Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

90'LARDA ÇOCUK OLMAK (90'S FOREVER)

    Sokaklarda oynayan son çocuklardık biz..     Akşam karanlığına kadar eve girmezdik. Eve gidince de evdekilerden azar işitirdik.      Şimdi elinde tabletler, akıllı telefonlar ile evden çıkmayan, ayakları çimene değmeyen bir nesil yetişiyor..     90'larda çocukları eve sokamazlardı, şimdiyse çocukları evden çıkartamıyorlar..      Ne güzel günlerdi 90'lar. Hafta içi okula giderken kalkmak bilmezdik, uyku çok tatlı gelirdi. Ama hafta sonu evdeki herkesten önce kalkardık çizgi film izleyebilmek için. Tsubasa, He-Man, Casper, Tom ve Jerry, Kaptan Mağara Adamı, Taş devri, Müfettiş Gadget, Voltran, Vikingler,  Scooby Doo, Richie Rich, Red Kit, Şirinler, Ağaçkakan Woody, Road Runner ve Heidi gibi birbirinden güzel ve sabahtan akşama, geceden sabaha kadar sıkılmadan izlenecek çizgi filmlerdi bunlar.      Çizgi film bitince sokağa çıkardık, mahalle maçları yapardık. 3 korner 1 penaltı ederdi.  Bazen Japon Kale (kalecisiz) maçlar yapılırdı, bazen  de duvara kale resmi çizer, 90 yazardık çatal kısmına, kaleye dönüşümlü girilirdi. Futboldan yorulunca bilye oynayarak devam ederdik. Bilyeden sıkılan taso oynamaya başlardı. Güzel günlerdi..      Barış Manço abimizin sunduğu Adam Olacak Çocuk programını kaçırmazdık, Susam Sokağı başlarken çalan o jenerik müziği çoğumuzun hala kulaklarında..     Kemal Sunal filmlerini, Hababam'ı ilk defa izliyorduk (98267 milyon kere izlense bile sıkılmaz insan orası ayrı) evdekiler daha önce izlediği için bazı sahneleri söylediğinde de ilk defa -yaa niye söyledin, bütün heyecanı kaçtı.. dedik..     90'lar pop müziğini de unutmak olmaz.. Mirkelam'ın Her Gece şarkısı klibinde koşuşunu, Demet Sağıroğlu'nun  Arnavut Kaldırımları şarkısını, Tarkan'ın ilk hallerini, Mustafa Sandal'ın Bu Kız Beni Görmeli Bana Kazak Örmeli şarkısını ve Grup Vitamin'in Turkish Cowboys şarksını ve Levent Yüksel'in Bi' daha şarksını.. MFÖ'nün Ali Desidero şarksı hala dilimize dolanır..     Haa bir de o zamanlar bombalar patlamazdı, terör saldırıları olmazdı, her gün şehit haberleri olmazdı.. mutluyduk yani..  90'lar.. Özleniyorsun kardeşim ..  
Ekleme Tarihi: 16 Ocak 2017 - Pazartesi

90'LARDA ÇOCUK OLMAK (90'S FOREVER)

    Sokaklarda oynayan son çocuklardık biz..
    Akşam karanlığına kadar eve girmezdik. Eve gidince de evdekilerden azar işitirdik. 
    Şimdi elinde tabletler, akıllı telefonlar ile evden çıkmayan, ayakları çimene değmeyen bir nesil yetişiyor..
    90'larda çocukları eve sokamazlardı, şimdiyse çocukları evden çıkartamıyorlar..
     Ne güzel günlerdi 90'lar. Hafta içi okula giderken kalkmak bilmezdik, uyku çok tatlı gelirdi. Ama hafta sonu evdeki herkesten önce kalkardık çizgi film izleyebilmek için. Tsubasa, He-Man, Casper, Tom ve Jerry, Kaptan Mağara Adamı, Taş devri, Müfettiş Gadget, Voltran, Vikingler,  Scooby Doo, Richie Rich, Red Kit, Şirinler, Ağaçkakan Woody, Road Runner ve Heidi gibi birbirinden güzel ve sabahtan akşama, geceden sabaha kadar sıkılmadan izlenecek çizgi filmlerdi bunlar. 
    Çizgi film bitince sokağa çıkardık, mahalle maçları yapardık. 3 korner 1 penaltı ederdi.  Bazen Japon Kale (kalecisiz) maçlar yapılırdı, bazen  de duvara kale resmi çizer, 90 yazardık çatal kısmına, kaleye dönüşümlü girilirdi. Futboldan yorulunca bilye oynayarak devam ederdik. Bilyeden sıkılan taso oynamaya başlardı. Güzel günlerdi.. 
    Barış Manço abimizin sunduğu Adam Olacak Çocuk programını kaçırmazdık, Susam Sokağı başlarken çalan o jenerik müziği çoğumuzun hala kulaklarında..
    Kemal Sunal filmlerini, Hababam'ı ilk defa izliyorduk (98267 milyon kere izlense bile sıkılmaz insan orası ayrı) evdekiler daha önce izlediği için bazı sahneleri söylediğinde de ilk defa -yaa niye söyledin, bütün heyecanı kaçtı.. dedik..
    90'lar pop müziğini de unutmak olmaz.. Mirkelam'ın Her Gece şarkısı klibinde koşuşunu, Demet Sağıroğlu'nun 
Arnavut Kaldırımları şarkısını, Tarkan'ın ilk hallerini, Mustafa Sandal'ın Bu Kız Beni Görmeli Bana Kazak Örmeli şarkısını ve Grup Vitamin'in Turkish Cowboys şarksını ve Levent Yüksel'in Bi' daha şarksını.. MFÖ'nün Ali Desidero şarksı hala dilimize dolanır..
    Haa bir de o zamanlar bombalar patlamazdı, terör saldırıları olmazdı, her gün şehit haberleri olmazdı.. mutluyduk yani.. 
90'lar.. Özleniyorsun kardeşim ..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş