Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
İsmet DUMAN
Köşe Yazarı
İsmet DUMAN
 

HER YIL AYNI TERANE..! FERRERO

Soruya bir bakar mısınız; “Ferrero fiyatını açıklamak için niçin bu kadar zamandır bekledi?” Ne yapacaktı bizi mi düşünecekti? ☘ Sizler de biliyorsunuz ki Ferrero dediğin firma özel bir sektör ve kârını düşünmek zorunda olan bir şirkettir. Sen bunu sorguluyorsun da, devleti, hükümeti neden sorgulamıyorsun? ☘ Ferrero’nun fiyatını geç açıklamasını fındığın kaderiyle bağdaştıran fabrikacılar, bazı tüccarlar ve en önemlisi bunu çaresizce seyreden hükümet yetkilileri neden hala üç maymunu oynuyorlar? Özel bir sektörden hala neden icazet bekliyorsunuz? Bu icazetin neticesinde devleti ve üreticiyi bu firmaya karşı neden aciz gösteriyorsunuz? ☘ Biz devletiz ve o bir özel sektör. Fındığa kimin yön vereceğine sizce kim karar vermelidir? ☘ 2020 yılı itibari ile yıllık cirosu 11,4 Milyar Euro olan bir fındık alıcısı tabi ki istediği gibi ve maalesef kendi menfaatine olan hamleler yapacaktır. ☘ Sen bu hamleye karşı ne yapıyorsun? Her yıl bu teranenin okunacağı bilindiği halde, niçin bir “B planı” veya farklı bir politika devreye girmiyor? İşte onun içindir ki üreticiler bunda bir art niyet aramaktadırlar. Böylece herkeste bir Ferrero düşmanlığı oluşmaktadır. ☘ Üreticilerin sizlerden tek isteği fiyat konusunda bu denli acziyete düşürülmemektir. ☘ Ferrero denen firmanın açıklayacağı fiyat bizleri hiç mi hiç ilgilendirmemelidir. ☘ Aslında gayemiz bu firmayı kötülemek değil. Hükümetin açıkladığı 54 TL’lik fiyatın karşısındaki acziyet ve düştüğü kötü durumu irdelemektir. ☘ Bu hükümet verdiği fiyatın karşısında neden duramıyor ve özel bir firmanın karşısında üreticinin ezilmesine seyirci kalabiliyor? ☘ Toprak Mahsulleri Ofisi, armutun sapına, üzümün çöpüne neden detaylı bakıyor? ☘ Fındığa 54 TL verdiysen, randevu da vereceksin ya da verdiğin randevuda köylüyü yaştı, kuruydu diye düz duvara tırmandırmayacaksın. Düz duvara tırmandırdığın üreticiye zorluk yaşatmayacaksın. Randıman bakan personelini göklere çıkarmayacak, hakkaniyetli davrandıracaksın. ☘ Senden kopup, kurtulan köylüyü, tüccar ya da fabrikacı nasıl kucak açıyorsa, sen de kendini iyice sorgulayacaksın, gerekirse üreticinin lehine inisiyatif kullanmayı bileceksin. Verdiğin fiyat politikasının arkasında duracaksın. ☘ Her fındık alışını bilimsellikle örtüştürmeyeceksin bazen avam davranacaksın. ☘ Bu avamlığı bile hükümetin halkını destekleme planı ile örtüştüreceksin. ☘ Her şey halk için, üretici için olacak ise göz yumduğunuz bir çok şirket gibi göz önünde bulundurduğunuzda bu durumun devede kulak kalacağını iyice bilmelisiniz.  
Ekleme Tarihi: 10 Eylül 2022 - Cumartesi

HER YIL AYNI TERANE..! FERRERO

Soruya bir bakar mısınız; “Ferrero fiyatını açıklamak için niçin bu kadar zamandır bekledi?” Ne yapacaktı bizi mi düşünecekti?

Sizler de biliyorsunuz ki Ferrero dediğin firma özel bir sektör ve kârını düşünmek zorunda olan bir şirkettir. Sen bunu sorguluyorsun da, devleti, hükümeti neden sorgulamıyorsun?

Ferrero’nun fiyatını geç açıklamasını fındığın kaderiyle bağdaştıran fabrikacılar, bazı tüccarlar ve en önemlisi bunu çaresizce seyreden hükümet yetkilileri neden hala üç maymunu oynuyorlar? Özel bir sektörden hala neden icazet bekliyorsunuz? Bu icazetin neticesinde devleti ve üreticiyi bu firmaya karşı neden aciz gösteriyorsunuz?

Biz devletiz ve o bir özel sektör. Fındığa kimin yön vereceğine sizce kim karar vermelidir?

2020 yılı itibari ile yıllık cirosu 11,4 Milyar Euro olan bir fındık alıcısı tabi ki istediği gibi ve maalesef kendi menfaatine olan hamleler yapacaktır.

Sen bu hamleye karşı ne yapıyorsun? Her yıl bu teranenin okunacağı bilindiği halde, niçin bir “B planı” veya farklı bir politika devreye girmiyor? İşte onun içindir ki üreticiler bunda bir art niyet aramaktadırlar. Böylece herkeste bir Ferrero düşmanlığı oluşmaktadır.

Üreticilerin sizlerden tek isteği fiyat konusunda bu denli acziyete düşürülmemektir.

Ferrero denen firmanın açıklayacağı fiyat bizleri hiç mi hiç ilgilendirmemelidir.

Aslında gayemiz bu firmayı kötülemek değil. Hükümetin açıkladığı 54 TL’lik fiyatın karşısındaki acziyet ve düştüğü kötü durumu irdelemektir.

Bu hükümet verdiği fiyatın karşısında neden duramıyor ve özel bir firmanın karşısında üreticinin ezilmesine seyirci kalabiliyor?

Toprak Mahsulleri Ofisi, armutun sapına, üzümün çöpüne neden detaylı bakıyor?

Fındığa 54 TL verdiysen, randevu da vereceksin ya da verdiğin randevuda köylüyü yaştı, kuruydu diye düz duvara tırmandırmayacaksın. Düz duvara tırmandırdığın üreticiye zorluk yaşatmayacaksın. Randıman bakan personelini göklere çıkarmayacak, hakkaniyetli davrandıracaksın.

Senden kopup, kurtulan köylüyü, tüccar ya da fabrikacı nasıl kucak açıyorsa, sen de kendini iyice sorgulayacaksın, gerekirse üreticinin lehine inisiyatif kullanmayı bileceksin. Verdiğin fiyat politikasının arkasında duracaksın.

Her fındık alışını bilimsellikle örtüştürmeyeceksin bazen avam davranacaksın.

Bu avamlığı bile hükümetin halkını destekleme planı ile örtüştüreceksin.

Her şey halk için, üretici için olacak ise göz yumduğunuz bir çok şirket gibi göz önünde bulundurduğunuzda bu durumun devede kulak kalacağını iyice bilmelisiniz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş