Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

SANCILI ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ…

Bu günkü yazımın konusu son derece önemli; ☘ Üniversitede okuyan çocuklarımız…  ☘ Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın sorunlarını dile getirmek nedense kimsenin aklına gelmiyor. ☘ Ne şartlarda hangi ekonomik zorluklarda okuduklarını herkes biliyor ama ne yazık ki bir türlü somut adımlar atılmıyor. ☘ Dört kişilik odalarda 6 kişinin kaldığı, bin kişilik yurtlarda 20 çamaşır makinası olduğu ve bu yüzden 1-2 ay aynı çarşafla yattıklarını duyduğumuzda, bu çocuklardan nasıl başarı bekleriz sorusu geliyor akıllara… ☘ Kiralık evlerde kalan birçok öğrenci ev sahibinin yüksek kira talebiyle karşı karşıya kalıyor ve kiralarını ödeyemeyecek duruma düşüyorlar. ☘ İki kişilik 1-1 dairelere katkı olması için üçüncü kişiyi kabul ediyorlar. ☘ Yüksek gelen doğalgaz faturalar ödeyemeyecek duruma düşüp kestirmek zorunda kalıyorlar. Sonra evde kabanları ile oturup battaniyelere sarılmak zorunda kalıyorlar. ☘ Bu zor şartlardaki öğrenim hayatını, hemen hemen her nesilin yaşadığı söylenmektedir. ☘ Ben bir anne olarak diyorum ki; bu çocuklar hep zor şartlarda mı okumak zorundalar. ☘ Neden dengeli beslenip, temiz ve ferah ortamlarda kalıp öğrenim hayatını sürdüremiyorlar. ☘ Neden anne ve babalar memleketlerinde çocukları için birçok yaşantısından ödün ver- mek zorunda kalıyorlar. ☘ Devletimiz öğrencinin barınmasını, yemeğini ve ulaşımını sağladığı takdirde yukarıda yazılıp çizilenlerin hiçbir anlamı kalmayacağı gibi, şikayet de edilmeyecek. ☘ Aydınlık geleceğin mimarları olan üniversite öğrencilerimize önce zihin açıklığı, sonra ise muvaffakiyetler temennisi ile kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 06 Kasım 2023 - Pazartesi

SANCILI ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ…

Bu günkü yazımın konusu son derece önemli;

Üniversitede okuyan çocuklarımız… 

Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın sorunlarını dile getirmek nedense kimsenin aklına gelmiyor.

Ne şartlarda hangi ekonomik zorluklarda okuduklarını herkes biliyor ama ne yazık ki bir türlü somut adımlar atılmıyor.

Dört kişilik odalarda 6 kişinin kaldığı, bin kişilik yurtlarda 20 çamaşır makinası olduğu ve bu yüzden 1-2 ay aynı çarşafla yattıklarını duyduğumuzda, bu çocuklardan nasıl başarı bekleriz sorusu geliyor akıllara…

Kiralık evlerde kalan birçok öğrenci ev sahibinin yüksek kira talebiyle karşı karşıya kalıyor ve kiralarını ödeyemeyecek duruma düşüyorlar.

İki kişilik 1-1 dairelere katkı olması için üçüncü kişiyi kabul ediyorlar.

Yüksek gelen doğalgaz faturalar ödeyemeyecek duruma düşüp kestirmek zorunda kalıyorlar. Sonra evde kabanları ile oturup battaniyelere sarılmak zorunda kalıyorlar.

Bu zor şartlardaki öğrenim hayatını, hemen hemen her nesilin yaşadığı söylenmektedir.

Ben bir anne olarak diyorum ki; bu çocuklar hep zor şartlarda mı okumak zorundalar.

Neden dengeli beslenip, temiz ve ferah ortamlarda kalıp öğrenim hayatını sürdüremiyorlar.

Neden anne ve babalar memleketlerinde çocukları için birçok yaşantısından ödün ver- mek zorunda kalıyorlar.

Devletimiz öğrencinin barınmasını, yemeğini ve ulaşımını sağladığı takdirde yukarıda yazılıp çizilenlerin hiçbir anlamı kalmayacağı gibi, şikayet de edilmeyecek.

Aydınlık geleceğin mimarları olan üniversite öğrencilerimize önce zihin açıklığı, sonra ise muvaffakiyetler temennisi ile kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş