Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
BİRCAN KAPLAN
Köşe Yazarı
BİRCAN KAPLAN
 

Karadeniz’de huzur uzakta değil

Her insan yaşadığı coğrafyanın kültürünü, atmosferini ve değerleri ile bütünleşir.                        ☘ Nerede doğduysanız oranın suyu, güneşi, rüzgârı ayrı bir tat verir hayatımıza…                        ☘ Karadeniz’de doğan bir insan nasıl farklı bir coğrafya da yaşayabilir ki…                        ☘ Hırçın denizi, yemyeşil tepeleri, şırıl şırıl akan ırmakları, üfür üfür yaylasıyla bir başkadır Karadeniz havası.                        ☘ Engebeli fındık bahçelerinde verilen hayat mücadelesinin bile ayrı bir havası vardır buralarda… Sıcak altında toplanan o fındıkların, bahçede esen serin yel bir nebze olsun tatil gibi gelir insana.                        ☘ Bahçeden çıkınca bir de yakınlarda bir ırmak var ise değmeyin keyfimize… Ne yorgunluk kalır ne de stres…                        ☘ Yaz ayı geldi mi hafta sonu tatil de bayram da en güzel aktivitedir yaylaya çıkmak. Toplanır kilim, mangal, soğan çıkarız yaylanın üfür üfür esen obalarına. Ne karışan olur ne de kısıtlayıcı sınır. Bırakırız çocukları gönüllerince koşsunlar diye.                        ☘ Gece-gündüz farketmez, rıhtıma balık tutmaya gidecek amatör balıkçıya, alır oltasını bir termos çayını oh daha ne ister tek bir balıktan başka…                        ☘ Bağlanamazsın cafe ve restauranta. Alırsın çaydanlığı, nargileni, yiyeceğini gidersin bir ırmak kenarına sıvarsın paçaları dizlere kadar şırıl şırıl akan suyun sesiyle büyülenir yürürsün suyun içinde.                        ☘ Anlayacağınız Karadeniz’de her yerde huzur var. Yazı ayrı, kışı ayrı bir coğrafya…
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2022 - Çarşamba

Karadeniz’de huzur uzakta değil

Her insan yaşadığı coğrafyanın kültürünü, atmosferini ve değerleri ile bütünleşir.

                       ☘

Nerede doğduysanız oranın suyu, güneşi, rüzgârı ayrı bir tat verir hayatımıza…

                       ☘

Karadeniz’de doğan bir insan nasıl farklı bir coğrafya da yaşayabilir ki…

                       ☘

Hırçın denizi, yemyeşil tepeleri, şırıl şırıl akan ırmakları, üfür üfür yaylasıyla bir başkadır Karadeniz havası.

                       ☘

Engebeli fındık bahçelerinde verilen hayat mücadelesinin bile ayrı bir havası vardır buralarda… Sıcak altında toplanan o fındıkların, bahçede esen serin yel bir nebze olsun tatil gibi gelir insana.

                       ☘

Bahçeden çıkınca bir de yakınlarda bir ırmak var ise değmeyin keyfimize… Ne yorgunluk kalır ne de stres…

                       ☘

Yaz ayı geldi mi hafta sonu tatil de bayram da en güzel aktivitedir yaylaya çıkmak. Toplanır kilim, mangal, soğan çıkarız yaylanın üfür üfür esen obalarına. Ne karışan olur ne de kısıtlayıcı sınır. Bırakırız çocukları gönüllerince koşsunlar diye.

                       ☘

Gece-gündüz farketmez, rıhtıma balık tutmaya gidecek amatör balıkçıya, alır oltasını bir termos çayını oh daha ne ister tek bir balıktan başka…

                       ☘

Bağlanamazsın cafe ve restauranta. Alırsın çaydanlığı, nargileni, yiyeceğini gidersin bir ırmak kenarına sıvarsın paçaları dizlere kadar şırıl şırıl akan suyun sesiyle büyülenir yürürsün suyun içinde.

                       ☘

Anlayacağınız Karadeniz’de her yerde huzur var. Yazı ayrı, kışı ayrı bir coğrafya…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş