Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

CARPE DİEM

Bu sözü herkes duymuştur “Carpe diem”  Anlamı ise; Latin edebiyatının ünlü ozanı Horatius’un bir dizesinde geçen “gününü gün et, zamanın tadını çıkar, günü yakala, anı yaşa veya günü yaşa” gibi anlamlardaki özdeyişe dayanıyor. Bu özdeyiş aslında gelecek hakkında endişelenmek yerine yaşanılan anın değerine vurgulamak için yapılan bir uyarıdır.    “Hayat kısa, kuşlar uçuyor'' diyerek koca bir ömrü kısacık bir dizeye sığdırmış Cemal Süreya Füruğ Ferruhzad'ın dediği gibi, ''Kuş ölür, sen uçuşu hatırla'' bu cümle her şeyi özetliyor aslında.. Yani o kadar güzel özetlemiş ki hayatın ve ölümün o kaçınılmaz döngüsünü… Birçoğumuzun izlediği ve bu sözün çok geçtiği Ölü Ozanlar Derneği filminde ise "Sadece bir tane hayatınız var ve şimdi yapmayacaksınız da ölünce mi yapacaksınız?" ifadeleri ile anın değerinin bilinip ona göre hareket edilmesi gerektiği anlatılıyor. Bu enfes filmde ayrıca Spinoza’nın “Sonsuz olduğumuzu hissediyoruz ve gözlemliyoruz” sözüne de yer veriliyor. O zaman anılarda yaşamak yerine, anı yaşayalım…
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2022 - Cuma

CARPE DİEM

Bu sözü herkes duymuştur “Carpe diem”  Anlamı ise; Latin edebiyatının ünlü ozanı Horatius’un bir dizesinde geçen “gününü gün et, zamanın tadını çıkar, günü yakala, anı yaşa veya günü yaşa” gibi anlamlardaki özdeyişe dayanıyor.

Bu özdeyiş aslında gelecek hakkında endişelenmek yerine yaşanılan anın değerine vurgulamak için yapılan bir uyarıdır. 
 
“Hayat kısa, kuşlar uçuyor'' diyerek koca bir ömrü kısacık bir dizeye sığdırmış Cemal Süreya Füruğ Ferruhzad'ın dediği gibi, ''Kuş ölür, sen uçuşu hatırla'' bu cümle her şeyi özetliyor aslında.. Yani o kadar güzel özetlemiş ki hayatın ve ölümün o kaçınılmaz döngüsünü… Birçoğumuzun izlediği ve bu sözün çok geçtiği Ölü Ozanlar Derneği filminde ise "Sadece bir tane hayatınız var ve şimdi yapmayacaksınız da ölünce mi yapacaksınız?" ifadeleri ile anın değerinin bilinip ona göre hareket edilmesi gerektiği anlatılıyor. Bu enfes filmde ayrıca Spinoza’nın “Sonsuz olduğumuzu hissediyoruz ve gözlemliyoruz” sözüne de yer veriliyor. O zaman anılarda yaşamak yerine, anı yaşayalım…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş