Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Zeynep Asel Odabaş
Köşe Yazarı
Zeynep Asel Odabaş
 

sağlıklı yaşam

Ü̈lkemizde yaklaşık 1 yıldır uzaktan eğitimle devam eden okullar kademeli olarak yüz yüze eğitime açılıyor. Çocuklarımız bedensel ve ruhsal olarak ihtiyaç duydukları okul ortamına kavuşacakları için mutlu ama aileler kaygılı. Çocuklar evdeyken birçok şey zordu ama okul dönemi yaygın görülen üst solunum yoluna bağlı hastalıklar oldukça azalmıştı. Şimdi pandeminin de etkisiyle ebeveynlerin hastalık korkusu artmış durumda.  Lütfen paniğe kapılıp bağışıklık desteği ürünlerini gereksiz kullanmayın. Bu ürünler her zaman doktorunuzun, eczacınızın uygun gördüğü durumlarda kontrollü kullanılmalıdır. Eğer bünyeyi desteklemek istiyorsanız probiyotik takviyelerine başvurabilirsiniz. Bağırsak florasını desteklemek hastalıklardan korunmanın en kolay yoludur. Probiyotik desteği tek başına çözüm olmayacaktır. Yoğurt, kefir, turşu gibi fermente besinleri, bol yeşil sebzeyi, meyveyi ve protein kaynaklarını dengeli tüketmelerini, paketli gıdalardan uzak durmalarını sağlayın; abur cuburlar yerine kuruyemiş ve kuru meyvelere yönlendirin. Doktorunuza danışarak C ve D vitamini ile çinko takviyesi kullanabilirsiniz. Çocuklar nasıl maske takacak, maske takarken yeterince oksijen alamayacak, maske takarken karbondioksit soluyacak gibi cümlelerin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Bununla beraber maskenin korona dahil birçok hastalığa karşı koruyuculuğu vardır.  Çocuklar sürece hızlı adapte olarak maskeye uyum sağlayabilirler. Bez maskeleri önermiyorum, yüze tam oturmayabiliyor. Kulak kısımları yumuşak cerrahi maskeler daha uygun oluyor. Lütfen fiyatına aldanıp da her maskeyi almayın; özellikle naylon ve lateks içerenler alerji yapabiliyor.  Çantasına mini boy el dezenfektanı/kolonya koyun. Alkollü bir ürün kullanmak istemezseniz evde aromatik yağlarla sprey hazırlayabilirsiniz. Antiviral, antibakteriyel etkileri bilinen aromatik uçucu yağlardan faydalanmayı unutmayın. Maskesinin kenarına 1 damla yağ damlatabilirsiniz. Nane, selvi, ökaliptus yağlarından birini tercih edebilirsiniz. Sağlıklı ve başarılı bir okul dönemi dilerim...
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2021 - Salı

sağlıklı yaşam

Ü̈lkemizde yaklaşık 1 yıldır uzaktan eğitimle devam eden okullar kademeli olarak yüz yüze eğitime açılıyor. Çocuklarımız bedensel ve ruhsal olarak ihtiyaç duydukları okul ortamına kavuşacakları için mutlu ama aileler kaygılı.
Çocuklar evdeyken birçok şey zordu ama okul dönemi yaygın görülen üst solunum yoluna bağlı hastalıklar oldukça azalmıştı. Şimdi pandeminin de etkisiyle ebeveynlerin hastalık korkusu artmış durumda. 
Lütfen paniğe kapılıp bağışıklık desteği ürünlerini gereksiz kullanmayın. Bu ürünler her zaman doktorunuzun, eczacınızın uygun gördüğü durumlarda kontrollü kullanılmalıdır.
Eğer bünyeyi desteklemek istiyorsanız probiyotik takviyelerine başvurabilirsiniz. Bağırsak florasını desteklemek hastalıklardan korunmanın en kolay yoludur.
Probiyotik desteği tek başına çözüm olmayacaktır. Yoğurt, kefir, turşu gibi fermente besinleri, bol yeşil sebzeyi, meyveyi ve protein kaynaklarını dengeli tüketmelerini, paketli gıdalardan uzak durmalarını sağlayın; abur cuburlar yerine kuruyemiş ve kuru meyvelere yönlendirin. Doktorunuza danışarak C ve D vitamini ile çinko takviyesi kullanabilirsiniz.
Çocuklar nasıl maske takacak, maske takarken yeterince oksijen alamayacak, maske takarken karbondioksit soluyacak gibi cümlelerin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Bununla beraber maskenin korona dahil birçok hastalığa karşı koruyuculuğu vardır. 
Çocuklar sürece hızlı adapte olarak maskeye uyum sağlayabilirler. Bez maskeleri önermiyorum, yüze tam oturmayabiliyor. Kulak kısımları yumuşak cerrahi maskeler daha uygun oluyor. Lütfen fiyatına aldanıp da her maskeyi almayın; özellikle naylon ve lateks içerenler alerji yapabiliyor. 
Çantasına mini boy el dezenfektanı/kolonya koyun. Alkollü bir ürün kullanmak istemezseniz evde aromatik yağlarla sprey hazırlayabilirsiniz.
Antiviral, antibakteriyel etkileri bilinen aromatik uçucu yağlardan faydalanmayı unutmayın. Maskesinin kenarına 1 damla yağ damlatabilirsiniz. Nane, selvi, ökaliptus yağlarından birini tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı ve başarılı bir okul dönemi dilerim...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş