Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

2018 YILININ BAŞI VE SONU

    Malum her nesnenin, bir başı olur, birde sonu.     Bir futbol  maçının da, bir başı olur, birde sonu.     Biz gelelim (2018) yılının başına.     Buna ne deniliyor, YIL BAŞI.     Eskiden çok iyi kutlanırdı, yılbaşları.     Eş, dost, hısım akraba, nöbetleşe, yıl başlarında, bir araya gelirdik. herkes gelirken gerekli yiyecekleri getirirdi.     Yer içer, sohbet, muhabbet, masallar, hikayeler, fıkralar anlatılır, şiirler okunur, şarkılar türkülerde söylenir, gece çok tatlı geçerdi.     Televizyon yoktu. radyodan izlerdik yılbaşını. radyo programları da, eğlendirici, dinlendirici bilinçli ve her haliyle çok güzel olurdu.     Saat tam on iki olunca, hem yıl başı kutlanır, hem de piyango biletlerinin numaraları okunurdu. bizde takip ederdik. bilet almayanda olmazdı.     O zamanlar öyle insanı, delirtecek para konmaz, yeteri kadar konurdu.     Şimdi öylemi? milyar değil TİRİLYONLAR. niye alan zengin daha zengin olsun diye. ya da eh kazara bulan fakir tımarhaneye gitsin diye.     Bu milli piyangoyu yönlendiren yerde hiç mi aklı başında memur yok?..     Biz ailece bıraktık, bu mantıksız, anlamsız adaletsiz uygulanan bilet alma işini.     Adaletlisi ve faydalısı nasıl olmalı? öyle trilyonlar değil, bir AİLEYE yetecek kadar olmalı. ve de herkes bir değil, daha fazla umutla almalı.     Soruyorum şimdi ilgililere, böylesi daha iyi olmaz mı?     Onlar: OLUR diyene kadar, biz bekleyeceğiz     Şimdi gelelim YIL BAŞINA    YILIN BAŞI     Baştan başlar, bütün işler     O öylece, biliniyor.     Kimileri,bütünleşir     Kimileri, bölünüyor.          Zengin olan, yıl başında,     Tavuk, hindi, ördek alır.     Garibanlar, boynu bükük,     Alanlara, baka kalır.          Gene de , kutluyorum,     İnsanların, yıllarını.     Ulu TANRIM, korur elbet,     Yarattığı KULLARINI...       Beraberce göreceğiz, on iki ay sürecek olan yeni denilen (2018) yılının nasıl geçeceğini?..     Şu AMERİKA denilen, yedi bela var iken, dünya uluslarının çoğu da iyi geçmeyeceğini iyi biliyor.     Ne diyelim daha biz?.. vah vah!..     İYİ GEÇER İNŞALLAH
Ekleme Tarihi: 01 Ocak 2018 - Pazartesi

2018 YILININ BAŞI VE SONU

    Malum her nesnenin, bir başı olur, birde sonu.
    Bir futbol  maçının da, bir başı olur, birde sonu.
    Biz gelelim (2018) yılının başına.
    Buna ne deniliyor, YIL BAŞI.
    Eskiden çok iyi kutlanırdı, yılbaşları.
    Eş, dost, hısım akraba, nöbetleşe, yıl başlarında, bir araya gelirdik. herkes gelirken gerekli yiyecekleri getirirdi.
    Yer içer, sohbet, muhabbet, masallar, hikayeler, fıkralar anlatılır, şiirler okunur, şarkılar türkülerde söylenir, gece çok tatlı geçerdi.
    Televizyon yoktu. radyodan izlerdik yılbaşını. radyo programları da, eğlendirici, dinlendirici bilinçli ve her haliyle çok güzel olurdu.
    Saat tam on iki olunca, hem yıl başı kutlanır, hem de piyango biletlerinin numaraları okunurdu. bizde takip ederdik. bilet almayanda olmazdı.
    O zamanlar öyle insanı, delirtecek para konmaz, yeteri kadar konurdu.
    Şimdi öylemi? milyar değil TİRİLYONLAR. niye alan zengin daha zengin olsun diye. ya da eh kazara bulan fakir tımarhaneye gitsin diye.
    Bu milli piyangoyu yönlendiren yerde hiç mi aklı başında memur yok?..
    Biz ailece bıraktık, bu mantıksız, anlamsız adaletsiz uygulanan bilet alma işini.
    Adaletlisi ve faydalısı nasıl olmalı? öyle trilyonlar değil, bir AİLEYE yetecek kadar olmalı. ve de herkes bir değil, daha fazla umutla almalı.
    Soruyorum şimdi ilgililere, böylesi daha iyi olmaz mı?
    Onlar: OLUR diyene kadar, biz bekleyeceğiz
    Şimdi gelelim YIL BAŞINA 
 
YILIN BAŞI
    Baştan başlar, bütün işler
    O öylece, biliniyor.
    Kimileri,bütünleşir
    Kimileri, bölünüyor.
    
    Zengin olan, yıl başında,
    Tavuk, hindi, ördek alır.
    Garibanlar, boynu bükük,
    Alanlara, baka kalır.
    
    Gene de , kutluyorum,
    İnsanların, yıllarını.
    Ulu TANRIM, korur elbet,
    Yarattığı KULLARINI...
 
    Beraberce göreceğiz, on iki ay sürecek olan yeni denilen (2018) yılının nasıl geçeceğini?..
    Şu AMERİKA denilen, yedi bela var iken, dünya uluslarının çoğu da iyi geçmeyeceğini iyi biliyor.
    Ne diyelim daha biz?.. vah vah!..
    İYİ GEÇER İNŞALLAH
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş