Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

ORDULULAR GÜNÜ

Bir Ordulu olarak, İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Ordulular Günü’nde bulunmaktan son derece mutlu oldum. Zira tüm ilçe standlarını gezerken adeta kendimi Ordu’da gibi hissettim diyebilirim… ☘ 19 ilçeden oluşan tanıtım standlarını gezerken, İstanbul’da yaşayan Orduluların gözlerindeki memleket özlemini ve hasretini gördüm.  ☘ Gölköy Belediyesi standındaki pancar çorbası ikramına ve Perşembe Belediyesi standındaki cevizli helva ikramına sarılışlarına şahit oldum. ☘ Aslında her ikisi de mini bir ikramdan öteye gitmeyen, memleket özlemiyle yanıp tutuşan Ordululara bir memleket hediyesiydi.   ☘ İstanbul’a gitmeden önceki pancar çorbasının lezzetini arayıştan öteye gitmeyen bir davranış biçimiydi.  ☘ Orduluların bir araya geldiği, yılda bir kere de olsa herkesin birbirleriyle karşılaştığı bir platformdu… ☘ Evet, biraz panayır havasındaydı ama Ordu halkı bundan son derece memnundu. ☘ Biraz avam olmuş, biraz elit olmuş hiçbir önemi yoktu. ☘ Asıl önemli olan; memleket ortamını kilometrelerce yol gitmeden hissedebilmekti. Kısa süreli de olsa, İstanbul şivesinden uzaklaşıp, Ordu şivesiyle konuşabilmekti.  ☘ Her Ordulu ziyaretçinin bunu hissedebildiğine eminim.  ☘ Önümüzdeki yıllarda bu etkinliğin daha da hareketli ve iz bırakması dileğiyle, kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 21 Ekim 2022 - Cuma

ORDULULAR GÜNÜ

Bir Ordulu olarak, İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Ordulular Günü’nde bulunmaktan son derece mutlu oldum. Zira tüm ilçe standlarını gezerken adeta kendimi Ordu’da gibi hissettim diyebilirim…

19 ilçeden oluşan tanıtım standlarını gezerken, İstanbul’da yaşayan Orduluların gözlerindeki memleket özlemini ve hasretini gördüm. 

Gölköy Belediyesi standındaki pancar çorbası ikramına ve Perşembe Belediyesi standındaki cevizli helva ikramına sarılışlarına şahit oldum.

Aslında her ikisi de mini bir ikramdan öteye gitmeyen, memleket özlemiyle yanıp tutuşan Ordululara bir memleket hediyesiydi.  

İstanbul’a gitmeden önceki pancar çorbasının lezzetini arayıştan öteye gitmeyen bir davranış biçimiydi. 

Orduluların bir araya geldiği, yılda bir kere de olsa herkesin birbirleriyle karşılaştığı bir platformdu…

Evet, biraz panayır havasındaydı ama Ordu halkı bundan son derece memnundu.

Biraz avam olmuş, biraz elit olmuş hiçbir önemi yoktu.

Asıl önemli olan; memleket ortamını kilometrelerce yol gitmeden hissedebilmekti. Kısa süreli de olsa, İstanbul şivesinden uzaklaşıp, Ordu şivesiyle konuşabilmekti. 

Her Ordulu ziyaretçinin bunu hissedebildiğine eminim. 

Önümüzdeki yıllarda bu etkinliğin daha da hareketli ve iz bırakması dileğiyle, kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş