Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
KAHRAMAN YILMAZ
Köşe Yazarı
KAHRAMAN YILMAZ
-
 

BİN YILIN ATATÜRK'Ü

  Bin yılın en büyük LİDERİ, öncüsü, önderi, yol gösteren rehberi, ESERLERİ ile dahisi, bütün ulusların, yakından tanıyıp bildiği ve ÖRNEK REHBER aldığı TÜRK ULU ÖNDER ATATÜRK. Yurtta SULH, dünyada SULHU uluslar arası gerçekleşmesi için, gerekeni, gerektiği gibi yapıyordu. Yalnız TÜRK ULUSUNU değil, dünya uluslarını       dostça, sulh içinde yaşamasını istiyordu.Niyeti BARIŞ ve kardeşlıkti. Dünya uluslarıda onu öyle bilir, öyle tanırdı. Kendilerini dev aynasında gören bazı haddini bilmeyen, Amerik, Almanya, Fransa gibi devletler, ATATÜRK gibi, değerli bir ADAM yetiştiremediklerinden, kıskanarak, o değeri yok etmeye tevessül ettiler vede ediyorlar. Ülkemizin içindede, haddini bilmez, küstah yobazların var olduğunu, üzülerek, esefle görüyoruz. Yuh!. Olsun onlara?.. ATAMIZA kimse dil uzatamaz, öylesi haddini bilmez cahillere, haddini bildirecek ilgililer  olmassa TÜRK MİLLETİNİ, yüce dağ gibi karşılarında bulacaklarını, bilmiş olsunlar. Kendini kendi görüşlerine göre büyük zanneden, AMERİKA, ALMANYA, İNGİLTERE, FRANSA gibi devletleri, görüyor, biliyoruz. Onlar kendilerini neye göre büyük zannediyorlar, orasınıda, bilen yokya... Büyüklük, insanlara hiçbir maddi karşılık beklemeden, ayırım gayırım yapmadan Yapılan yardım ve İYİLİKLERE denir. İşte ATATÜRK öyle bir İNSANDI. Onu o kendilerini büyük kabul eden gören devletlerde çok iyi bilirlerdi. Bakın sizlere ALMAN ulusundan bir yaşanmış olayı örnek olarak vereyim. Daha böyle niceleri varya... Yıl(1938 10 KASIM) Bir Alman Prf. İstanbulda bir üniversitede derse girer. Öğrencileri, üzgün, bedbin, ağlar görünce, dersi anlatamaz. Rektöre telefon eder. Ne yapması gerektiğini sorar. Rektör ona şu cevabı verir: - Sizin memleketinizde, bir devlet adamı, ölünce, ne yapılıyorsa, sizde öyle yapın. Der. Bunun üzerine Prf. Bizim memleketimizde, böyle devlet ADAMI görmedik der. İşte binyılın ATATÜRK'Ü bu..
Ekleme Tarihi: 09 Kasım 2018 - Cuma

BİN YILIN ATATÜRK'Ü

 
Bin yılın en büyük LİDERİ, öncüsü, önderi, yol gösteren rehberi, ESERLERİ ile dahisi, bütün ulusların, yakından tanıyıp bildiği ve ÖRNEK REHBER aldığı TÜRK ULU
ÖNDER ATATÜRK. Yurtta SULH, dünyada SULHU uluslar arası gerçekleşmesi için, gerekeni, gerektiği gibi yapıyordu. Yalnız TÜRK ULUSUNU değil, dünya uluslarını       dostça, sulh içinde yaşamasını istiyordu.Niyeti BARIŞ ve kardeşlıkti. Dünya uluslarıda onu öyle bilir, öyle tanırdı. Kendilerini dev aynasında gören bazı haddini bilmeyen, Amerik, Almanya, Fransa gibi devletler, ATATÜRK gibi, değerli bir ADAM yetiştiremediklerinden, kıskanarak, o değeri yok etmeye tevessül ettiler vede ediyorlar. Ülkemizin içindede, haddini bilmez, küstah yobazların var olduğunu, üzülerek, esefle görüyoruz. Yuh!. Olsun onlara?.. ATAMIZA kimse dil uzatamaz, öylesi haddini bilmez cahillere, haddini bildirecek ilgililer  olmassa TÜRK MİLLETİNİ, yüce dağ gibi karşılarında bulacaklarını, bilmiş olsunlar.
Kendini kendi görüşlerine göre büyük zanneden, AMERİKA, ALMANYA, İNGİLTERE, FRANSA gibi devletleri, görüyor, biliyoruz. Onlar kendilerini neye göre büyük zannediyorlar, orasınıda, bilen yokya... Büyüklük, insanlara hiçbir maddi karşılık beklemeden, ayırım gayırım yapmadan Yapılan yardım ve İYİLİKLERE denir.
İşte ATATÜRK öyle bir İNSANDI. Onu o kendilerini büyük kabul eden gören devletlerde çok iyi bilirlerdi. Bakın sizlere ALMAN ulusundan bir yaşanmış olayı örnek olarak vereyim. Daha böyle niceleri varya... Yıl(1938 10 KASIM) Bir Alman Prf. İstanbulda bir üniversitede derse girer. Öğrencileri, üzgün, bedbin, ağlar görünce, dersi anlatamaz. Rektöre telefon eder. Ne yapması gerektiğini sorar. Rektör ona şu cevabı verir:
- Sizin memleketinizde, bir devlet adamı, ölünce, ne yapılıyorsa, sizde öyle yapın. Der. Bunun üzerine Prf.
Bizim memleketimizde, böyle devlet ADAMI görmedik der. İşte binyılın ATATÜRK'Ü bu..
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş