Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Zeynep Asel Odabaş
Köşe Yazarı
Zeynep Asel Odabaş
 

Uzm. Ecz. Ayça Cömert'le sağlıklı yaşam

Son yıllarda aromaterapi hızlı bir ivmeyle alternatif tedaviler arasında en çok güvenilen ve uygulanan tedavi yöntemi olarak büyük bir kullanıcı kitlesine ulaştı.  Aromatik yağlar uçucu ve sabit yağlar olarak 2 gruba ayrılır. Peki nedir bu aromaterapi derseniz; bitki özlerini kullanarak hastalıkları önleme ve tedavi tekniğidir.  Uçucu yağlar birçok bitkinin özünde var olan, distilasyon yoluyla elde edilen yağ damlacıklardır. Hava ile temas edince gaz haline geçer ve biz onları koku olarak algılarız. Uçucu yağlar şakaklara-bileklere masaj, kulak arkasına-burun ucuna sürme ve çoğunlukla koklama yoluyla kullanılır; oral kullanımı nadirdir. Evimizde veya iş yerimizde basitçe kullanabileceğimiz, günlük hayatımızda bize oldukça faydalı uçucu yağlardan bahsetmek istiyorum:   NANE  Baş ağrısı veya bulantı (gebelikte kullanılabilir) durumunda rahatlatır. Burun tıkanıklığını açar. Kış mevsiminde (özellikle kalabalık ortamlara girmeden) sık sık nane yağı koklama solunum yolu ile alınan bakteri ve virüslere karşı koruma sağlar. Özellikle içinde bulunduğumuz şu dönemde maskenizin içine 1 damla nane yağı damlatabilirsiniz.   LİMON  Doğal sinek kovucudur. Oral kullanılabilen limon yağını içme suyunuza damlatarak tükettiğinizde vücudunuzu alkalileştirmeye yardım edersiniz.   LAVANTA  Doğal bit ve sinek kovucudur. Uyku sorunlarında kullanılan lavanta yağını yastığınıza birkaç damla damlattığınızda derin ve sağlıklı bir uyku çekersiniz. En sık görülen ev kazalarından biri yanıktır; yanık olduğu an bölgeye lavanta yağı damlattığınızda iyileşmeyi hızlandırır. Alerjide ve baş ağrısında (gebelikte kullanılabilir) rahatlama sağlar.   OKALİPTÜS  Nane ile beraber koklandığında üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar, burun tıkanıklığını açar. Özellikle içinde bulunduğumuz şu dönemde maskenizin içine 1 damla damlatabilirsiniz.   NİOLİ  Üst solunum yolu enfeksiyonları ve burun tıkanıklığında rahatlama sağlar. İdrar yolu enfeksiyonlarında oldukça etkilidir.   BERGAMOT  Stresli anlarınızda, enerjiniz düştüğünde, halsizlik ve isteksizlik yaşadığınızda bergamot yağı koklamak sizi canlandırmaya ve konsantrasyonunuzu artırmaya yardım edecektir. Tıbbi aromaterapide kullanılan uçucu yağların içerdiği keton bileşenleri yüzde 1'in altında olmalıdır. Aksi halde alerjen etki yaratır. Aromatik yağları satın alırken organik ecocert sertifikalı olmasına özen gösteriniz.   Sağlıklı ve mutlu günler dilerim...
Ekleme Tarihi: 09 Şubat 2021 - Salı

Uzm. Ecz. Ayça Cömert'le sağlıklı yaşam

Son yıllarda aromaterapi hızlı bir ivmeyle alternatif tedaviler arasında en çok güvenilen ve uygulanan tedavi yöntemi olarak büyük bir kullanıcı kitlesine ulaştı. 
Aromatik yağlar uçucu ve sabit yağlar olarak 2 gruba ayrılır. Peki nedir bu aromaterapi derseniz; bitki özlerini kullanarak hastalıkları önleme ve tedavi tekniğidir. 
Uçucu yağlar birçok bitkinin özünde var olan, distilasyon yoluyla elde edilen yağ damlacıklardır. Hava ile temas edince gaz haline geçer ve biz onları koku olarak algılarız. Uçucu yağlar şakaklara-bileklere masaj, kulak arkasına-burun ucuna sürme ve çoğunlukla koklama yoluyla kullanılır; oral kullanımı nadirdir. Evimizde veya iş yerimizde basitçe kullanabileceğimiz, günlük hayatımızda bize oldukça faydalı uçucu yağlardan bahsetmek istiyorum:
 
NANE 
Baş ağrısı veya bulantı (gebelikte kullanılabilir) durumunda rahatlatır. Burun tıkanıklığını açar. Kış mevsiminde (özellikle kalabalık ortamlara girmeden) sık sık nane yağı koklama solunum yolu ile alınan bakteri ve virüslere karşı koruma sağlar. Özellikle içinde bulunduğumuz şu dönemde maskenizin içine 1 damla nane yağı damlatabilirsiniz.
 
LİMON 
Doğal sinek kovucudur. Oral kullanılabilen limon yağını içme suyunuza damlatarak tükettiğinizde vücudunuzu alkalileştirmeye yardım edersiniz.
 
LAVANTA 
Doğal bit ve sinek kovucudur. Uyku sorunlarında kullanılan lavanta yağını yastığınıza birkaç damla damlattığınızda derin ve sağlıklı bir uyku çekersiniz. En sık görülen ev kazalarından biri yanıktır; yanık olduğu an bölgeye lavanta yağı damlattığınızda iyileşmeyi hızlandırır. Alerjide ve baş ağrısında (gebelikte kullanılabilir) rahatlama sağlar.
 
OKALİPTÜS 
Nane ile beraber koklandığında üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar, burun tıkanıklığını açar. Özellikle içinde bulunduğumuz şu dönemde maskenizin içine 1 damla damlatabilirsiniz.
 
NİOLİ 
Üst solunum yolu enfeksiyonları ve burun tıkanıklığında rahatlama sağlar. İdrar yolu enfeksiyonlarında oldukça etkilidir.
 
BERGAMOT 
Stresli anlarınızda, enerjiniz düştüğünde, halsizlik ve isteksizlik yaşadığınızda bergamot yağı koklamak sizi canlandırmaya ve konsantrasyonunuzu artırmaya yardım edecektir. Tıbbi aromaterapide kullanılan uçucu yağların içerdiği keton bileşenleri yüzde 1'in altında olmalıdır. Aksi halde alerjen etki yaratır. Aromatik yağları satın alırken organik ecocert sertifikalı olmasına özen gösteriniz.
 
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş