Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

HOCAM, ELLERİNİZ DERT GÖRSÜN İNŞALLAH…

Bir öğrencinin öğretmeni tarafından derste darp edildiği anları ben de sizler gibi sosyal medyada gördüm. ☘ Masumane bir kulak çekiş ya da uyarı anlamında temas olsa gündemi bu kadar sarsmayacaktı. ☘ Öğrenci ne kadar suçlu olursa olsun. Ben diyorum ki hocam; bu öğrenci ne yaptı ki böyle bir kin ile vuruyorsunuz. ☘ Bu neyin siniri ve hırsı anlamak mümkün değil. Çocuk, “Hocam” diyor ve siz “Her hocam dedikçe yine vuracağım” diyorsunuz. Diğer öğrencilere mi mesaj verdiniz. “Bakın sizlerden biri aynı hareketi yaparsa arkadaşınızı dövdüğüm gibi sizleri de böyle döverim.” Korkusu mu vermek istediniz. ☘ Önce insansınız, sonra ise saygın bir mesleğe sahip öğretmensiniz. Öğrencilerinize şiddetin her türlüsünün son derece yanlış bir davranış olduğunu öğretmeniz gerekirken, bu hareketinizin toplum tarafından nasıl şiddetle kınandığını gördünüz değil mi? ☘ Hiçbir zaman tasvip etmediğim bir tepki ile öğrencinin ailesinden hastanelik oluncaya kadar dövüldüğünüzde neler hissettiğinizi bilmek isterdim. Empati yeteneğiniz biraz gelişti mi ? ☘ Öğrenciye vurduğunuz o kitabın, bir dayak atma aracı olmadığını siz anlayamamışsınız ki öğrencinize nasıl izah etmeyi düşünüyorsunuz. ☘ Eğitim aracını nasıl bir dayak aracına dönüştürebildiniz? ☘ Bir meslektaşınız, sizin çocuğunuzu bu şekilde dövse neler hissedersiniz..! ☘ Tepkiniz ne olurdu? ☘ “Bravo hocam elleriniz dert görmesin” mi derdiniz ya da “Çocuğuma vurduğunuz elleriniz kırılsın” mı derdiniz? Son olarak diyorum ki; Bir şey kırılacaksa şayet, eskiden beri süregelen bu köhne zincir kırılsın artık. Dayak nedir ki…  ☘ Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2023 - Pazartesi

HOCAM, ELLERİNİZ DERT GÖRSÜN İNŞALLAH…

Bir öğrencinin öğretmeni tarafından derste darp edildiği anları ben de sizler gibi sosyal medyada gördüm.

Masumane bir kulak çekiş ya da uyarı anlamında temas olsa gündemi bu kadar sarsmayacaktı.

Öğrenci ne kadar suçlu olursa olsun. Ben diyorum ki hocam; bu öğrenci ne yaptı ki böyle bir kin ile vuruyorsunuz.

Bu neyin siniri ve hırsı anlamak mümkün değil. Çocuk, “Hocam” diyor ve siz “Her hocam dedikçe yine vuracağım” diyorsunuz. Diğer öğrencilere mi mesaj verdiniz. “Bakın sizlerden biri aynı hareketi yaparsa arkadaşınızı dövdüğüm gibi sizleri de böyle döverim.” Korkusu mu vermek istediniz.

Önce insansınız, sonra ise saygın bir mesleğe sahip öğretmensiniz. Öğrencilerinize şiddetin her türlüsünün son derece yanlış bir davranış olduğunu öğretmeniz gerekirken, bu hareketinizin toplum tarafından nasıl şiddetle kınandığını gördünüz değil mi?

Hiçbir zaman tasvip etmediğim bir tepki ile öğrencinin ailesinden hastanelik oluncaya kadar dövüldüğünüzde neler hissettiğinizi bilmek isterdim. Empati yeteneğiniz biraz gelişti mi ?

Öğrenciye vurduğunuz o kitabın, bir dayak atma aracı olmadığını siz anlayamamışsınız ki öğrencinize nasıl izah etmeyi düşünüyorsunuz.

Eğitim aracını nasıl bir dayak aracına dönüştürebildiniz?

Bir meslektaşınız, sizin çocuğunuzu bu şekilde dövse neler hissedersiniz..!

Tepkiniz ne olurdu?

“Bravo hocam elleriniz dert görmesin” mi derdiniz ya da “Çocuğuma vurduğunuz elleriniz kırılsın” mı derdiniz?

Son olarak diyorum ki; Bir şey kırılacaksa şayet, eskiden beri süregelen bu köhne zincir kırılsın artık. Dayak nedir ki… 

Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş