Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tuba TURAN
Köşe Yazarı
Tuba TURAN
 

25 Ekim Dünya Makarna Günü

Diyette makarna tüketilmeyeceğini düşünenlerden misiniz? O halde yanılıyorsunuz. Verdiğim püf noktalarıyla birlikte makarnayı diyetinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.  ☘ Makarna B grubu vitaminleri ve demir, magnezyum gibi mineralleri içermektedir. Bu içeriğinin yanında bazı püf noktalara dikkat edildiğinde oldukça sağlıklı bir besindir.  ☘ Boşluklu makarnalar (kalem) tercih edilmeli. Boşluklu makarnalar tabağınızda daha fazla hacim kaplar, daha fazla yiyormuşsunuz izlenimi yaratır. ☘ Çukur tabak yerine düz tabaklar kullanılmalı. Yiyecekler tabakta daha yüksek durur, tabağınız daha dolu görünür. Paket üzerindeki pişirme süresi geçilmemeli. Makarnanın haşlanma süresi uzadıkça çiğneme ihtiyacınız azalır, bu da geç doymanıza neden olur. ☘ Yoğurtlu ve sebzeli soslarla ya da salataların içerisinde tüketilmeli. Sağlıklı soslarla birlikte tüketildiğinde daha az kalori içerir, zayıflamanıza yardımcı olur. ☘ Fazla suda pişirilip suyu dökülmemeli, demleme usulü yapılmalı. Makarna pişerken içerdiği vitaminler haşlama suyuna geçer. Bu suyun dökülmesi vitamin kayıplarına neden olur, makarnanın besleyiciğini azaltır. ☘ Diyabet hastaları tam buğday veya kurubaklagil makarnalarını tercih etmeli ve porsiyon kontrolüne dikkat etmeliler.  
Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2022 - Salı

25 Ekim Dünya Makarna Günü

Diyette makarna tüketilmeyeceğini düşünenlerden misiniz? O halde yanılıyorsunuz. Verdiğim püf noktalarıyla birlikte makarnayı diyetinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. 

Makarna B grubu vitaminleri ve demir, magnezyum gibi mineralleri içermektedir. Bu içeriğinin yanında bazı püf noktalara dikkat edildiğinde oldukça sağlıklı bir besindir. 

Boşluklu makarnalar (kalem) tercih edilmeli. Boşluklu makarnalar tabağınızda daha fazla hacim kaplar, daha fazla yiyormuşsunuz izlenimi yaratır.

Çukur tabak yerine düz tabaklar kullanılmalı. Yiyecekler tabakta daha yüksek durur, tabağınız daha dolu görünür.
Paket üzerindeki pişirme süresi geçilmemeli. Makarnanın haşlanma süresi uzadıkça çiğneme ihtiyacınız azalır, bu da geç doymanıza neden olur.

Yoğurtlu ve sebzeli soslarla ya da salataların içerisinde tüketilmeli. Sağlıklı soslarla birlikte tüketildiğinde daha az kalori içerir, zayıflamanıza yardımcı olur.

Fazla suda pişirilip suyu dökülmemeli, demleme usulü yapılmalı. Makarna pişerken içerdiği vitaminler haşlama suyuna geçer. Bu suyun dökülmesi vitamin kayıplarına neden olur, makarnanın besleyiciğini azaltır.

Diyabet hastaları tam buğday veya kurubaklagil makarnalarını tercih etmeli ve porsiyon kontrolüne dikkat etmeliler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş