Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Murat GÜRAY
Köşe Yazarı
Murat GÜRAY
 

İnsan zekası nereye gidiyor?

İnsanoğlu, zaman içinde daha akıllı hale gelebilir mi? Bunun cevabı zekayla neyi kastettiğinize bağlıdır elbette. Kesinlikle daha bilgili hale geliyoruz. Veya en azından öyle görünüyor. Eğitimli olmak ne anlama gelir? Akıllı olmak ne anlama gelir? ☘ Günümüzde akıllı olmanın ve eğitimli olmanın ne anlama geldiğine dair bilimsel bir açıklama yok gibi. Bilimsel bir açıklama merkezinde yer almadığı gibi, popüler söylemin de merkezinde yer almıyor. En derin anlamı ile eğitim, her zaman bilmekten çok yapmakla ilgili olmuştur. ☘ Zeka, sırf sorunlarımızın cevaplarını öğrenmiş olmak mıdır? Yoksa hangi sorular soracağımızı bilmek midir?  Cevapların değeri düştükçe, soruların değeri artar.  ☘ Çok uzun bir süreden beri cevap temeline dayanan bir toplumda yaşıyoruz. Bunun belirtileri ise her yerde görülüyor. En çok da cevapların not getirdiği okullarda. Okul,  soru sormayı öğretmekten ziyade cevapları öğrenmeyi sağlayıcı bir rejime düşmüş durumda. ☘ Gerçekçi performans ortamlarına dayanan bir eğitim sisteminde neler bildiğimiz değil neler yaptığımız önem kazanır. Hepimiz yani deneyimlerden korkmama anlamında akıllı, hem de çok daha akıllı olacağız. Bu deneyimleri bulma yolları öğreneceğiz   
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2023 - Perşembe

İnsan zekası nereye gidiyor?

İnsanoğlu, zaman içinde daha akıllı hale gelebilir mi? Bunun cevabı zekayla neyi kastettiğinize bağlıdır elbette. Kesinlikle daha bilgili hale geliyoruz. Veya en azından öyle görünüyor. Eğitimli olmak ne anlama gelir? Akıllı olmak ne anlama gelir?

Günümüzde akıllı olmanın ve eğitimli olmanın ne anlama geldiğine dair bilimsel bir açıklama yok gibi. Bilimsel bir açıklama merkezinde yer almadığı gibi, popüler söylemin de merkezinde yer almıyor. En derin anlamı ile eğitim, her zaman bilmekten çok yapmakla ilgili olmuştur.

Zeka, sırf sorunlarımızın cevaplarını öğrenmiş olmak mıdır? Yoksa hangi sorular soracağımızı bilmek midir?  Cevapların değeri düştükçe, soruların değeri artar. 

Çok uzun bir süreden beri cevap temeline dayanan bir toplumda yaşıyoruz. Bunun belirtileri ise her yerde görülüyor. En çok da cevapların not getirdiği okullarda. Okul,  soru sormayı öğretmekten ziyade cevapları öğrenmeyi sağlayıcı bir rejime düşmüş durumda.

Gerçekçi performans ortamlarına dayanan bir eğitim sisteminde neler bildiğimiz değil neler yaptığımız önem kazanır. Hepimiz yani deneyimlerden korkmama anlamında akıllı, hem de çok daha akıllı olacağız. Bu deneyimleri bulma yolları öğreneceğiz 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş