Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

TESCİLLİ LEZZETLERİMİZ

Coğrafi işaret tescilli ürünler, son dönemde sürekli gündemimizde. Ordu’nun da kendine öz benzersiz ürünleri ve lezzetleri de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor.  ☘ Bu ürünlerin önemli bir kısmı da gıda kategorisinde yer alıyor. Ordu’da Coğrafi işaret tescilli ürünler şu şekilde yer alıyor;  ☘ Ordu Pidesi – Yağlısı, Ordu Fındıklı Burma Tatlısı, Gürgentepe Çoban Fasulyesi, Mesudiye Kuru Ekmeği, Ordu Melocan Kavurması, Ordu Galdirik Kavurması, Ordu Sakarca Mıhlaması, Ordu Taflan Turşusu, Yalıköy Köftesi, Ordu Tostu, Akkuş Şeker Fasulyesi, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Kabataş Helvası, Ordu Kivisi, Ordu Yayla Pancarı Turşusu ve son olarak pancar çorbası tescillendi. ☘ Hepsi de Karadeniz yöresine özgü lezzetlerken Ordu’nun bu konuda kararlılığını göstererek ürünlerimizi tescillenmesini sağladı. ☘ Alınan bu tescil belgeleri ayrıca Ordulu insanların kültürel alışkanlıklarını ve doğayla olan ilişkilerini belirlemiş oluyor. ☘ Bu nedenle gıda yalnızca bir doyum aracı değil. Bir yeri, yöreyi veya ili temsil eden bir tanınmışlık sembolüdür yani bir gelenektir.  ☘ Eski yıllardan bugünümüze kadar tarladan sofraya taşınan bu lezzetler toplumsal ilişkilerin güçlenmesine de katkı sağlıyor. ☘ Bu ürünler yerel mutfakların ve farklı toplulukları bir araya getirerek insanlar arasında güçlü bağlar kurulmasını sağlıyor. ☘ Bizlere güzel bağlar kurduran bu lezzetler, hem sağlıklı iken hem de vazgeçilmezimiz oluyor.  ☘ Her yörenin kendine özgü lezzetleri o coğrafya hakkında bilgi edinilmesine de yardımcı olan bir kaynaktır aslında… ☘ Kaynaklarımızı ve lezzetlerimize sahip çıkarak geleneğimizi yaşatalım. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2023 - Cuma

TESCİLLİ LEZZETLERİMİZ

Coğrafi işaret tescilli ürünler, son dönemde sürekli gündemimizde. Ordu’nun da kendine öz benzersiz ürünleri ve lezzetleri de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. 

Bu ürünlerin önemli bir kısmı da gıda kategorisinde yer alıyor. Ordu’da Coğrafi işaret tescilli ürünler şu şekilde yer alıyor; 

Ordu Pidesi – Yağlısı, Ordu Fındıklı Burma Tatlısı, Gürgentepe Çoban Fasulyesi, Mesudiye Kuru Ekmeği, Ordu Melocan Kavurması, Ordu Galdirik Kavurması, Ordu Sakarca Mıhlaması, Ordu Taflan Turşusu, Yalıköy Köftesi, Ordu Tostu, Akkuş Şeker Fasulyesi, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Kabataş Helvası, Ordu Kivisi, Ordu Yayla Pancarı Turşusu ve son olarak pancar çorbası tescillendi.

Hepsi de Karadeniz yöresine özgü lezzetlerken Ordu’nun bu konuda kararlılığını göstererek ürünlerimizi tescillenmesini sağladı.

Alınan bu tescil belgeleri ayrıca Ordulu insanların kültürel alışkanlıklarını ve doğayla olan ilişkilerini belirlemiş oluyor.

Bu nedenle gıda yalnızca bir doyum aracı değil. Bir yeri, yöreyi veya ili temsil eden bir tanınmışlık sembolüdür yani bir gelenektir. 

Eski yıllardan bugünümüze kadar tarladan sofraya taşınan bu lezzetler toplumsal ilişkilerin güçlenmesine de katkı sağlıyor.

Bu ürünler yerel mutfakların ve farklı toplulukları bir araya getirerek insanlar arasında güçlü bağlar kurulmasını sağlıyor.

Bizlere güzel bağlar kurduran bu lezzetler, hem sağlıklı iken hem de vazgeçilmezimiz oluyor. 

Her yörenin kendine özgü lezzetleri o coğrafya hakkında bilgi edinilmesine de yardımcı olan bir kaynaktır aslında…

Kaynaklarımızı ve lezzetlerimize sahip çıkarak geleneğimizi yaşatalım. Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş