Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

ORDUMUZDA ÇAMBAŞI

     KARADENİZ SAHİLİNİN YAYLALARI Türkiyede nam yapmıştır. Samsun ilinin yaylaları pek namlı değil Doğuya doğru gidildiğinde namlı YAYLALAR dillere  destan olmuş.Bende çok niyet ettim, gidip hepsinide görmesini ama, bisikletim var, arabam olmadığından kısmet olmadı. SALİH KALYONCU, arabası varya güya beni gezdirecekti, oda lafta kaldı. Ama gene, niyetim niyet, deminee gelince gidebildiğim kadar, gideceğim. Doğu yaylaları demiştik, gidip  göremedim amai, gidip görenlerden duydum. ARTVİN, RİZE, TRABZON, GİRESUN, YAYLALARI, yerli ve yabancı turislerin, gidip görüp, yaşaması gereken, yaylalar. ORDU'muzda çok yayla, obalar var ama namlı olanı yok.      En namlısı sözde ÇAMBAŞI.     Ne ÇAMI var, nede MEŞESİ...     Ne başı var, nede kaşı      Ne sağı var, nede solu.     Ne teleferik var, nede yolu?..     Albaşına vur taşı, bu ne biçim ÇAMBAŞI?.. Benimde Çambaşı yaylasında bir evim vardı, bir zamanlar.. Kayıplara karıştı... Görev icabı dağıldık,  gidemedik yıllar yılı. Bir ara gittim gördüm. Evin yerinde, yeller esiyordu. ÇAMBAŞININ, YAYLA  olarakk, bir özelliğini ben göremedim. Hani ne derler:     << Aynı tas, aynı hamam. >> Ne imişttre, kışın KAYAK MERKEZİ varmış. Bizi kışı geçilecek yer değil, YAZI geçirecek rahat, havadar, bir yer arıyoruz.     Onun için de önce ne lazım? YOL.. Hani gönlüm TELEFERİK istiyorya... Nerde o günler nerde?.! Şimdi ORDU'lu, temiz hava almak için Çambaşını değil, teleferikli BOZTEPEYİ, tercih ediyor. Ben bile ayda, iki üç kere gidiyorum. Gidenlerin çoğuda, öyle gidip, geliyordur ya...  Gelen giden, valiler   belediye başkanları, bunlara bağlı olarak, millet vekilleri, hele hele BAKANLAR, neden bu işlere bakmazlar? Bu  iş ne icattır, nede buluş. Varya büyük Bakanımız NUMAN KURTULUŞ... Ağlamayana meme vermezlermiş. İşte biz ağlıyoruz verin bizim mememizi, görelim sizi.. Bakalım ne verecekler? 
Ekleme Tarihi: 22 Mart 2017 - Çarşamba

ORDUMUZDA ÇAMBAŞI

     KARADENİZ SAHİLİNİN YAYLALARI Türkiyede nam yapmıştır. Samsun ilinin yaylaları pek namlı değil Doğuya doğru gidildiğinde namlı YAYLALAR dillere  destan olmuş.Bende çok niyet ettim, gidip hepsinide görmesini ama, bisikletim var, arabam olmadığından kısmet olmadı. SALİH KALYONCU, arabası varya güya beni gezdirecekti, oda lafta kaldı. Ama gene, niyetim niyet, deminee gelince gidebildiğim kadar, gideceğim. Doğu yaylaları demiştik, gidip  göremedim amai, gidip görenlerden duydum. ARTVİN, RİZE, TRABZON, GİRESUN, YAYLALARI, yerli ve yabancı turislerin, gidip görüp, yaşaması gereken, yaylalar. ORDU'muzda çok yayla, obalar var ama namlı olanı yok. 
    En namlısı sözde ÇAMBAŞI.
    Ne ÇAMI var, nede MEŞESİ...
    Ne başı var, nede kaşı 
    Ne sağı var, nede solu.
    Ne teleferik var, nede yolu?..
    Albaşına vur taşı, bu ne biçim ÇAMBAŞI?.. Benimde Çambaşı yaylasında bir evim vardı, bir zamanlar.. Kayıplara karıştı... Görev icabı dağıldık,  gidemedik yıllar yılı. Bir ara gittim gördüm. Evin yerinde, yeller esiyordu. ÇAMBAŞININ, YAYLA  olarakk, bir özelliğini ben göremedim. Hani ne derler:
    << Aynı tas, aynı hamam. >> Ne imişttre, kışın KAYAK MERKEZİ varmış. Bizi kışı geçilecek yer değil, YAZI geçirecek rahat, havadar, bir yer arıyoruz.
    Onun için de önce ne lazım? YOL.. Hani gönlüm TELEFERİK istiyorya... Nerde o günler nerde?.! Şimdi ORDU'lu, temiz hava almak için Çambaşını değil, teleferikli BOZTEPEYİ, tercih ediyor. Ben bile ayda, iki üç kere gidiyorum. Gidenlerin çoğuda, öyle gidip, geliyordur ya...  Gelen giden, valiler   belediye başkanları, bunlara bağlı olarak, millet vekilleri, hele hele BAKANLAR, neden bu işlere bakmazlar? Bu  iş ne icattır, nede buluş. Varya büyük Bakanımız NUMAN KURTULUŞ... Ağlamayana meme vermezlermiş. İşte biz ağlıyoruz verin bizim mememizi, görelim sizi.. Bakalım ne verecekler? 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş