Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
AHMETCAN KOÇAK
Köşe Yazarı
AHMETCAN KOÇAK
-
 

Abdülhamid Gerçekleri

Son zamanlarda 2.Abdülhamid’i Atatürk’ün yerine koyup imam hatipli nesile yeni bir ‘Ata’ oluşturmak isteniyor. Ama bu yeni nesil Abdülhamid’i araştırmıyor, topyekün Atatürk düşmanlığıyla donatılmış sohbet odalarında ve yine Cumhuriyetin yerine şeriatı getirmek hayalleri kuran hocaları dinleyip onların yalanları ve iftiralarına inanıyorlar. Şimdi Sultan Abdülhamid’in icraatlarına bakalım.  x Abdülhamid’de diğer 32 padişah gibi Türk değildi, 34. Padişah olarak 31 Ağustos 1876’da tahta oturdu. İstemeye istemeye Kanun-i Esasi’yi kabul etti ve 1. Meşrutiyet dönemi başladı. Ancak iki yıl sonra eline gücü geçirince sudan bir sebeple 1878’de Türk demokrasisindeki ilk darbeyi gerçekleştirdi. Meclis-i Mebusan’ kapattı. Anayasayı feshetti. Ve Türk milletinin üzerine kabus gibi çöken istibdat dönemini başlattı.  x Meclis-i Mebusan’ı kapatmasaydı, günümüzde bambaşka bir Türkiye olabilirdi… Nasılmı? Türk demokrasisi oldukça gelişmiş ve yerine oturmuş olurdu, belkide Osmanlı hiç yıkılmazdı. Abdülhamid’e Osmanlıyı yıkan adam diyebilirmiyiz? Onu size bırakıyorum.  x Şimdi bu  Ulu Hakan’ın kaybettiği topraklara ve savaşlara bakalım.  Dönemi hezimetler, yenilgiler ve her biri devlete utançlar veren olaylarla doludur.Bu süre içerisinde kazandığı bir tek zafer, bir tek başarı bile olmamıştır. Bosna Hersek-51.157 Metrekare Kıbrıs-9.251  Tunus-163.610  Mısır-1.010.000 Habeşistan-1.104.000 Sırbistan-88.361 Karadağ-13.817 Romanya-238.397 Bulgaristan-110.994 Girit-8.336 Toplam 2.797.958 Metrekare kaybedilen toprak…  x İslam halifesi olmasına rağmen ilk bira ve rakı fabrikası açtırmıştır. Ayrıca ilk genelev yine onun döneminde açılmıştır. İsraillilere ilk toprağı satmıştır. Baskılar sonucu ikinci meşrutiyet ilan edilmiş (1908) ancak bunu sindiremeyen padişah 31 mart’da halkı sokağa döküp meclisi tekrar kapatmaya kalkışmış ise de Selanik’den gelen Kolağası (Kıdemli Yüzbaşı)  Mustafa Kemal’inde içinde olduğu Hareket Ordusu bu gerici ve isyancı topluğu bastırmıştır. Ardından haberi yokmuş gibi davranan Abdülhamid kendini inandıramamış ve tahtından olmuştur.(1909) 
Ekleme Tarihi: 01 Haziran 2022 - Çarşamba

Abdülhamid Gerçekleri

Son zamanlarda 2.Abdülhamid’i Atatürk’ün yerine koyup imam hatipli nesile yeni bir ‘Ata’ oluşturmak isteniyor. Ama bu yeni nesil Abdülhamid’i araştırmıyor, topyekün Atatürk düşmanlığıyla donatılmış sohbet odalarında ve yine Cumhuriyetin yerine şeriatı getirmek hayalleri kuran hocaları dinleyip onların yalanları ve iftiralarına inanıyorlar. Şimdi Sultan Abdülhamid’in icraatlarına bakalım. 
x
Abdülhamid’de diğer 32 padişah gibi Türk değildi, 34. Padişah olarak 31 Ağustos 1876’da tahta oturdu. İstemeye istemeye Kanun-i Esasi’yi kabul etti ve 1. Meşrutiyet dönemi başladı. Ancak iki yıl sonra eline gücü geçirince sudan bir sebeple 1878’de Türk demokrasisindeki ilk darbeyi gerçekleştirdi. Meclis-i Mebusan’ kapattı. Anayasayı feshetti. Ve Türk milletinin üzerine kabus gibi çöken istibdat dönemini başlattı. 
x
Meclis-i Mebusan’ı kapatmasaydı, günümüzde bambaşka bir Türkiye olabilirdi… Nasılmı? Türk demokrasisi oldukça gelişmiş ve yerine oturmuş olurdu, belkide Osmanlı hiç yıkılmazdı. Abdülhamid’e Osmanlıyı yıkan adam diyebilirmiyiz? Onu size bırakıyorum. 
x
Şimdi bu  Ulu Hakan’ın kaybettiği topraklara ve savaşlara bakalım. 
Dönemi hezimetler, yenilgiler ve her biri devlete utançlar veren olaylarla doludur.Bu süre içerisinde kazandığı bir tek zafer, bir tek başarı bile olmamıştır.
Bosna Hersek-51.157 Metrekare
Kıbrıs-9.251 
Tunus-163.610 
Mısır-1.010.000
Habeşistan-1.104.000
Sırbistan-88.361
Karadağ-13.817
Romanya-238.397
Bulgaristan-110.994
Girit-8.336
Toplam 2.797.958 Metrekare kaybedilen toprak… 
x
İslam halifesi olmasına rağmen ilk bira ve rakı fabrikası açtırmıştır. Ayrıca ilk genelev yine onun döneminde açılmıştır. İsraillilere ilk toprağı satmıştır. Baskılar sonucu ikinci meşrutiyet ilan edilmiş (1908) ancak bunu sindiremeyen padişah 31 mart’da halkı sokağa döküp meclisi tekrar kapatmaya kalkışmış ise de Selanik’den gelen Kolağası (Kıdemli Yüzbaşı)  Mustafa Kemal’inde içinde olduğu Hareket Ordusu bu gerici ve isyancı topluğu bastırmıştır. Ardından haberi yokmuş gibi davranan Abdülhamid kendini inandıramamış ve tahtından olmuştur.(1909) 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş