Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
BEKİR SEÇİL
Köşe Yazarı
BEKİR SEÇİL
 

SU BİR MUCİZE İÇMESİNİ BİLENE

Vücudumuzun tamamının %75'inin sudan oluştuğunu hepimiz biliriz.  ☘ Ortalama yetişkin insan vücudunun %50-65'i sudur. Bebeklerde ise su yüzdesi %75-78'i ulaşır. ☘  İnsanlar vücut sularının yaklaşık % 2-3'ünü kaybettiklerinde susamaya başlar ve zihinsel işlem ve fiziksel koordinasyon performansını bozar. Beynimizin su oranı ise daha fazla olup %78-80 arası sudan oluşur ve beynin korunmasında büyük önem taşır.  ☘ Çocuk su ile büyür, koşar, oynar ve yorulur. Susadıkça su ister, kana kana doyasıya da su içer.  ☘ Çocuklar su ile büyür de,  biz büyükler ne isteriz?  Her insan kırkından sonra çocukluğunu özler, çocukluğunu ararken de içindeki çocukluğu büyüttükçe büyütür.   ☘ Onu hayata bağlayan da işte budur. Çocuk su içtikçe büyürken, biz ise çocuksu duygular içinde yaşlanmaya meydan okumaya çalışırız.  ☘ Saf ve temiz duygular içinde çocuk kalmayı arzularız. Ancak çocuk kalabilmemizi sağlayacak iksiri yeterince içmeyiz. ☘ Hayata çocukça bakmayı, kötülükten arınmayı, hayata iyi bakmayı, iyilik yapmayı temiz ve saf duygular içinde yaşamayı becerirsen çocuklar gibi hep mutlusun demektir.    
Ekleme Tarihi: 10 Mart 2023 - Cuma

SU BİR MUCİZE İÇMESİNİ BİLENE

Vücudumuzun tamamının %75'inin sudan oluştuğunu hepimiz biliriz. 

Ortalama yetişkin insan vücudunun %50-65'i sudur. Bebeklerde ise su yüzdesi %75-78'i ulaşır.

 İnsanlar vücut sularının yaklaşık % 2-3'ünü kaybettiklerinde susamaya başlar ve zihinsel işlem ve fiziksel koordinasyon performansını bozar. Beynimizin su oranı ise daha fazla olup %78-80 arası sudan oluşur ve beynin korunmasında büyük önem taşır. 

Çocuk su ile büyür, koşar, oynar ve yorulur. Susadıkça su ister, kana kana doyasıya da su içer. 

Çocuklar su ile büyür de,  biz büyükler ne isteriz?  Her insan kırkından sonra çocukluğunu özler, çocukluğunu ararken de içindeki çocukluğu büyüttükçe büyütür.  

Onu hayata bağlayan da işte budur. Çocuk su içtikçe büyürken, biz ise çocuksu duygular içinde yaşlanmaya meydan okumaya çalışırız. 

Saf ve temiz duygular içinde çocuk kalmayı arzularız. Ancak çocuk kalabilmemizi sağlayacak iksiri yeterince içmeyiz.

Hayata çocukça bakmayı, kötülükten arınmayı, hayata iyi bakmayı, iyilik yapmayı temiz ve saf duygular içinde yaşamayı becerirsen çocuklar gibi hep mutlusun demektir.  

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş