Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

HAKİMLİK VE HAKEMLİK

    İkiside birbirinin görev olarak aynı gibi görünüyor, ama büyük ayrılıklar var. Görevleri, göz önüne getirelim.      HAKİMLİK:Egemenliğini, yürüten, sözünü geçiren, hakimce karar vermek.     HAKEM:Anlaşmazlığı, çözümlemek için, taraftarların, kabul ettiği, hukuk işlerine bağlı, seçilmiş kimse.     Görevlerine gelelim:     HAKİM VE SAVCILAR: mahkeme SALONLARINDA, VATANDAŞLARA, insanca yaşamanın, hakkın, hukukun ne olduğunu ADİLANE öğretir, gereğini yaparlar.     İdam kararı verincede, kalemleri kırarlar.İstemeyenler olsa bile, iktidarın ileri gelenleri idam yeniden gündeme gelmesini istiyorlar.     Hakimlerin verdikleri kararlarla vatandaşların itiraz yapma haklarıda var. Mesela: Bölge ADLİYE mahkemeleri, YARGITAY, Buradan çıkan kararlar kesin olur.     HAKEMLERİN görev alanları, AÇIK, KAPALI SPOR sahaları. Çeşitli dallarda SPOR SAHALARI var. Ben sadece , STADYUMLARDA oynanan FUTBOLU gündeme getireceğim.     Futbol maçının, nasıl yönetildiğini, görüyor vede biliyorsunuz. Bir orta, ikidde yan HAKEMLE. Kararı ORTA HAKEM verir. YAN HAKEMLERDE yardım ederler.     Bunlara görevi kim verir: MERKEZ HAKEM KOMİTESİ Görevden kim alır, gene orası. Hakeminde, cumhurbaşkanı gibi BİTARAF olması gerekir. ADİL, cesaretli, bilinçli, kesin kararlı olmalıdır. Böyle hakemleri TÜRKİYEmizde, bulamaz, göremez olduk,hernedense... Hakimlerin kararları, Bölge Adliye Mahkemeleri ve YARGITAYCA bozula biliyor. Hata yapan HAKEMLERİNDE yaptıkları hatalar, FEDERASYON tarafından kurulan bir komite tarafından anında düzeltilmeli. Voleybol maçlarında, olduğun gibi. Hakemede ayrıca, gereken ceza verilmeli. İşte o zaman, ne şiş yanar, ne kebap.     Gözlemciler böyle hakemleri görüp, raporlarına BUNLARDAN HAKEM OLMAZ. Demiyorlar mı?.. Ben gözlemci iken diyordum. FİFA kokartlı hakemler bile, affedilmeyecek hatalar yapıyorlar. Bilerekmi, bilmeyerek mi, görerek mi, görmeyerek mi?.. Her ne olursa olsun, HAKEM, bitaraf olmalı. Olayları en iyi bilen ve GÖREN olmalı.     Olamıyorsa kendiliğinden, bırakıp gitmeli. ALİ AYDIN'a ceza veren, federasyon, şimdi hata yapan hakemleri, niye kayırıyor?..     Öylesi hakemler, ya bu deveyi böyle gütmeli yada bu HAKEMLİK DİYARINDAN, çekip gitmeli. İşte o zaman, ne şiş yanar, ne kebap demiştik... Başka türlü, olayların önüne geçilmez. HAKEMLİKTE, HAKİMLİK gibi olmalı. Bakalım ne olacak?..
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2017 - Pazartesi

HAKİMLİK VE HAKEMLİK

    İkiside birbirinin görev olarak aynı gibi görünüyor, ama büyük ayrılıklar var. Görevleri, göz önüne getirelim. 
    HAKİMLİK:Egemenliğini, yürüten, sözünü geçiren, hakimce karar vermek.
    HAKEM:Anlaşmazlığı, çözümlemek için, taraftarların, kabul ettiği, hukuk işlerine bağlı, seçilmiş kimse.
    Görevlerine gelelim:
    HAKİM VE SAVCILAR: mahkeme SALONLARINDA, VATANDAŞLARA, insanca yaşamanın, hakkın, hukukun ne olduğunu ADİLANE öğretir, gereğini yaparlar.
    İdam kararı verincede, kalemleri kırarlar.İstemeyenler olsa bile, iktidarın ileri gelenleri idam yeniden gündeme gelmesini istiyorlar.
    Hakimlerin verdikleri kararlarla vatandaşların itiraz yapma haklarıda var. Mesela: Bölge ADLİYE mahkemeleri, YARGITAY, Buradan çıkan kararlar kesin olur.
    HAKEMLERİN görev alanları, AÇIK, KAPALI SPOR sahaları. Çeşitli dallarda SPOR SAHALARI var. Ben sadece , STADYUMLARDA oynanan FUTBOLU gündeme getireceğim.
    Futbol maçının, nasıl yönetildiğini, görüyor vede biliyorsunuz. Bir orta, ikidde yan HAKEMLE. Kararı ORTA HAKEM verir. YAN HAKEMLERDE yardım ederler.
    Bunlara görevi kim verir: MERKEZ HAKEM KOMİTESİ Görevden kim alır, gene orası. Hakeminde, cumhurbaşkanı gibi BİTARAF olması gerekir. ADİL, cesaretli, bilinçli, kesin kararlı olmalıdır. Böyle hakemleri TÜRKİYEmizde, bulamaz, göremez olduk,hernedense...
Hakimlerin kararları, Bölge Adliye Mahkemeleri ve YARGITAYCA bozula biliyor. Hata yapan HAKEMLERİNDE yaptıkları hatalar, FEDERASYON tarafından kurulan bir komite tarafından anında düzeltilmeli. Voleybol maçlarında, olduğun gibi. Hakemede ayrıca, gereken ceza verilmeli. İşte o zaman, ne şiş yanar, ne kebap.
    Gözlemciler böyle hakemleri görüp, raporlarına BUNLARDAN HAKEM OLMAZ. Demiyorlar mı?.. Ben gözlemci iken diyordum. FİFA kokartlı hakemler bile, affedilmeyecek hatalar yapıyorlar. Bilerekmi, bilmeyerek mi, görerek mi, görmeyerek mi?.. Her ne olursa olsun, HAKEM, bitaraf olmalı. Olayları en iyi bilen ve GÖREN olmalı.
    Olamıyorsa kendiliğinden, bırakıp gitmeli. ALİ AYDIN'a ceza veren, federasyon, şimdi hata yapan hakemleri, niye kayırıyor?..
    Öylesi hakemler, ya bu deveyi böyle gütmeli yada bu HAKEMLİK DİYARINDAN, çekip gitmeli. İşte o zaman, ne şiş yanar, ne kebap demiştik... Başka türlü, olayların önüne geçilmez. HAKEMLİKTE, HAKİMLİK gibi olmalı. Bakalım ne olacak?..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş