Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Zeynep Asel Odabaş
Köşe Yazarı
Zeynep Asel Odabaş
 

CUMHURİYET

Bir ağaçtır cumhuriyet… Kökünü, toprağını tanımak gerek. Onu anlamak için onu doğru tanımak ve tanımlamak gerek. ☘ Cumhuriyet, herhangi bir görüş veya fikir akımı değildir. Herhangi bir fikrin içinde konumlanabileceği bir ortam, bir çevredir. Tam bu noktada cumhuriyeti tanımlayan bir kavram beliriveriyor; demokrasi. ☘ Uğruna birçok mücadele verilen cumhuriyet; kimi zaman ağır bir merdivenin zirvesi, kimi zaman çaresizlere çare olan deniz feneri… Hayatın kavurucu zorluklarının içinde huzur veren bir ağaç gölgesi. ☘ Hem de meyveleri güzel olan bir ağaç. Varlığının en büyük ve vazgeçilmez tanımlayıcısı olan egemenlik gibi.  ☘ Dallarının herkese uzandığı, herkesin de ona uzandığı yurttaşlık gibi. Herkesin bir olduğu, beraber olduğu, dayanışmanın ve fikirlerin yumak olduğu, yönetimin ve yönetilenin anlamını bulduğu, herkese kapısını açan bir han gibi insanları çağıran eşsiz bir değerdir.  ☘ Karadenizli ile Akdenizli’nin, Edirneli ile Karslı’nın, köylü ile şehirlinin bir araya geldiği en güzel çatı. ☘ Fedakârlık tohumları ile beslenen cumhuriyet, azmin de, mücadelenin de en güzel örneği oldu. Değişen zamana rağmen, Türk milletinin değişmeyen azimli mücadelesi ile dikilen cumhuriyet ağacı   çiçekli dallarıyla herkese elini uzattı.  ☘ Türk milletinin kimyası ile bütünleşerek anlamını buldu ve amacına ulaştı. ☘ Çiçek açan ilkeleri, meyve veren inkılapları ile gölgesinde buluştuğumuz demokrasi   tohumlarının toprağa karıştığı bu güzel ağacın gölgesinde daha nice yıllar buluşmak dileğiyle…  
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2022 - Pazartesi

CUMHURİYET

Bir ağaçtır cumhuriyet… Kökünü, toprağını tanımak gerek. Onu anlamak için onu doğru tanımak ve tanımlamak gerek.

Cumhuriyet, herhangi bir görüş veya fikir akımı değildir. Herhangi bir fikrin içinde konumlanabileceği bir ortam, bir çevredir. Tam bu noktada cumhuriyeti tanımlayan bir kavram beliriveriyor; demokrasi.

Uğruna birçok mücadele verilen cumhuriyet; kimi zaman ağır bir merdivenin zirvesi, kimi zaman çaresizlere çare olan deniz feneri… Hayatın kavurucu zorluklarının içinde huzur veren bir ağaç gölgesi.

Hem de meyveleri güzel olan bir ağaç. Varlığının en büyük ve vazgeçilmez tanımlayıcısı olan egemenlik gibi. 

Dallarının herkese uzandığı, herkesin de ona uzandığı yurttaşlık gibi. Herkesin bir olduğu, beraber olduğu, dayanışmanın ve fikirlerin yumak olduğu, yönetimin ve yönetilenin anlamını bulduğu, herkese kapısını açan bir han gibi insanları çağıran eşsiz bir değerdir. 

Karadenizli ile Akdenizli’nin, Edirneli ile Karslı’nın, köylü ile şehirlinin bir araya geldiği en güzel çatı.

Fedakârlık tohumları ile beslenen cumhuriyet, azmin de, mücadelenin de en güzel örneği oldu. Değişen zamana rağmen, Türk milletinin değişmeyen azimli mücadelesi ile dikilen cumhuriyet ağacı   çiçekli dallarıyla herkese elini uzattı. 

Türk milletinin kimyası ile bütünleşerek anlamını buldu ve amacına ulaştı.

Çiçek açan ilkeleri, meyve veren inkılapları ile gölgesinde buluştuğumuz demokrasi   tohumlarının toprağa karıştığı bu güzel ağacın gölgesinde daha nice yıllar buluşmak dileğiyle…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş