Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
BİRCAN KAPLAN
Köşe Yazarı
BİRCAN KAPLAN
 

Dünya Vicdan Günü

Dün ilk defa bir gün ismi duydum 16 Mart Dünya Vicdan Günü.   ☘ Vicdanın önemine dikkat çekmek için kabul edilen Dünya Vicdan Günü, her yıl 16 Mart'ta kutlanıyor. ☘ Vicdan Günü olarak kabul edilen 16 Mart, tarihte acı bir olayın sonucunda ortaya çıkmış. ☘ Hayatını Filistinlilerin haklarını savunmaya adayan Rachel Corrie, 2003 yılında dayanışma için gittiği Gazze'de "barışa olan inancını" tüm dünyaya göstermek istedi. ☘ ABD'li aktivist, 16 Mart 2003'te turuncu renkli ceketini giyerek, eline aldığı megafon ile İsrail buldozerlerine yöneldi. Amacı Refah kentinde Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasına ve topraklarının elinden alınmasına engel olmaktı. ☘ Rachel Corrie, karşı çıktığı sırada İsrail Savunma Kuvvetlerine bağlı zırhlı bir buldozerle ezilerek öldürüldü. ☘ Corrie’nin ölümün ardından o tarih Dünya Vicdan Günü olarak isimlendirilerek hem Rachel Corrie’ye atfedildi hem de vicdanın önemine dikkat çekmek için çalışmalar başlatıldı.                                                                                                                                            Rachel Corrie
Ekleme Tarihi: 17 Mart 2023 - Cuma

Dünya Vicdan Günü

Dün ilk defa bir gün ismi duydum 16 Mart Dünya Vicdan Günü.  

Vicdanın önemine dikkat çekmek için kabul edilen Dünya Vicdan Günü, her yıl 16 Mart'ta kutlanıyor.

Vicdan Günü olarak kabul edilen 16 Mart, tarihte acı bir olayın sonucunda ortaya çıkmış.

Hayatını Filistinlilerin haklarını savunmaya adayan Rachel Corrie, 2003 yılında dayanışma için gittiği Gazze'de "barışa olan inancını" tüm dünyaya göstermek istedi.

ABD'li aktivist, 16 Mart 2003'te turuncu renkli ceketini giyerek, eline aldığı megafon ile İsrail buldozerlerine yöneldi. Amacı Refah kentinde Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasına ve topraklarının elinden alınmasına engel olmaktı.

Rachel Corrie, karşı çıktığı sırada İsrail Savunma Kuvvetlerine bağlı zırhlı bir buldozerle ezilerek öldürüldü.

Corrie’nin ölümün ardından o tarih Dünya Vicdan Günü olarak isimlendirilerek hem Rachel Corrie’ye atfedildi hem de vicdanın önemine dikkat çekmek için çalışmalar başlatıldı.

 

                                                                                                                                         Rachel Corrie

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş