Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

ATATÜRK ''AZALMAZ''

    İlkokul birinci sınıf müfredatında Atatürk’le ilgili aktarılacak konular azaltılacak. 1’inci sınıfta Atatürk’ün sadece hayatı hakkında bilgi verilecek. Daha önce birinci sınıfta değinilen, ‘Atatürk’ün çocukluğunun araştırılması’ 2’nci sınıfta, ‘Atatürk’ün kişilik özelliklerinin araştırılması’ ise 3’üncü sınıfta anlatılacak. **     Taslakta Atatürk’ün hayatının nasıl anlatılacağı, “Görsel ve işitsel materyallerle Atatürk’ün sadece doğum yeri, anne ve babasının adı, ölüm yeri ve Anıtkabir üzerinde durulur” diye ifade edildi. **     Mustafa Kemal Atatürk.. Canımız, ciğerimiz.. Bizi biz yapan, her şeyimizi ona borçlu olduğumuz ulu önder.. Sarı saçlımız.. Mavi gözlümüz.. Hep özlediğimiz ve her daim özleyeceğimiz insan.. Hani hep diyoruz ya ''olmasaydın olmazdık'' diye.. Olurduk ama nasıl olurduk kim bilir.. Cumhuriyet ve özgürlük kelimelerinin anlamını bile bilmiyor olurduk belki de.. İyi ki olmuşsun.. İyi ki Türk olarak gelmişsin bu dünyaya ve bizim liderimiz olmuşsun.. Biz hep senin izinden yürümeye devam edeceğiz..  **     Atatürk azalır mı hiç? Bütün dünyanın kabul ettiği ve saygı gösterdiği bir insan.. Birçok milletin ''keşke bizim liderimiz olsaydı'' diyerek iç geçirdiği bir insandan bahsediyoruz.. Çocuklarımız, gençlerimiz onun bütün hayatını en ince detayına kadar bilmeli.. Gerçekleştirdiği sayısız başarıları, düşüncelerini, fikirlerini hafızalarına kazımamalılar ki bir daha o karanlık günleri yaşamayalım..  **     Atatürk öyle bir idol öyle bir liderdir ki azaldıkça bile çoğalır.  **     ''Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevi, hususi ve resmi hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım'' Mustafa Kemal Atatürk ∞  
Ekleme Tarihi: 23 Ocak 2017 - Pazartesi

ATATÜRK ''AZALMAZ''

    İlkokul birinci sınıf müfredatında Atatürk’le ilgili aktarılacak konular azaltılacak. 1’inci sınıfta Atatürk’ün sadece hayatı hakkında bilgi verilecek. Daha önce birinci sınıfta değinilen, ‘Atatürk’ün çocukluğunun araştırılması’ 2’nci sınıfta, ‘Atatürk’ün kişilik özelliklerinin araştırılması’ ise 3’üncü sınıfta anlatılacak.
**
    Taslakta Atatürk’ün hayatının nasıl anlatılacağı, “Görsel ve işitsel materyallerle Atatürk’ün sadece doğum yeri, anne ve babasının adı, ölüm yeri ve Anıtkabir üzerinde durulur” diye ifade edildi.
**
    Mustafa Kemal Atatürk.. Canımız, ciğerimiz.. Bizi biz yapan, her şeyimizi ona borçlu olduğumuz ulu önder.. Sarı saçlımız.. Mavi gözlümüz.. Hep özlediğimiz ve her daim özleyeceğimiz insan.. Hani hep diyoruz ya ''olmasaydın olmazdık'' diye.. Olurduk ama nasıl olurduk kim bilir.. Cumhuriyet ve özgürlük kelimelerinin anlamını bile bilmiyor olurduk belki de.. İyi ki olmuşsun.. İyi ki Türk olarak gelmişsin bu dünyaya ve bizim liderimiz olmuşsun.. Biz hep senin izinden yürümeye devam edeceğiz.. 
**
    Atatürk azalır mı hiç? Bütün dünyanın kabul ettiği ve saygı gösterdiği bir insan.. Birçok milletin ''keşke bizim liderimiz olsaydı'' diyerek iç geçirdiği bir insandan bahsediyoruz.. Çocuklarımız, gençlerimiz onun bütün hayatını en ince detayına kadar bilmeli.. Gerçekleştirdiği sayısız başarıları, düşüncelerini, fikirlerini hafızalarına kazımamalılar ki bir daha o karanlık günleri yaşamayalım.. 
**
    Atatürk öyle bir idol öyle bir liderdir ki azaldıkça bile çoğalır. 
**
    ''Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevi, hususi ve resmi hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım''
Mustafa Kemal Atatürk ∞

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş