Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

OKULLARIN AÇILIŞI

    Okullarda, kulüpler gibi, belli bir süre devam eder; belli sürelerde de kapanır.     (2015-2016) Eğitim ve öğretim yılı, (28 Eylül 2015) açılmış oldu.     Ben her sene, okulların açılışında ORDU ilinde olurdum. Bu sene olamadım.     İstanbul ATAKÖY 60. Yıl İlkokulunda oldum.     Kızımda orada sınıf öğretmeni idi. FİGEN YILDIRIM.     Sınıf 3-A Mevcut 33 öğrenci. Çoğu kız.      Onlarla, onların seviyesinde, sohbet konuşması yaptık. Sorularımı cevapladılar.     Ben seviyelerine göre sorular sordum onlarda, öyle cevapladılar.     Sınıf öğretmeninin dışında, sınıfa, bir müfettiş, bir müdür, bir öğretmen girdiğinde, ilk bakışta, sınıfın en yaramaz ve de  en uslu öğrencilerini görür.     Bende, o gözle baktım sınıfa. Uslu ile yaramazı, tembelle, çalışkanı gördüm ve gerekli açıklamaları da, o anda yaptım.     Konuşmam arasında, onlara sorularda sordum.     İlk sorum; -    İlk okuldan sonra, ortaokul, lise, üniversite, kısmetse okuyacaksınız. Fakat hiç unutamayacağınız, sınıf öğretmeniniz olacak. Dedim ve ekledim; neden? Onlara sordum. Çoğu cevaplamak için, parmağını kaldırdı.     Tam olarak bilen bir tane çıktı. Takdirlerimle, tebrik ettim. Anne babaya teşekkürler. Anne tercüman, baba mühendis.      Bu öğrencimiz kız. ELİF BEYZA. Sorumun cevabı : neden sınıf öğretmeni? -    Sınıf öğretmenimiz, bizi her yönümüzle tanıyor, biliyor. Dört sene bizimle kalıyor. Her sıkıntımızı ona anne gibi anlatıyoruz. Öbür öğretmenler dersi anlatıp gidiyor.  Takdire şayan doğrusu. Bir soruda şöyle sordum; -    Okulları bitiripte DOKTOR olmak isteyen, elini kaldırsın. Hiç yok. ÖĞRETMEN olmak isteyen, 6 kişi. SUBAY olmak isteyen 2 kişi. HAKİM olmak isteyen kişi. POLİS olmak isteyen 3 kişi. FUTBOLCU olmak isteyen 8 kişi.  Nedense doktorluğu seven olmadı. Özel yeteneklere geçtim. FIKRA anlatman isteyen dedim, hepsi elini kaldırdı. ALİSA MANDACI, üç fıkra anlattı. Tenefüste de devam etti. EMRE DOĞRU, kendine has, hal ve hareketleriyle çeşitli taklitler yaptı.     Sınıf mümesili seçilmemişti. Ben RAYHAN GÜLER’i mümesil seçtim. Şarkı, türkü, oyun, özelliklerine girmeye zaman kalmadı. Yemek zili çaldı, sohbet yarıda kaldı.     Şimdi Ordu’daki okulları ziyarete gideceğim.  Her türlü yetenekli öğrencilerimizi, tanıyıp bulacak, ayrı ayrı, yetenekleriyle, sizlerede tanıtacağım. Bekleyiniz,sabırla.          
Ekleme Tarihi: 04 Kasım 2015 - Çarşamba

OKULLARIN AÇILIŞI

    Okullarda, kulüpler gibi, belli bir süre devam eder; belli sürelerde de kapanır.
    (2015-2016) Eğitim ve öğretim yılı, (28 Eylül 2015) açılmış oldu.
    Ben her sene, okulların açılışında ORDU ilinde olurdum. Bu sene olamadım.
    İstanbul ATAKÖY 60. Yıl İlkokulunda oldum.
    Kızımda orada sınıf öğretmeni idi. FİGEN YILDIRIM.
    Sınıf 3-A Mevcut 33 öğrenci. Çoğu kız. 
    Onlarla, onların seviyesinde, sohbet konuşması yaptık. Sorularımı cevapladılar.
    Ben seviyelerine göre sorular sordum onlarda, öyle cevapladılar.
    Sınıf öğretmeninin dışında, sınıfa, bir müfettiş, bir müdür, bir öğretmen girdiğinde, ilk bakışta, sınıfın en yaramaz ve de  en uslu öğrencilerini görür.
    Bende, o gözle baktım sınıfa. Uslu ile yaramazı, tembelle, çalışkanı gördüm ve gerekli açıklamaları da, o anda yaptım.
    Konuşmam arasında, onlara sorularda sordum.
    İlk sorum;
-    İlk okuldan sonra, ortaokul, lise, üniversite, kısmetse okuyacaksınız. Fakat hiç unutamayacağınız, sınıf öğretmeniniz olacak. Dedim ve ekledim; neden? Onlara sordum.
Çoğu cevaplamak için, parmağını kaldırdı.
    Tam olarak bilen bir tane çıktı.
Takdirlerimle, tebrik ettim.
Anne babaya teşekkürler. Anne tercüman, baba mühendis. 
    Bu öğrencimiz kız. ELİF BEYZA.
Sorumun cevabı : neden sınıf öğretmeni?
-    Sınıf öğretmenimiz, bizi her yönümüzle tanıyor, biliyor. Dört sene bizimle kalıyor. Her sıkıntımızı ona anne gibi anlatıyoruz. Öbür öğretmenler dersi anlatıp gidiyor. 
Takdire şayan doğrusu.
Bir soruda şöyle sordum;
-    Okulları bitiripte DOKTOR olmak isteyen, elini kaldırsın.
Hiç yok. ÖĞRETMEN olmak isteyen, 6 kişi. SUBAY olmak isteyen 2 kişi. HAKİM olmak isteyen kişi. POLİS olmak isteyen 3 kişi. FUTBOLCU olmak isteyen 8 kişi. 
Nedense doktorluğu seven olmadı.
Özel yeteneklere geçtim.
FIKRA anlatman isteyen dedim, hepsi elini kaldırdı.
ALİSA MANDACI, üç fıkra anlattı. Tenefüste de devam etti.
EMRE DOĞRU, kendine has, hal ve hareketleriyle çeşitli taklitler yaptı.
    Sınıf mümesili seçilmemişti. Ben RAYHAN GÜLER’i mümesil seçtim.
Şarkı, türkü, oyun, özelliklerine girmeye zaman kalmadı. Yemek zili çaldı, sohbet yarıda kaldı.
    Şimdi Ordu’daki okulları ziyarete gideceğim. 
Her türlü yetenekli öğrencilerimizi, tanıyıp bulacak, ayrı ayrı, yetenekleriyle, sizlerede tanıtacağım. Bekleyiniz,sabırla.
       

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş