Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

O İYİ İNSANLAR, O GÜZEL ATLARA BİNİP ÇEKİP GİTTİLER

Usta gazeteci ve mimar Aydın Boysan ağabeyimiz 97 yaşında organ yetmezliği sonucu Ulus’taki evinde hayatını kaybetti.. Şimdiye kadar Aydın Boysan'ın yazılarını okumadıysanız eğer çok şey kaybetmişsinizdir..  Sadece gazeteciler ya da yazarlar için değil her insan için bir ilham kaynağıydı Aydın Boysan.. İşte arkasında bıraktığı ve her biri hayat dersi niteliği taşıyan, özlü sözlerin de özü sayılabilecek birkaç Aydın Boysan cümlesi; *** “Bu dünyada kendini yüceltenler, sanat ve bilime kendini feda edenlerdir'' ***   “O zamanlar alkollü yani sarhoş bir şekilde dolaşan veya nara atarak toplum huzurunu bozan insanları toplayıp Taksim Meydanı'nda hazır bulundurdukları bir otobüse bindirip, Sarıyer’e kadar götürüp orda bırakırlardı ve ceza olarak Sarıyer’den şehre kadar yürürdü insanlar. İşte bu onurlu yolculukta ben de birkaç kere yer almıştım” *** "İstanbul'da balıkçı sayısı kebapçıların altına düştüyse sorun var demektir" *** "Bir gün cep telefonu verdiler bana, cebime koydum. Akşam yine içmeye gittik pasaja. Baktım hanım arıyor; "Fazla içme" diyor. Ertesi gün o cep telefonunu hanıma verdim ve bir daha kullanmadım" *** “Kitap insanlığın kağıt üzerindeki belleğidir. Kitap sonsuza kadar ihanet etmeyen bir dosttur. Kitabı ilk kez okurken bir dost tanırsın. İkinci okuyuşunda eski bir dosta rastlarsın” *** “Sahip olduğumuz zaman az değil, çok. Az olan zaman yararlandığımız zamandır” *** “Hiçbir konuya hiçbir yaşta geç kalınmış değildir. Her türlü eylem ve işten artan zaman kalmadığı gerekçesi ile kaçınılması yanlıştır. Hatta saçmadır” *** “Kişi sevgi konusunda da herkesi dinledikten sonra kendi yolunu, kendi gerçeğini kendisi bulmalıdır” *** “Değişmeyen, gelişmeyen, kemikleşen bir sevgi olamaz. Zaman, sevgide biçim ve içerik gelişmeleri yaratır. Sevginin canlı kalması bu gelişmelere bağlıdır”
Ekleme Tarihi: 08 Ocak 2018 - Pazartesi

O İYİ İNSANLAR, O GÜZEL ATLARA BİNİP ÇEKİP GİTTİLER

Usta gazeteci ve mimar Aydın Boysan ağabeyimiz 97 yaşında organ yetmezliği sonucu Ulus’taki evinde hayatını kaybetti.. Şimdiye kadar Aydın Boysan'ın yazılarını okumadıysanız eğer çok şey kaybetmişsinizdir..  Sadece gazeteciler ya da yazarlar için değil her insan için bir ilham kaynağıydı Aydın Boysan.. İşte arkasında bıraktığı ve her biri hayat dersi niteliği taşıyan, özlü sözlerin de özü sayılabilecek birkaç Aydın Boysan cümlesi;
***
“Bu dünyada kendini yüceltenler, sanat ve bilime kendini feda edenlerdir''
***
  “O zamanlar alkollü yani sarhoş bir şekilde dolaşan veya nara atarak toplum huzurunu bozan insanları toplayıp Taksim Meydanı'nda hazır bulundurdukları bir otobüse bindirip, Sarıyer’e kadar götürüp orda bırakırlardı ve ceza olarak Sarıyer’den şehre kadar yürürdü insanlar. İşte bu onurlu yolculukta ben de birkaç kere yer almıştım”
***
"İstanbul'da balıkçı sayısı kebapçıların altına düştüyse sorun var demektir"
***
"Bir gün cep telefonu verdiler bana, cebime koydum. Akşam yine içmeye gittik pasaja. Baktım hanım arıyor; "Fazla içme" diyor. Ertesi gün o cep telefonunu hanıma verdim ve bir daha kullanmadım"
***
“Kitap insanlığın kağıt üzerindeki belleğidir. Kitap sonsuza kadar ihanet etmeyen bir dosttur. Kitabı ilk kez okurken bir dost tanırsın. İkinci okuyuşunda eski bir dosta rastlarsın”
***
“Sahip olduğumuz zaman az değil, çok. Az olan zaman yararlandığımız zamandır”
***
“Hiçbir konuya hiçbir yaşta geç kalınmış değildir. Her türlü eylem ve işten artan zaman kalmadığı gerekçesi ile kaçınılması yanlıştır. Hatta saçmadır”
***
“Kişi sevgi konusunda da herkesi dinledikten sonra kendi yolunu, kendi gerçeğini kendisi bulmalıdır”
***
“Değişmeyen, gelişmeyen, kemikleşen bir sevgi olamaz. Zaman, sevgide biçim ve içerik gelişmeleri yaratır. Sevginin canlı kalması bu gelişmelere bağlıdır”
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş