Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Zeynep Asel Odabaş
Köşe Yazarı
Zeynep Asel Odabaş
 

Sabit yağlar

Geçen hafta evinizde faydalanabileceğiniz aromatik uçucu yağlardan bahsetmiştim. Bu hafta ise aromaterapi dosyasına sabit yağlarla devam edeceğim.  Aromatik sabit yağlar bitkinin meyve, çiçek, tohum gibi çeşitli kısımlarından elde edilir ve çok sayıda faydalı bileşen içerir. Evde elinizin altında bulundurarak gündelik yaşamda kolayca kullanabileceğiniz başlıca sabit yağlar ve kullanım alanları ise şu şekilde;    HİNDİSTAN CEVİZİ Cildi besler, onarır, nemlendirir. Saç bakımında; saç derisi hastalıklarında kullanılır. Kuruyan, yıpranan ve kepeklenen saçlarınıza maske yapabilirsiniz. Oral kullanımda bağırsak florasına katkıda bulunan bir sabit yağdır.   ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ Antioksidan özellikteki bu yağı cildi nemlendirmede, makyaj sonrası cilt temizliğinde ve göz çevresi bakımında kullanabilirsiniz.   AVOKADO Cilt üzerine uygulandığında epidermisten emilebildiği için cilt yenileyici bir yağdır. Bebek tenine bile uygun bir nemlendiricidir. Dahası oral kullanımda insülin direncini kıran, tokluk hissini artıran ve ani açlık krizlerinin önüne geçen bir sabit yağdır. Aynı zamanda 270 derecelik dumanlanma ısısı ile yemek yapımına çok uygundur.   SARI KANTARON  Çarpma, morarma, zedelenme, yanık ve yara izi üzerinde kullanılabilir. Sürdükten sonra güneşe çıkmamalısınız, cildinizde leke oluşabilir.   SUSAM Makyaj sonrası cilt temizlerken, güneş sonrası bakım yağı olarak kullanabileceğiniz ekonomik bir sabit yağdır. Tıbbi aromaterapide kullanılan uçucu yağların içerdiği keton bileşenleri yüzde 1'in altında olmalıdır. Aksi halde alerjen etki yaratır. Aromatik yağları satın alırken organik ecocert sertifikalı olmasına özen gösteriniz.    Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim...
Ekleme Tarihi: 17 Şubat 2021 - Çarşamba

Sabit yağlar

Geçen hafta evinizde faydalanabileceğiniz aromatik uçucu yağlardan bahsetmiştim. Bu hafta ise aromaterapi dosyasına sabit yağlarla devam edeceğim. 
Aromatik sabit yağlar bitkinin meyve, çiçek, tohum gibi çeşitli kısımlarından elde edilir ve çok sayıda faydalı bileşen içerir. Evde elinizin altında bulundurarak gündelik yaşamda kolayca kullanabileceğiniz başlıca sabit yağlar ve kullanım alanları ise şu şekilde; 
 
HİNDİSTAN CEVİZİ
Cildi besler, onarır, nemlendirir. Saç bakımında; saç derisi hastalıklarında kullanılır. Kuruyan, yıpranan ve kepeklenen saçlarınıza maske yapabilirsiniz. Oral kullanımda bağırsak florasına katkıda bulunan bir sabit yağdır.
 
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ
Antioksidan özellikteki bu yağı cildi nemlendirmede, makyaj sonrası cilt temizliğinde ve göz çevresi bakımında kullanabilirsiniz.
 
AVOKADO
Cilt üzerine uygulandığında epidermisten emilebildiği için cilt yenileyici bir yağdır. Bebek tenine bile uygun bir nemlendiricidir. Dahası oral kullanımda insülin direncini kıran, tokluk hissini artıran ve ani açlık krizlerinin önüne geçen bir sabit yağdır. Aynı zamanda 270 derecelik dumanlanma ısısı ile yemek yapımına çok uygundur.
 
SARI KANTARON 
Çarpma, morarma, zedelenme, yanık ve yara izi üzerinde kullanılabilir. Sürdükten sonra güneşe çıkmamalısınız, cildinizde leke oluşabilir.
 
SUSAM
Makyaj sonrası cilt temizlerken, güneş sonrası bakım yağı olarak kullanabileceğiniz ekonomik bir sabit yağdır.
Tıbbi aromaterapide kullanılan uçucu yağların içerdiği keton bileşenleri yüzde 1'in altında olmalıdır. Aksi halde alerjen etki yaratır. Aromatik yağları satın alırken organik ecocert sertifikalı olmasına özen gösteriniz. 
 
Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş