Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
BİRCAN KAPLAN
Köşe Yazarı
BİRCAN KAPLAN
 

KURALLARA UYMAK

Hemen hemen her insan gün içinde ortak yaşam alanları kullanır ve bu ortak yaşam alanlarında birlikte yaşamanın da belirli kuralları vardır. İnsanların, toplum hayatını düzenleyen belirli kuralları öğrenmeleri ve bunları davranış haline getirmeleri hayatın bir gereğidir.  Bu kuralların bir kısmı hukuka dayanırken büyük bir çoğunluğu ise örf, adet ve inançlara dayalı olduğunu görüyoruz. Kurallar uymak, insan ilişkilerini geliştirmekle birlikte mutlu olmasını da sağlar. Hukuk kurallarına uymamak suç unsuru olurken, diğer kurallara uymamak ise ayıp ve günah şeklinde karşımıza çıkmaktadır.  Ancak, bu kurallara uymamak, kişiyi kaba ve saygısız duruma düşürebiliyor. İnsanların saygı çerçevesinde yaşamaları hayatını ve işlerini kolaylaştırırken saygı görmesini de sağlar. Günümüz de unutulmuş birçok toplu alan kurallarını hiçe sayan hemen hemen çevremizde çok fazla kişilere rastlayabiliyoruz.  Belirli bir olgunluğa ulaşarak sorumluluk duygusu kazanan insanların sergilemiş olduğu toplum içindeki hal ve hareketleri çevrede olumlu izlenimler bırakır.
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2022 - Çarşamba

KURALLARA UYMAK

Hemen hemen her insan gün içinde ortak yaşam alanları kullanır ve bu ortak yaşam alanlarında birlikte yaşamanın da belirli kuralları vardır.

İnsanların, toplum hayatını düzenleyen belirli kuralları öğrenmeleri ve bunları davranış haline getirmeleri hayatın bir gereğidir. 

Bu kuralların bir kısmı hukuka dayanırken büyük bir çoğunluğu ise örf, adet ve inançlara dayalı olduğunu görüyoruz. Kurallar uymak, insan ilişkilerini geliştirmekle birlikte mutlu olmasını da sağlar.

Hukuk kurallarına uymamak suç unsuru olurken, diğer kurallara uymamak ise ayıp ve günah şeklinde karşımıza çıkmaktadır. 

Ancak, bu kurallara uymamak, kişiyi kaba ve saygısız duruma düşürebiliyor. İnsanların saygı çerçevesinde yaşamaları hayatını ve işlerini kolaylaştırırken saygı görmesini de sağlar.

Günümüz de unutulmuş birçok toplu alan kurallarını hiçe sayan hemen hemen çevremizde çok fazla kişilere rastlayabiliyoruz. 

Belirli bir olgunluğa ulaşarak sorumluluk duygusu kazanan insanların sergilemiş olduğu toplum içindeki hal ve hareketleri çevrede olumlu izlenimler bırakır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş