Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Murat GÜRAY
Köşe Yazarı
Murat GÜRAY
 

Köy okulları yeniden açılmalı mı?

Köy okullarının kapatılıp, taşımalı eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte binlerce okul binası kaderine terk edildi.  ☘ Muhtarlıklara geçici kullanım verilen okullar, köy konağı, misafirhane, vb. amaçlarla kullanılırken büyük çoğunluğu da çürümeye bırakıldı ya da yıkıldı.  ☘ Yıkılan, çürümeye bırakılan sadece okul binaları ile sınırlı değil okul ile birlikte köyler de hafızalarını kaybediyor. ☘ Köy okullarının kuruluş amacı; Cumhuriyet,  köye öğretmen aracılığı ile ulaşmak istiyordu.  ☘ Köy okulları, eğitmenlerin çabaları ve emekleriyle Cumhuriyetin aydınlatıcı  anlayışı ile kuruldu. ☘ Cumhuriyet, öğretmenleri ile köyü yönetmek istiyordu. Bu yüzden öğretmenlere medeni tarım ve hayvancılık dersleri verildi. Köy Enstitüleri’nde eğitim verecek öğretmen, marangoz, demirci ya da inşaatçıydı.  ☘ Köy okullarını köy halk odası yani bir aydınlanma merkezi olarak restore edip, üretilen ürünlerinin sergilendiği, odalarında da o okullardan mezun olan öğrencilerin ve öğretmenlerin isimlerinin olduğu bir bellek (hatıra) merkezi haline dönüştüremez miyiz? ☘ Köyden ayrılan öğrenciler farklı bir sosyal çevre nedeniyle çeşitli zorluklar yaşıyor. Eğitim, öğrencinin kendi sosyal çevresinde olmalıdır. Eğitim hakkı bir insanın temel hakkıdır.  
Ekleme Tarihi: 28 Şubat 2023 - Salı

Köy okulları yeniden açılmalı mı?

Köy okullarının kapatılıp, taşımalı eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte binlerce okul binası kaderine terk edildi. 

Muhtarlıklara geçici kullanım verilen okullar, köy konağı, misafirhane, vb. amaçlarla kullanılırken büyük çoğunluğu da çürümeye bırakıldı ya da yıkıldı. 

Yıkılan, çürümeye bırakılan sadece okul binaları ile sınırlı değil okul ile birlikte köyler de hafızalarını kaybediyor.

Köy okullarının kuruluş amacı; Cumhuriyet,  köye öğretmen aracılığı ile ulaşmak istiyordu. 

Köy okulları, eğitmenlerin çabaları ve emekleriyle Cumhuriyetin aydınlatıcı  anlayışı ile kuruldu.

Cumhuriyet, öğretmenleri ile köyü yönetmek istiyordu. Bu yüzden öğretmenlere medeni tarım ve hayvancılık dersleri verildi. Köy Enstitüleri’nde eğitim verecek öğretmen, marangoz, demirci ya da inşaatçıydı. 

Köy okullarını köy halk odası yani bir aydınlanma merkezi olarak restore edip, üretilen ürünlerinin sergilendiği, odalarında da o okullardan mezun olan öğrencilerin ve öğretmenlerin isimlerinin olduğu bir bellek (hatıra) merkezi haline dönüştüremez miyiz?

Köyden ayrılan öğrenciler farklı bir sosyal çevre nedeniyle çeşitli zorluklar yaşıyor. Eğitim, öğrencinin kendi sosyal çevresinde olmalıdır. Eğitim hakkı bir insanın temel hakkıdır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş