Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
İsmet DUMAN
Köşe Yazarı
İsmet DUMAN
 

DEPREM BİZDEN KORKMALI, BİZ DEPREM'DEN DEĞİL..!

En az hasarla atlatılan bu deprem, konunun uzmanları için çok büyük tecrübe olmuş olması gerekli. Umarız öyle olur.  En büyük eksiklik, bilinçsizlik ve panik... Deprem ülkesi olmamıza rağmen halen neden bu kadar bilinçsiz, bilgisiz ve panik oluyoruz. Eğitim demek fizik, kimya, matematikten mi ibaret. Okulda ki eğitmenlerimiz bunu niçin öğretmezler. Niçin dersin tam da ortasında, ani deprem tatbikatı yapılmaz. Okulda alınmayan bu öğretiler aileye karışınca hiç öğretilmiyor. Zira baba ya da anne bunun eğitimini almamış ki, çocuklara ne öğretecek. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama deprem olmasaydı bunların hiç biri gündeme gelmeyecekti. Depremden sonra dört bir yandan ahkam kesmeler başlar. Bir profesörün beyanını, başka bir kanaldaki diğer bir profesör çürütmeye çalışmalar. Megolamanca konuşmalar. Hiç kimsenin anlamadığı bir takım akademik ya da teorik konuşmalar, kendini hep öne çıkarma gayreti içinde olmalar... Hiçbiri ortak akılda birleşelim ve bu vatana olan borcumuzu ödeyelim zihniyetinde değiller.  Açın ve google amcaya bir sorun Japonlar ne şekilde bilinçlenmiş ve önlem almışlar. 7 şiddetinde bir depremde ortaya koydukları soğuk kanlılığa hayret etmemek mümkün değil. Nedir bu kardeşim bu insanları farklı kılan. Her yere giden uzmanlarımız, bir heyet oluşturup gitsinler bu ülkeye, alsınlar gerekli olan bilgileri. Ama ilk önce basına izah etsinler ki, buna da siyaset karışmasın. Gazeteci bilmeli herşeyi, yarın bu bilgiler doğrultusunda hükümetten hesap sorabilmelidir.  Aslında hiç de çene yormaya gerek yok. İşin özü, uzun lafın kısası "ORTAK AKIL DER Kİ; DEPREM ÖLDÜRMEZ ÇÜRÜK BİNA  ÖLDÜRÜR." Uzmanlar ruhsat verdikleri bu yapıları yeterince kontrol etselerdi asla bu korku ile yaşayamayacaktık. 1999 depreminden beri yapılan bu binaların bile güvenliğinden şüphe duyuyoruz. Yoldan geçen vatandaşa sorun, aynı cevabı alacaksınız.  Ruhsat verdiği daha sonra da haksız yere oturum verdiği bu binaların bir gün kendisinin de altında kalabileceğini bir düşünse, imza attığı eli titreyecek, bir kaç kez daha düşünecektir. Bu nedenle dürüst, işini seven, menfaat gözetmeyen düzgün insanlara SELAM OLSUN demek istiyorum. Sizin var olduğunuz yerde bende varım.
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2019 - Pazartesi

DEPREM BİZDEN KORKMALI, BİZ DEPREM'DEN DEĞİL..!

En az hasarla atlatılan bu deprem, konunun uzmanları için çok büyük tecrübe olmuş olması gerekli. Umarız öyle olur. 

En büyük eksiklik, bilinçsizlik ve panik... Deprem ülkesi olmamıza rağmen halen neden bu kadar bilinçsiz, bilgisiz ve panik oluyoruz. Eğitim demek fizik, kimya, matematikten mi ibaret. Okulda ki eğitmenlerimiz bunu niçin öğretmezler. Niçin dersin tam da ortasında, ani deprem tatbikatı yapılmaz. Okulda alınmayan bu öğretiler aileye karışınca hiç öğretilmiyor. Zira baba ya da anne bunun eğitimini almamış ki, çocuklara ne öğretecek.

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama deprem olmasaydı bunların hiç biri gündeme gelmeyecekti. Depremden sonra dört bir yandan ahkam kesmeler başlar. Bir profesörün beyanını, başka bir kanaldaki diğer bir profesör çürütmeye çalışmalar. Megolamanca konuşmalar. Hiç kimsenin anlamadığı bir takım akademik ya da teorik konuşmalar, kendini hep öne çıkarma gayreti içinde olmalar... Hiçbiri ortak akılda birleşelim ve bu vatana olan borcumuzu ödeyelim zihniyetinde değiller. 

Açın ve google amcaya bir sorun Japonlar ne şekilde bilinçlenmiş ve önlem almışlar. 7 şiddetinde bir depremde ortaya koydukları soğuk kanlılığa hayret etmemek mümkün değil. Nedir bu kardeşim bu insanları farklı kılan. Her yere giden uzmanlarımız, bir heyet oluşturup gitsinler bu ülkeye, alsınlar gerekli olan bilgileri. Ama ilk önce basına izah etsinler ki, buna da siyaset karışmasın. Gazeteci bilmeli herşeyi, yarın bu bilgiler doğrultusunda hükümetten hesap sorabilmelidir. 

Aslında hiç de çene yormaya gerek yok. İşin özü, uzun lafın kısası "ORTAK AKIL DER Kİ; DEPREM ÖLDÜRMEZ ÇÜRÜK BİNA 
ÖLDÜRÜR."

Uzmanlar ruhsat verdikleri bu yapıları yeterince kontrol etselerdi asla bu korku ile yaşayamayacaktık. 1999 depreminden beri yapılan bu binaların bile güvenliğinden şüphe duyuyoruz. Yoldan geçen vatandaşa sorun, aynı cevabı alacaksınız. 

Ruhsat verdiği daha sonra da haksız yere oturum verdiği bu binaların bir gün kendisinin de altında kalabileceğini bir düşünse, imza attığı eli titreyecek, bir kaç kez daha düşünecektir.

Bu nedenle dürüst, işini seven, menfaat gözetmeyen düzgün insanlara SELAM OLSUN demek istiyorum. Sizin var olduğunuz yerde bende varım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş