Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

DENİZLERİMİZ TEMİZ KALSIN

Masmavi ve tertemiz bir deniz, her zaman insanoğlunun yeryüzünde en sevdiği şeylerden biri olmuştur. Yaşadığı şehirde deniz olanlar bu duyguyu çok iyi bilir… ☘ Son dönemlerde ise özellikle ‘müsilaj’ haberleriyle denizlerimizin ne kadar kirlendiğini bir kez daha iyi anladık…
 ☘ En basit tabirle deniz kirliliği; kimyasal, endüstriyel, tarımsal ve evsel atıkların denizlere dökülmesi veya karışması ile yeryüzündeki su birikintilerinde oluşan çevre kirliliği türüdür.
 ☘ Denizlerin kirlenmesi sonucunda istilacı türler yayılmaktadır. Deniz kirliliğinin kaynaklarının çoğu kara kökenlidir. Kirlilik sıklıkla, tarımsal yüzeysel akış, rüzgarın savurduğu atık ve tozlar gibi yayılı kirlilik kaynaklıdır. 
 ☘ Su kirliliğinin bir çeşidi olan besin maddesi kirliliği, denizlere aşırı oranda besin maddesi deşarjı ile oluşan kirliliklerdir. Su yüzeylerinin ötrofikasyonunun asıl sebebidir ve azot ile fosfor gibi aşırı besin maddelerinin yosun üremesini artırması sonucunu doğurur.
 ☘ Toksik metaller de deniz besin ağlarına girebilir. Bunlar deniz canlılarının dokularının, biyokimyalarının, davranışlarının ve üremelerinin değişikliğine neden olduğu gibi gelişimlerini de durdurabilmektedir. 
 ☘ Sonuç olarak hepimiz denizlerimizin temiz kalması için çalışmalıyız ve daha bilinçli davranmalıyız…
 ☘ “Mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır,
bomboş sahillerdeki coşkudadır.
İnsan elinin değmediği bir yerdedir,
denizin diplerinde ve gürlemesindedir” -Lord Byron
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2022 - Cuma

DENİZLERİMİZ TEMİZ KALSIN

Masmavi ve tertemiz bir deniz, her zaman insanoğlunun yeryüzünde en sevdiği şeylerden biri olmuştur. Yaşadığı şehirde deniz olanlar bu duyguyu çok iyi bilir…

Son dönemlerde ise özellikle ‘müsilaj’ haberleriyle denizlerimizin ne kadar kirlendiğini bir kez daha iyi anladık…


En basit tabirle deniz kirliliği; kimyasal, endüstriyel, tarımsal ve evsel atıkların denizlere dökülmesi veya karışması ile yeryüzündeki su birikintilerinde oluşan çevre kirliliği türüdür.


Denizlerin kirlenmesi sonucunda istilacı türler yayılmaktadır. Deniz kirliliğinin kaynaklarının çoğu kara kökenlidir. Kirlilik sıklıkla, tarımsal yüzeysel akış, rüzgarın savurduğu atık ve tozlar gibi yayılı kirlilik kaynaklıdır. 


Su kirliliğinin bir çeşidi olan besin maddesi kirliliği, denizlere aşırı oranda besin maddesi deşarjı ile oluşan kirliliklerdir. Su yüzeylerinin ötrofikasyonunun asıl sebebidir ve azot ile fosfor gibi aşırı besin maddelerinin yosun üremesini artırması sonucunu doğurur.


Toksik metaller de deniz besin ağlarına girebilir. Bunlar deniz canlılarının dokularının, biyokimyalarının, davranışlarının ve üremelerinin değişikliğine neden olduğu gibi gelişimlerini de durdurabilmektedir. 


Sonuç olarak hepimiz denizlerimizin temiz kalması için çalışmalıyız ve daha bilinçli davranmalıyız…


“Mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır,
bomboş sahillerdeki coşkudadır.
İnsan elinin değmediği bir yerdedir,
denizin diplerinde ve gürlemesindedir”

-Lord Byron

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş