Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

HAMAMLAR

    Hamamların anlamları ve faydaları insanlık var olduğundan beri sağlık için ön planda olmuştur.     Tarihin derinliklerine şöyle bir göz atarsak gene ön planda hamamları görürüz. Daha başka neler görürüz?     Hanlar, kervansaraylar, çeşmeler, köprüler, eğlence yerleri.. Daha böyle neler neler.. İşte bunların hepsi, insanların insan olarak yaşamaları için oluşmuş tarihi değerlerdir.     Tarihi hamamlardan, size bir örnek vereyim. Gidenler görenler bilirler ya..     Karabük ilinin Safranbolu kazasında. Damadım orada hakim idi. Bu vesileyle ben de gidip orada hamamları ve tarihi evleri görmüş, incelemiş oldum.     Hamam şehrin içinde. Tarihi görünümüyle bugüne kadar gelmiş.     Kadınlar bölümü, erkekler bölümü olarak hamam, her gün her saat kullanıma hazır.     Ben de çok gittim bu hamama.     Ordu'muzda da tarihi bir hamam var ama sahiden var mı yok mu hiç belli değil.     Her nedense yapıldığı gibi kala kalmış. İlgilenen olmamış. Kültür Bakanlığımız daha çok camilere önem vererek, ön plana almış. Hamamlar her nedense geri kalmış.     Oysa insan sağlığı açısından hamamlar ön plana alınmalıydı. Ordu'daki hamamı Ordulular bilirler. SARAY HAMAMI     Kısaca özetleyecek olursak, 1987 yılında tescil edilmiş ve öyle kalmış.     Geçen yüzyılın başlarında yapıldığı bilinir. Şimdi ele alınmış. Bakalım istenilen görünüm ve güzellikte olacak mı?     Hamamlara ilginin az olduğu dikkati çekiyor. Bunda biraz eğitimin de etkisi var.     Bakanlık okullarda güya ihtiyaca göre çeşitli dersleri gündeme getirmiş. Temizlik ve sağlık için hamamlara el atmış mı. Eskiden insanların sağlığa daha fazla önem verdiği biliniyor. Bir örnek vereyim, Dünyanın en güzel, en zarif kadınlarından Kleopatra, her gün temizlik için süt banyosu yaparmış. Güzelliğini ona borçlu. Bakarken yok gibi görünen, kayar gibi yürüyen, öper gibi konuşan, ölür gibi sevişen bir kadındı..     Güzelliği devam ettirmek isteyen bayanlar mutlak ayda bir hamama gitmelidirler..     Erkekler daha titiz olmalı..     Ordu'muzda iki hamam var çok az, en az  altı, yedi olmalı.. Büyükşehir olduk ya..      Hamamların sağlık açısından belirgin faydalarına dokundum..     Sağlıklı huzurlu günler dileğiyle..
Ekleme Tarihi: 06 Şubat 2017 - Pazartesi

HAMAMLAR

    Hamamların anlamları ve faydaları insanlık var olduğundan beri sağlık için ön planda olmuştur.
    Tarihin derinliklerine şöyle bir göz atarsak gene ön planda hamamları görürüz.

Daha başka neler görürüz?
    Hanlar, kervansaraylar, çeşmeler, köprüler, eğlence yerleri.. Daha böyle neler neler..
İşte bunların hepsi, insanların insan olarak yaşamaları için oluşmuş tarihi değerlerdir.
    Tarihi hamamlardan, size bir örnek vereyim. Gidenler görenler bilirler ya..
    Karabük ilinin Safranbolu kazasında. Damadım orada hakim idi. Bu vesileyle ben de gidip orada hamamları ve tarihi evleri görmüş, incelemiş oldum.
    Hamam şehrin içinde. Tarihi görünümüyle bugüne kadar gelmiş.
    Kadınlar bölümü, erkekler bölümü olarak hamam, her gün her saat kullanıma hazır.
    Ben de çok gittim bu hamama.
    Ordu'muzda da tarihi bir hamam var ama sahiden var mı yok mu hiç belli değil.
    Her nedense yapıldığı gibi kala kalmış. İlgilenen olmamış. Kültür Bakanlığımız daha çok camilere önem vererek, ön plana almış. Hamamlar her nedense geri kalmış.
    Oysa insan sağlığı açısından hamamlar ön plana alınmalıydı. Ordu'daki hamamı Ordulular bilirler.

SARAY HAMAMI
    Kısaca özetleyecek olursak, 1987 yılında tescil edilmiş ve öyle kalmış.
    Geçen yüzyılın başlarında yapıldığı bilinir. Şimdi ele alınmış. Bakalım istenilen görünüm ve güzellikte olacak mı?
    Hamamlara ilginin az olduğu dikkati çekiyor. Bunda biraz eğitimin de etkisi var.
    Bakanlık okullarda güya ihtiyaca göre çeşitli dersleri gündeme getirmiş. Temizlik ve sağlık için hamamlara el atmış mı. Eskiden insanların sağlığa daha fazla önem verdiği biliniyor. Bir örnek vereyim, Dünyanın en güzel, en zarif kadınlarından Kleopatra, her gün temizlik için süt banyosu yaparmış. Güzelliğini ona borçlu. Bakarken yok gibi görünen, kayar gibi yürüyen, öper gibi konuşan, ölür gibi sevişen bir kadındı..
    Güzelliği devam ettirmek isteyen bayanlar mutlak ayda bir hamama gitmelidirler..
    Erkekler daha titiz olmalı..
    Ordu'muzda iki hamam var çok az, en az  altı, yedi olmalı.. Büyükşehir olduk ya.. 
    Hamamların sağlık açısından belirgin faydalarına dokundum..
    Sağlıklı huzurlu günler dileğiyle..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş