Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

GELECEĞİMİZ ÇÖL OLMASIN

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi'nin 17 Haziran 1994 yılında kabul edilmesinden bu yana her yıl, ülkemizde ve dünyada çölleşmeyle mücadelenin önemine dikkat çekmek maksadıyla ‘Çölleşme ve Kuraklık Günü’  etkinlikleri düzenlenmektedir.    ☘ Toprak; annedir, vefadır, berekettir. Toprak, Aşık Veysel'in dediği gibi; Kazma ila karnını yarsakta, tırmık ile yüzünü yırtsakta, bizi gül ile karşılayan, yemek veren, ekmek veren, aş veren, en vefalı, en sadık dostumuzdur.  ☘ Toprak; tarımdan sanayiye, inşaattan turizme kadar birçok sektörün temel faktörü, ana kaynağıdır. Kısacası toprak varsa biz varız. ☘ Bilindiği üzere gıda ihtiyacımızın yüzde 95'ini de topraktan karşılıyoruz. Bu önemli kaynağımızın oluşması da öyle birkaç yılda, kısa sürede olmuyor.  ☘ Birçok araştırmada tarım yapılabilir 50 santimlik bir toprağın oluşma sürecinin yaklaşık 20 bin yılı bulduğu söyleniyor.  ☘ Maalesef insanlar, elindeki bu değerin kıymetini tam olarak bilmiyor ve yeterince koruyamıyor.  ☘ Geleceğimiz çöl olmadan hep birlikte harekete geçme vakti…  
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2022 - Cuma

GELECEĞİMİZ ÇÖL OLMASIN

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi'nin 17 Haziran 1994 yılında kabul edilmesinden bu yana her yıl, ülkemizde ve dünyada çölleşmeyle mücadelenin önemine dikkat çekmek maksadıyla ‘Çölleşme ve Kuraklık Günü’  etkinlikleri düzenlenmektedir.   

Toprak; annedir, vefadır, berekettir. Toprak, Aşık Veysel'in dediği gibi; Kazma ila karnını yarsakta, tırmık ile yüzünü yırtsakta, bizi gül ile karşılayan, yemek veren, ekmek veren, aş veren, en vefalı, en sadık dostumuzdur. 

Toprak; tarımdan sanayiye, inşaattan turizme kadar birçok sektörün temel faktörü, ana kaynağıdır. Kısacası toprak varsa biz varız.

Bilindiği üzere gıda ihtiyacımızın yüzde 95'ini de topraktan karşılıyoruz. Bu önemli kaynağımızın oluşması da öyle birkaç yılda, kısa sürede olmuyor. 

Birçok araştırmada tarım yapılabilir 50 santimlik bir toprağın oluşma sürecinin yaklaşık 20 bin yılı bulduğu söyleniyor. 

Maalesef insanlar, elindeki bu değerin kıymetini tam olarak bilmiyor ve yeterince koruyamıyor. 

Geleceğimiz çöl olmadan hep birlikte harekete geçme vakti…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş