Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

İletişim çağında iletişimsizlik!

Yanlış anlaşılmalar, anlaşmazlıklar ve çatışmalar… Araştırmalara göre günlük hayatımızda yarattığımız ve yaşadığımız sorunların yüzde 90’ı iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor.  x İletişim nedir? İletilmek istenen bilginin hem gönderici hem de alıcı tarafından anlaşıldığı ortamda bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir.İletişim tüm tarafların üzerinden bilgi alışverişi yapılacak ortak bir dili anlamalarına ihtiyaç duyar…     İletişimin sözlü, sözsüz ve yazılı olmak üzere çeşitli türleri var. Bazen anlamlı bir bakış bile iletişimdir aslında. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte iletişim araçları inanılmaz derecede gelişti ve gelişmeye de devam ediyor. O kadar çok imkan varken insanoğlu yine de iletişim  başarısız oluyor. Hatta iletişim araçları geliştikçe insanlık daha da yalnız kalmaya başladı. Elimizdeki ileri teknoloji cep telefonu ile diğer insanlarla konuşabiliyoruz ve görüntülü arama yapabiliyoruz. İnternet sayesinde onlarca konuşma ve yazışma sistemleri de mevcut.  x Peki bunca imkanın içinde biz neden iletişim kuramıyoruz ya da kurmaktan kaçınıyoruz. İnsanoğlu dumanla veya güvercinle haberleşirken daha mutluymuş sanki… Ya da elektronik mektuplardan önce var olan gerçek mektuplar. Hani kağıda mürekkeple özene bezene yazılan ve elimize günlerce, haftalarca hatta aylarca sonra geçen mektuplar. O zamanlar her şey çok değerliymiş. İletişim de öyle. Şimdi cep telefonlarıyla saniyeler içinde mesaj atıp cevap alabiliyoruz. Bu durumun bizi çok mutlu etmesi gerekirken çoğu zaman mutsuz ediyor. x Özetle; günümüzde iletişim kurmak için her şey var ama iletişim kuracak biri yok.  
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2022 - Cuma

İletişim çağında iletişimsizlik!

Yanlış anlaşılmalar, anlaşmazlıklar ve çatışmalar… Araştırmalara göre günlük hayatımızda yarattığımız ve yaşadığımız sorunların yüzde 90’ı iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor. 
x
İletişim nedir? İletilmek istenen bilginin hem gönderici hem de alıcı tarafından anlaşıldığı ortamda bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir.İletişim tüm tarafların üzerinden bilgi alışverişi yapılacak ortak bir dili anlamalarına ihtiyaç duyar…     İletişimin sözlü, sözsüz ve yazılı olmak üzere çeşitli türleri var. Bazen anlamlı bir bakış bile iletişimdir aslında. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte iletişim araçları inanılmaz derecede gelişti ve gelişmeye de devam ediyor. O kadar çok imkan varken insanoğlu yine de iletişim  başarısız oluyor. Hatta iletişim araçları geliştikçe insanlık daha da yalnız kalmaya başladı. Elimizdeki ileri teknoloji cep telefonu ile diğer insanlarla konuşabiliyoruz ve görüntülü arama yapabiliyoruz. İnternet sayesinde onlarca konuşma ve yazışma sistemleri de mevcut. 
x
Peki bunca imkanın içinde biz neden iletişim kuramıyoruz ya da kurmaktan kaçınıyoruz. İnsanoğlu dumanla veya güvercinle haberleşirken daha mutluymuş sanki… Ya da elektronik mektuplardan önce var olan gerçek mektuplar. Hani kağıda mürekkeple özene bezene yazılan ve elimize günlerce, haftalarca hatta aylarca sonra geçen mektuplar. O zamanlar her şey çok değerliymiş. İletişim de öyle. Şimdi cep telefonlarıyla saniyeler içinde mesaj atıp cevap alabiliyoruz. Bu durumun bizi çok mutlu etmesi gerekirken çoğu zaman mutsuz ediyor.
x
Özetle; günümüzde iletişim kurmak için her şey var ama iletişim kuracak biri yok.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş