. TÜİK’e göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,3 puan azalarak 2021’de yüzde 57,5 olarak hesaplanırken, kirada oturanların oranı yüzde 26,8, lojmanda oturanların oranı yüzde 1,2 ve kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı ise yüzde 14,6 olarak gerçekleşti. An itibariyle milyonlarca liraları bulan ev fiyatları ve kredileri ise dar ve orta gelirli vatandaşların ev alma hayallerini suya düşürdü.
x
Hangi memur veya asgari ücretli bir eve 1-2 milyon lira verip alabilir? Hangi memur veya asgari ücretli ayda 15-20 bin lira ev kredisi ödeyebilir?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş