Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

ORDU VALİLİĞİ KÜLTÜR VE TURİZM MD. KONSERİ

Kış mevsimi bitip, BAHAR başlayınca, konserlerinde sıklaştığı görülüyor.  Bizim ülkemizde çeşitli müzik dalları var da tabi ki her müzik dalının sevenleri farklı olur. Mesela ben, TÜRK HALK MÜZİĞİNİ çok severim.  Neden derseniz: Kaval, bağlama kemençe, davul, zurna olduğundan. TÜRK SANAT MÜZİĞİNDE ne var ? KEMAN Kemanı dinleyen kim ? ANLAYAN… Çarşamba gecesi, TÜRK HALK MÜZİĞİ konserine gittim.  Yer kültür sanat merkezinde. Salon tamamen dolu idi. Sayın Valimiz Seddar YAVUZ’da hanımıyla birlikte, protokoldeki yerini alınca, sunucu arkadaşımız konseri başlattı. Önce ORKESTRA, peşinden koro elemanları sahnedeki yerini aldılar. Sonra sıra TANER CAN’a yani yönetici şefe geldi. Şef salona girince, seyirciler alkışla, coşkuyla, sevgiyle, saygıyla karşıladılar. Burada duralım. TANER’i biraz tanıyalım: Doğma, büyüme ORDU’lu.. İlkokulu, ortaokulu, liseyi, Ordu’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosunun sınavını kazandı ve mezun oldu.  Çeşitli etkinliklerde görev aldı. Yurt içi ve yurt dışı konserlerde yüzden fazla ödül aldı. Türk müziği ile ilgili kitaplar çıkardı. Besteler yaptı, kendini her yönü ile müziğin içinde buldu. Hala da öye ya… Hani derler ya, dört dörtlük.  Bende kendisini yakından tanıyanlardan biriyim. Size anlattım birer birer işte size CAN TANER’i. Ev verimli çağında bizimle, aramızda ve de Ordu’da… Sunucunun sunumu ile CAN TANER, sessiz, sakin, samimi, mütevazi bir eda ile sahnedeki yerini aldı. Sazların eşliğinde koro ile sahnedeki yerini aldı. Sazların eşliğide koro ile ÇANAKKALE İÇİNDE türküsü ile başlanmış oldu. HAVADA BULUT YOK  türküsü ile solist YASEMİN ŞAHİN solo koro sonuna kadar devam etti.  Bay, bayan solistler şeflerin eşliğinde okuduğu türküler bizleri heyecalandırdı, neşelendirdi.  Bu arada TANER CAN ‘a daha da değinmek isterim.  Neden diyeceksiniz ? O’nu öyle hiç görmediğimden. Kendi söylediği ve eşlik ederek söylediği türkülerle geceye, ayrı , tatlı ve unutulmaz bir renk katmış oldu. Kendi gibi sesinin de güzel olduğunu böylece duymuş olduk. Konser, sonuna kadar böyle devam etti.  Söz ve müzik MUSTAFA YILDIZDOĞAN’a ait olan TÜRKİYE’m adlı türkü ile sona erdi.  Sunucu arkadaş, Sayın valimizi sahneye davet etti.  Valimiz geldi konuyla ilgili konuşmasını yaptı. TANER CAN’ı tebrik etti. Plaket ve çiçekle ödüllendirdi. Taner Can’da sayın valimiz SEDDAR YAVUZ’a gereken ikramlarda bulundu.  Konserle ilgililer de sahnede yerlerini alarak hatıra resimleri çektirdiler.  Bizlerde izlerken, unutulmaz neşeli bir gece geçirmiş olduk. Başta sayın Valimiz, Kültür Müdürümüz, konseri yöneten şefimiz, saz ve söz sanatkarlarımızı tebrik ediyor, kutluyor, takdirlerimle saygılarımı sunuyorum.  Ayrıca, diğer ilgili arkadaşlarımızı da tebrik ediyor, kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum, sevgilerimi sunuyorum.
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2018 - Cumartesi

ORDU VALİLİĞİ KÜLTÜR VE TURİZM MD. KONSERİ

Kış mevsimi bitip, BAHAR başlayınca, konserlerinde sıklaştığı görülüyor. 
Bizim ülkemizde çeşitli müzik dalları var da tabi ki her müzik dalının sevenleri farklı olur.
Mesela ben, TÜRK HALK MÜZİĞİNİ çok severim. 
Neden derseniz:
Kaval, bağlama kemençe, davul, zurna olduğundan.
TÜRK SANAT MÜZİĞİNDE ne var ? KEMAN
Kemanı dinleyen kim ? ANLAYAN…
Çarşamba gecesi, TÜRK HALK MÜZİĞİ konserine gittim. 
Yer kültür sanat merkezinde.
Salon tamamen dolu idi. Sayın Valimiz Seddar YAVUZ’da hanımıyla birlikte, protokoldeki yerini alınca, sunucu arkadaşımız konseri başlattı. Önce ORKESTRA, peşinden koro elemanları sahnedeki yerini aldılar.
Sonra sıra TANER CAN’a yani yönetici şefe geldi.
Şef salona girince, seyirciler alkışla, coşkuyla, sevgiyle, saygıyla karşıladılar. Burada duralım.
TANER’i biraz tanıyalım: Doğma, büyüme ORDU’lu.. İlkokulu, ortaokulu, liseyi, Ordu’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosunun sınavını kazandı ve mezun oldu. 
Çeşitli etkinliklerde görev aldı. Yurt içi ve yurt dışı konserlerde yüzden fazla ödül aldı. Türk müziği ile ilgili kitaplar çıkardı. Besteler yaptı, kendini her yönü ile müziğin içinde buldu. Hala da öye ya…
Hani derler ya, dört dörtlük. 
Bende kendisini yakından tanıyanlardan biriyim. Size anlattım birer birer işte size CAN TANER’i.
Ev verimli çağında bizimle, aramızda ve de Ordu’da…
Sunucunun sunumu ile CAN TANER, sessiz, sakin, samimi, mütevazi bir eda ile sahnedeki yerini aldı. Sazların eşliğinde koro ile sahnedeki yerini aldı. Sazların eşliğide koro ile ÇANAKKALE İÇİNDE türküsü ile başlanmış oldu. HAVADA BULUT YOK  türküsü ile solist YASEMİN ŞAHİN solo koro sonuna kadar devam etti. 
Bay, bayan solistler şeflerin eşliğinde okuduğu türküler bizleri heyecalandırdı, neşelendirdi. 
Bu arada TANER CAN ‘a daha da değinmek isterim. 
Neden diyeceksiniz ?
O’nu öyle hiç görmediğimden.
Kendi söylediği ve eşlik ederek söylediği türkülerle geceye, ayrı , tatlı ve unutulmaz bir renk katmış oldu. Kendi gibi sesinin de güzel olduğunu böylece duymuş olduk. Konser, sonuna kadar böyle devam etti. 
Söz ve müzik MUSTAFA YILDIZDOĞAN’a ait olan TÜRKİYE’m adlı türkü ile sona erdi. 
Sunucu arkadaş, Sayın valimizi sahneye davet etti. 
Valimiz geldi konuyla ilgili konuşmasını yaptı. TANER CAN’ı tebrik etti. Plaket ve çiçekle ödüllendirdi.
Taner Can’da sayın valimiz SEDDAR YAVUZ’a gereken ikramlarda bulundu. 
Konserle ilgililer de sahnede yerlerini alarak hatıra resimleri çektirdiler. 
Bizlerde izlerken, unutulmaz neşeli bir gece geçirmiş olduk.
Başta sayın Valimiz, Kültür Müdürümüz, konseri yöneten şefimiz, saz ve söz sanatkarlarımızı tebrik ediyor, kutluyor, takdirlerimle saygılarımı sunuyorum. 
Ayrıca, diğer ilgili arkadaşlarımızı da tebrik ediyor, kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum, sevgilerimi sunuyorum.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş