Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Mine DUMAN
Köşe Yazarı
Mine DUMAN
 

OKUL KANTİNLERİ VE FİYATLARI

Hayat pahalılığı her yerde kendini hissettiriyor. Ekmekten tutunda simite, ev kiralarına kadar artık her şey ateş pahası. ☘ Bir şey almak istediğimizde, fiyatını duyunca şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Büyükler bunu anlayabiliyor ama çocuklar ya da öğrencilere bunu anlatamazsınız. ☘ Konuyu okul kantinlerindeki, öğrencilerde şaşkınlık yaratan yüksek fiyatlara getirmek istiyorum.  ☘ Bu fiyatlar karşısında çocuklarına okul harçlığı vermekte zorlanan aileler oldukça fazla. Dolayısıyla çocuklarımız, yanındaki ekonomik durumu daha iyi olan arkadaşları karşısında kendini kötü hissedebiliyor. Çünkü bunu bizler de yaşadık. ☘ Evvela kantinlerde satılan hazır ve sağlıksız gıdaların zararlarını anlatalım onlara. Sonra harçlık veremediğimiz zamanlarda, evimizdeki mutfağımızdan bir şeyler hazırlayıp çantalarına koyalım. En önemlisi çocuklarımıza bunun utanılacak, sıkılacak bir yanı olmadığını, aile bütçemizin sınırlı olduğunu izah edelim. ☘ Anaokulunda ve ilkokulda çocuklarımıza bunu nasıl kabul ettirdiysek, ortaokul ve lisede de uygulamalıyız. Ama tabi ki her zaman olmamalı. ☘ Böylece çocuklarımızı sağlıksız, hazır gıdalardan uzak tutacağız hem de aile bütçesine katkı sağlamış olacağız. Kalın sağlıcakla… (Not: Kantin sahipleri bana kızmayın..!)  
Ekleme Tarihi: 23 Eylül 2022 - Cuma

OKUL KANTİNLERİ VE FİYATLARI

Hayat pahalılığı her yerde kendini hissettiriyor. Ekmekten tutunda simite, ev kiralarına kadar artık her şey ateş pahası.

Bir şey almak istediğimizde, fiyatını duyunca şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Büyükler bunu anlayabiliyor ama çocuklar ya da öğrencilere bunu anlatamazsınız.

Konuyu okul kantinlerindeki, öğrencilerde şaşkınlık yaratan yüksek fiyatlara getirmek istiyorum. 

Bu fiyatlar karşısında çocuklarına okul harçlığı vermekte zorlanan aileler oldukça fazla. Dolayısıyla çocuklarımız, yanındaki ekonomik durumu daha iyi olan arkadaşları karşısında kendini kötü hissedebiliyor. Çünkü bunu bizler de yaşadık.

Evvela kantinlerde satılan hazır ve sağlıksız gıdaların zararlarını anlatalım onlara. Sonra harçlık veremediğimiz zamanlarda, evimizdeki mutfağımızdan bir şeyler hazırlayıp çantalarına koyalım. En önemlisi çocuklarımıza bunun utanılacak, sıkılacak bir yanı olmadığını, aile bütçemizin sınırlı olduğunu izah edelim.

Anaokulunda ve ilkokulda çocuklarımıza bunu nasıl kabul ettirdiysek, ortaokul ve lisede de uygulamalıyız. Ama tabi ki her zaman olmamalı.

Böylece çocuklarımızı sağlıksız, hazır gıdalardan uzak tutacağız hem de aile bütçesine katkı sağlamış olacağız. Kalın sağlıcakla…
(Not: Kantin sahipleri bana kızmayın..!)

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş