Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

BABA EVLAT SOHBETİ

    Seçmen yaşı (18) e indirildi.     İyi diyenlerde olur, demiyenlerde.     Bir evlat, babasıyla, bu konuda sohbet etmek ister.     Babasına teklifte bulunur.     Baba kabul eder, SOHBET BAŞLAR.     - Baba bana zaman ayır biraz, seninle çok ciddi, konuları konuşacağım, anladın mı?     - Pek anlamadım ama, anlat bakalım, ciddi konularını.     - Bak baba benim yaşım tam 18 oldu.     - Oldu ise ne oldu oğlum? Senin gibi nice gençlerinde yaşı 18 oldu.     - Ne olacak, devlet bizi ön plana aldı, ödüllendirdi. 25 yaşını 18 e indirdi.     - Peki oğlum, sen o halktan, nasıl faydalanacaksın? İşin gücün yok ilkokulu bile zorla bitirdin.     - Baba ben milletvekili olacağım.     -Sen delimi oldun oğlum? Kendine vekil olamıyorsun da, millete nasıl olacaksın?     - Her TÜRK vatandaşı 18 yaşını bitirince milletvekili olabilir. Yaşama meclisine, seçimle girebilen milletin temsilcisi, yani mebus olabilir. tahsile, dile gerek yok. Partin güçlü olacak. Hepsi o kadar. Baba bana yardım et.     -Nasıl yardım oğlum?     - Kazalara, köylere gidip nutuk atmam için önce bi taksi lazım. Üzerinde parti liderimle, benim boy resmim olacak. Vatandaş beni yakından görsün tanısın diye.     -İyide oğlum, o paraları biz, nerden bulacağız?     -Ahırdaki inekleri, koyunları sat baba.     - Eee oğlum, çoluk çocuk biz ne yapalım?     - Baba ben milletvekili olunca, ilk maaşımla hemen öderim.     -Ya olamazsan?.     -Kesin olacağım. Partim beni, listenin ilk sıralarına koyacak, Bizim il, beş vekil çıkaracak, ben ilk üçte olurum. Bizim parti çok güçlü, herşey onun elinde ve dilinde.     -Oğlum böyle masalları bırak, yapacağın işe bak.     -Söyle öyle ise ne iş yapayım.     -Yapacağın iş çokta, sende niyet yok. Boş laflarla havalardan uçmak istiyorsun. Babam bize derdi unutmadım.' Yükseklerden uçmak isteyen, önündeki çukura düşer.'  Senin gidiş yolunda öyle.     -Değil öyle baba, benim yolum ve önüm çok parlak.     -Gel oğlum inat etme, dinle beni. Daha askerlik yapmadın, evlilik çağın geldi. Yapacağın bir iş ara.     -Arıyorum işte.     -O iş senin yapacağın iş değil.     - Peki ne yapmamı istiyorsun?     -Bak oğlum, şimdi bizim yedi sekiz koyunumuz var.  Yedi sekiz daha alalım, ahırımızda var, yaylada evimizde. Her sene okuyanlar yavrular. İki sene geçince, dört misli çoğalır. Kurban bayramlarında satar, para kazanırsın. Paranda olur, askerliğinide yapar, evlenir ADAMDA olursun.      -Çok doğru söylüyorsun, haklısın baba. Öyle yapalım.     -Afferin oğlum anladın 18 yaş sana göre değil.     -Anladım baba anladım.  
Ekleme Tarihi: 24 Şubat 2017 - Cuma

BABA EVLAT SOHBETİ

    Seçmen yaşı (18) e indirildi.
    İyi diyenlerde olur, demiyenlerde.
    Bir evlat, babasıyla, bu konuda sohbet etmek ister.
    Babasına teklifte bulunur.
    Baba kabul eder, SOHBET BAŞLAR.
    - Baba bana zaman ayır biraz, seninle çok ciddi, konuları konuşacağım, anladın mı?
    - Pek anlamadım ama, anlat bakalım, ciddi konularını.
    - Bak baba benim yaşım tam 18 oldu.
    - Oldu ise ne oldu oğlum? Senin gibi nice gençlerinde yaşı 18 oldu.
    - Ne olacak, devlet bizi ön plana aldı, ödüllendirdi. 25 yaşını 18 e indirdi.
    - Peki oğlum, sen o halktan, nasıl faydalanacaksın? İşin gücün yok ilkokulu bile zorla bitirdin.
    - Baba ben milletvekili olacağım.
    -Sen delimi oldun oğlum? Kendine vekil olamıyorsun da, millete nasıl olacaksın?
    - Her TÜRK vatandaşı 18 yaşını bitirince milletvekili olabilir. Yaşama meclisine, seçimle girebilen milletin temsilcisi, yani mebus olabilir. tahsile, dile gerek yok. Partin güçlü olacak. Hepsi o kadar. Baba bana yardım et.
    -Nasıl yardım oğlum?
    - Kazalara, köylere gidip nutuk atmam için önce bi taksi lazım. Üzerinde parti liderimle, benim boy resmim olacak. Vatandaş beni yakından görsün tanısın diye.
    -İyide oğlum, o paraları biz, nerden bulacağız?
    -Ahırdaki inekleri, koyunları sat baba.
    - Eee oğlum, çoluk çocuk biz ne yapalım?
    - Baba ben milletvekili olunca, ilk maaşımla hemen öderim.
    -Ya olamazsan?.
    -Kesin olacağım. Partim beni, listenin ilk sıralarına koyacak, Bizim il, beş vekil çıkaracak, ben ilk üçte olurum. Bizim parti çok güçlü, herşey onun elinde ve dilinde.
    -Oğlum böyle masalları bırak, yapacağın işe bak.
    -Söyle öyle ise ne iş yapayım.
    -Yapacağın iş çokta, sende niyet yok. Boş laflarla havalardan uçmak istiyorsun. Babam bize derdi unutmadım.' Yükseklerden uçmak isteyen, önündeki çukura düşer.'  Senin gidiş yolunda öyle.
    -Değil öyle baba, benim yolum ve önüm çok parlak.
    -Gel oğlum inat etme, dinle beni. Daha askerlik yapmadın, evlilik çağın geldi. Yapacağın bir iş ara.
    -Arıyorum işte.
    -O iş senin yapacağın iş değil.
    - Peki ne yapmamı istiyorsun?
    -Bak oğlum, şimdi bizim yedi sekiz koyunumuz var.  Yedi sekiz daha alalım, ahırımızda var, yaylada evimizde. Her sene okuyanlar yavrular. İki sene geçince, dört misli çoğalır. Kurban bayramlarında satar, para kazanırsın. Paranda olur, askerliğinide yapar, evlenir ADAMDA olursun. 
    -Çok doğru söylüyorsun, haklısın baba. Öyle yapalım.
    -Afferin oğlum anladın 18 yaş sana göre değil.
    -Anladım baba anladım.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş