Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

EVLİLİKTE İLK ADIM

    Sağlık yönünden bir sakıncası olmayan her kadın ve erkek, evlenme hakkına sahiptir..     Evlilik ne zaman başladı? Diye sorarsanız eğer, Adem ile Havva zamanında deriz.. Ama biz o kadar derinliklerini bilemeyiz..     Kendi yaşantımızdaki evlilikleri bilir, ve bunlar hakkında bilgi veririz.. Şimdi benim nasıl evlendiğimi içinizde merak etmiş olanlar olabilir..     Kısaca konuya değineyim.. iyi okuyun..      Ortaokul öğrencilik yıllarında bir kız sevdim.. hem de aşık olurcasına.. Sevgimi ona iletmeyi beceremedim.. Neden beceremediğimin nedenlerini ilmi kitapları gece gündüz okuyarak araştırdım..     Bu sayede aşk ve evlilik üzerine bilinmeyen çok şeyleri öğrenmiş oldum.. Tecrübem de arttı, bilgim de.. Çok faydalandım.. Okuduğum liseye öğretmen oldum.. Ordu Şarkiye Mahallesinde.. Bir başka bayanla tanıştım.. 5-6 sene durdum.. Netice olarak onunla yuva kurudum..      Değil daha yolum dik, böyle oldu bu evlilik..     Şimdi görüyoruz, köyde, şehirde, orada burada hele hele televizyon kanallarında olan evlilikleri..              Çok şükür o televizyon programları kapandı..              Onlar evlilik değil, deliliktir delilik..     Evlilik nasıl olmalı?     Evlilik, iki temel üzerine kurulmalıdır.. Birinci temel, erkekte istikbal.. İkinci temel ise kadın da mazi aranmalıdır.. Öyle edep dışı, kuru kuru laflarla sevgisiz, saygısız evlilik olmaz, yuva kurulmaz.. Olursa ne olur? O yuva ve evlilik zamanla yok olur gider.. Yerinde yeller eser..     Ben öyle çürük tahtalara basmadan evliliğimi idame ettirdim.. 3 kızım ve 6 torunum var.. Anlayan anlar.. Hayat nasıl devam eder.. Ferdi, ailece ve toplumsal.. En önemli yaşantı.. aile yaşantısıdır.. Aile ne kadar güçlü olursa, ulus da o kadar güçlü olur.. Oscar Wilde bakınız ne diyor, ''Aile hayatının güzelliği gibi hiçbir şey yoktur'' Evet öyle olmalı aile hayatı.. Aile hayatındaki yaşantı, diğer yaşantılara hiç benzemez. Onun için evlilik kararını ana, baba, kardeş, emmi, dayı, dedelerden önce kendiniz vermelisiniz.. Diğerleri ikinci planda gelmeli.. Danışma konusunda dedeleri ön plana alın.. Evlilikte ilk planda mevki, makam, şan, şöhret değil sevgi aranmalıdır sevgi.. Gönüllerdeki sevgi gözlerden okunmalıdır.. Büyük şair bakın ne diyor; ''Büyülüyor ruhumu, tıpkı bir sihir gibi.. Bazı gülüşleri var, gel kalbime gir gibi''      Bakın Rus Alim ise ne demiş; ''Denize açılırken bir kere düşün, boğulmamak için.. Savaşa giderken iki kere düşün, vurulmamak için.. Evlenirken üç kere düşün, sürünmemek için''     Bilhassa gençlerimiz iyi okusun ve saklasın..            Son pişmanlık para etmez..   
Ekleme Tarihi: 05 Şubat 2018 - Pazartesi

EVLİLİKTE İLK ADIM

    Sağlık yönünden bir sakıncası olmayan her kadın ve erkek, evlenme hakkına sahiptir..
    Evlilik ne zaman başladı? Diye sorarsanız eğer, Adem ile Havva zamanında deriz.. Ama biz o kadar derinliklerini bilemeyiz..
    Kendi yaşantımızdaki evlilikleri bilir, ve bunlar hakkında bilgi veririz.. Şimdi benim nasıl evlendiğimi içinizde merak etmiş olanlar olabilir..     Kısaca konuya değineyim.. iyi okuyun.. 
    Ortaokul öğrencilik yıllarında bir kız sevdim.. hem de aşık olurcasına.. Sevgimi ona iletmeyi beceremedim.. Neden beceremediğimin nedenlerini ilmi kitapları gece gündüz okuyarak araştırdım..     Bu sayede aşk ve evlilik üzerine bilinmeyen çok şeyleri öğrenmiş oldum.. Tecrübem de arttı, bilgim de.. Çok faydalandım.. Okuduğum liseye öğretmen oldum.. Ordu Şarkiye Mahallesinde.. Bir başka bayanla tanıştım.. 5-6 sene durdum.. Netice olarak onunla yuva kurudum.. 
    Değil daha yolum dik, böyle oldu bu evlilik..
    Şimdi görüyoruz, köyde, şehirde, orada burada hele hele televizyon kanallarında olan evlilikleri..         
    Çok şükür o televizyon programları kapandı..         
    Onlar evlilik değil, deliliktir delilik..
    Evlilik nasıl olmalı?
    Evlilik, iki temel üzerine kurulmalıdır.. Birinci temel, erkekte istikbal.. İkinci temel ise kadın da mazi aranmalıdır.. Öyle edep dışı, kuru kuru laflarla sevgisiz, saygısız evlilik olmaz, yuva kurulmaz.. Olursa ne olur? O yuva ve evlilik zamanla yok olur gider.. Yerinde yeller eser..
    Ben öyle çürük tahtalara basmadan evliliğimi idame ettirdim.. 3 kızım ve 6 torunum var.. Anlayan anlar.. Hayat nasıl devam eder.. Ferdi, ailece ve toplumsal.. En önemli yaşantı.. aile yaşantısıdır.. Aile ne kadar güçlü olursa, ulus da o kadar güçlü olur.. Oscar Wilde bakınız ne diyor, ''Aile hayatının güzelliği gibi hiçbir şey yoktur'' Evet öyle olmalı aile hayatı.. Aile hayatındaki yaşantı, diğer yaşantılara hiç benzemez. Onun için evlilik kararını ana, baba, kardeş, emmi, dayı, dedelerden önce kendiniz vermelisiniz.. Diğerleri ikinci planda gelmeli.. Danışma konusunda dedeleri ön plana alın.. Evlilikte ilk planda mevki, makam, şan, şöhret değil sevgi aranmalıdır sevgi.. Gönüllerdeki sevgi gözlerden okunmalıdır.. Büyük şair bakın ne diyor; ''Büyülüyor ruhumu, tıpkı bir sihir gibi.. Bazı gülüşleri var, gel kalbime gir gibi'' 
    Bakın Rus Alim ise ne demiş; ''Denize açılırken bir kere düşün, boğulmamak için.. Savaşa giderken iki kere düşün, vurulmamak için.. Evlenirken üç kere düşün, sürünmemek için''
    Bilhassa gençlerimiz iyi okusun ve saklasın..       
    Son pişmanlık para etmez.. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş