Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

KYK BORCU ALTINDA EZİLEN GENÇLER

Üniversite eğitimi sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kredi alan gençler zor durumda. Sayıları yaklaşık 6 milyonu bulan KYK borçlusu genç, bu borçların altında tabiri caizse eziliyor. KYK borcu olan bu gençlerin kimisi mezun olduktan sonra iş buldu ancak krediyi ödeyecek maddi durumu olmadı, kimisi ise çalışacak iş bile bulamadı ve borcu faizlerle katlanarak arttı. Ülkemizin geleceği bu gençlerin, sorunlarını giderecek hiçbir düzenleme yapılmadı desek yalan olmaz. KYK borçları sadece yapılandırıldı, düzenli taksitlerle kredilerin ödenmesi istendi ama işi olmayan, olsa bile çoğu asgari ücretli bu gençler bu borcu bir türlü ödeyemedi. Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan gençlerin bu çağrısını ise birçok kesim sürekli duymazdan geldi. KYK borcu olan gençler ara sıra siyasilerin de gündemine geldi ancak yine çözüm bulunamadı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel; “Neredeyse gençlerin yarıdan çoğu devlete borçlu gözüküyor. Halbuki devletin gençlere borcu var" diyerek KYK borçlarının silinmesi için çağrıda bulunmuştu. Uzun lafın kısası; KYK borçlarını ödeyemeyen milyonlarca genç için bir kez daha sesleniyoruz: Zaten işsizlik ve ekonomik krizle boğuşan üniversite mezunu gençlerin bu borçları  silinmeli ve bu gençlerin önü açılmalı. Madem gençlerimiz bizim geleceğimiz, o halde geleceğimize sahip çıkalım…
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2022 - Cuma

KYK BORCU ALTINDA EZİLEN GENÇLER

Üniversite eğitimi sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kredi alan gençler zor durumda.

Sayıları yaklaşık 6 milyonu bulan KYK borçlusu genç, bu borçların altında tabiri caizse eziliyor.

KYK borcu olan bu gençlerin kimisi mezun olduktan sonra iş buldu ancak krediyi ödeyecek maddi durumu olmadı, kimisi ise çalışacak iş bile bulamadı ve borcu faizlerle katlanarak arttı.

Ülkemizin geleceği bu gençlerin, sorunlarını giderecek hiçbir düzenleme yapılmadı desek yalan olmaz. KYK borçları sadece yapılandırıldı, düzenli taksitlerle kredilerin ödenmesi istendi ama işi olmayan, olsa bile çoğu asgari ücretli bu gençler bu borcu bir türlü ödeyemedi.

Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan gençlerin bu çağrısını ise birçok kesim sürekli duymazdan geldi.

KYK borcu olan gençler ara sıra siyasilerin de gündemine geldi ancak yine çözüm bulunamadı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel; “Neredeyse gençlerin yarıdan çoğu devlete borçlu gözüküyor. Halbuki devletin gençlere borcu var" diyerek KYK borçlarının silinmesi için çağrıda bulunmuştu.

Uzun lafın kısası; KYK borçlarını ödeyemeyen milyonlarca genç için bir kez daha sesleniyoruz:

Zaten işsizlik ve ekonomik krizle boğuşan üniversite mezunu gençlerin bu borçları  silinmeli ve bu gençlerin önü açılmalı.

Madem gençlerimiz bizim geleceğimiz, o halde geleceğimize sahip çıkalım…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş