Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Zeynep Asel Odabaş
Köşe Yazarı
Zeynep Asel Odabaş
 

Sağlıklı yaşam

Bu haftaki konumuz sigara içmenin Covid-19 şiddeti üzerindeki etkisi ve Yeşilay Haftası *** 47 ayrı çalışmadan, yaklaşık 33 bin Covid-19 hastasının incelendiği geniş bir araştırmada sigara içmenin Covid-19 hastalığının seyrindeki etkisi ortaya koyulmuş.  *** Ağustos 2020’de açıklanan sonuçlara göre sigara öyküsü olan hastalar gruplandırılmış. Şu anda sigara içen, geçmişte sigara içen ve hiç sigara içmeyen kişiler Covid-19’a yakalandığında hastalığın seyri ve şiddeti, solunum desteği ihtiyaçları ve hastane ölüm oranları incelenmiş.  *** Şu anda sigara içenlerin ağır Covid-19 ile hastaneye başvurma riskinin arttığı; geçmişte sigara içenlere veya hiç sigara içmeyenlere göre hastalık sürecini kritik düzeyde yaşama olasılığının yaklaşık iki kat daha fazla olduğu tespit edilmiş.  *** Ek olarak sigara öyküsü olanların ağır Covid-19 yaşayarak hastaneye başvurduktan sonra solunum desteğine ihtiyaç duymaları ve hastanede ölüm riskinin de daha yüksek olduğu da ortaya konulmuş. *** Sigara içmek önlenebilir hastalıkların, sakatlıkların ve ölümlerin birincil nedenidir ve dünya çapında her yıl 8 milyondan fazla ölümden sorumludur. *** Sigara içmek solunum yollarında değişikliklere yol açarak hem bakteriyel hem de viral enfeksiyonların şiddetini ve ölüm oranını artırır.  Covid-19’da da sigara öyküsü olan hastaların, hastalığı daha şiddetli yaşadığı ve hastanede ölüm riskinin daha yüksek olduğu görülmektedir. *** Ülkemizde sigara başta olmak üzere tüm bağımlılıklarla mücadele amacıyla kurulan Yeşilay’ın, kurulduğu 1-7 Mart tarihleri Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır.  *** Hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim...  
Ekleme Tarihi: 02 Mart 2021 - Salı

Sağlıklı yaşam

Bu haftaki konumuz sigara içmenin Covid-19 şiddeti üzerindeki etkisi ve Yeşilay Haftası
***
47 ayrı çalışmadan, yaklaşık 33 bin Covid-19 hastasının incelendiği geniş bir araştırmada sigara içmenin Covid-19 hastalığının seyrindeki etkisi ortaya koyulmuş. 
***
Ağustos 2020’de açıklanan sonuçlara göre sigara öyküsü olan hastalar gruplandırılmış. Şu anda sigara içen, geçmişte sigara içen ve hiç sigara içmeyen kişiler Covid-19’a yakalandığında hastalığın seyri ve şiddeti, solunum desteği ihtiyaçları ve hastane ölüm oranları incelenmiş. 
***
Şu anda sigara içenlerin ağır Covid-19 ile hastaneye başvurma riskinin arttığı; geçmişte sigara içenlere veya hiç sigara içmeyenlere göre hastalık sürecini kritik düzeyde yaşama olasılığının yaklaşık iki kat daha fazla olduğu tespit edilmiş. 
***
Ek olarak sigara öyküsü olanların ağır Covid-19 yaşayarak hastaneye başvurduktan sonra solunum desteğine ihtiyaç duymaları ve hastanede ölüm riskinin de daha yüksek olduğu da ortaya konulmuş.
***
Sigara içmek önlenebilir hastalıkların, sakatlıkların ve ölümlerin birincil nedenidir ve dünya çapında her yıl 8 milyondan fazla ölümden sorumludur.
***
Sigara içmek solunum yollarında değişikliklere yol açarak hem bakteriyel hem de viral enfeksiyonların şiddetini ve ölüm oranını artırır. 
Covid-19’da da sigara öyküsü olan hastaların, hastalığı daha şiddetli yaşadığı ve hastanede ölüm riskinin daha yüksek olduğu görülmektedir.
***
Ülkemizde sigara başta olmak üzere tüm bağımlılıklarla mücadele amacıyla kurulan Yeşilay’ın, kurulduğu 1-7 Mart tarihleri Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. 
***
Hepinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş