Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
Emrah GEMİCİOĞLU
Köşe Yazarı
Emrah GEMİCİOĞLU
 

TMO’DA ‘RANDIMAN İSYANI’

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaptığı açıklamada 2022 yılı TMO fındık alım fiyatının tüm desteklerle birlikte levant kalite için 54 lira olduğunu belirtmişti. ☘ 2022-2023 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarının yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, Giresun kalite için kilogram başına 53 lira, levant kalite için 52 lira, sivri kalite için de 51 lira olduğunu dile getirerek, bu fiyatların yanında üreticilere kilogram başına 2 lira alan bazlı destek ile mazot ve gübre desteği de verileceğini de söylemişti. ☘ Fındık üreticileri ise 15 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile "www.tmo.gov.tr" adresi üzerinden randevu almaya çabalıyor. Çabalıyor diyorum çünkü çoğu üretici TMO’nun randevuları 1-2 ay sonraya verdiğini bizlere ileterek, mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyorlar. ☘ TMO’da yaşanan tek mağduriyet maalesef randevular değil. ☘ TMO’nun Ünye’deki alım noktasına fındığını getiren üreticiler saatlerce aç-susuz bir şekilde uzun kuyruklarda bekletiliyor. Durum öyle bir hal almış ki TMO’nun önüne geceden gelip, araçlarda uyuyan üreticiler bile var. ☘ Bunun sebebi ise içeride sadece bir ekibin çalışması, aktif olarak bir tek ambarın ve kantarın olması. Üreticiler ise sabahtan akşama kadar sıra beklememek için içeride çalışan ekip sayısının arttırılmasını talep ediyor.  ☘ Gelelim bir diğer şikayete; TMO’nun Ünye alım noktasına giden üreticiler adeta isyan etti. Fındıklarının randımanlarının eksik ölçüldüğünü iddia eden üreticiler; dışarıda manav ve tüccarlarda 52-53 randıman gelen ürünlerinin içeride TMO çalışanları tarafından 49-50 randıman bandında söylendiğini ifade ediyor. Peki bu kadar çok randıman farkı nereye gidiyor? Üreticilerin bu mağduriyeti nasıl giderilecek? Geçim kavgası veren bu üreticinin emeğine yazık günah değil mi?  
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2022 - Cuma

TMO’DA ‘RANDIMAN İSYANI’

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaptığı açıklamada 2022 yılı TMO fındık alım fiyatının tüm desteklerle birlikte levant kalite için 54 lira olduğunu belirtmişti.

2022-2023 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarının yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, Giresun kalite için kilogram başına 53 lira, levant kalite için 52 lira, sivri kalite için de 51 lira olduğunu dile getirerek, bu fiyatların yanında üreticilere kilogram başına 2 lira alan bazlı destek ile mazot ve gübre desteği de verileceğini de söylemişti.

Fındık üreticileri ise 15 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile "www.tmo.gov.tr" adresi üzerinden randevu almaya çabalıyor. Çabalıyor diyorum çünkü çoğu üretici TMO’nun randevuları 1-2 ay sonraya verdiğini bizlere ileterek, mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyorlar.

TMO’da yaşanan tek mağduriyet maalesef randevular değil.

TMO’nun Ünye’deki alım noktasına fındığını getiren üreticiler saatlerce aç-susuz bir şekilde uzun kuyruklarda bekletiliyor. Durum öyle bir hal almış ki TMO’nun önüne geceden gelip, araçlarda uyuyan üreticiler bile var.

Bunun sebebi ise içeride sadece bir ekibin çalışması, aktif olarak bir tek ambarın ve kantarın olması. Üreticiler ise sabahtan akşama kadar sıra beklememek için içeride çalışan ekip sayısının arttırılmasını talep ediyor. 

Gelelim bir diğer şikayete; TMO’nun Ünye alım noktasına giden üreticiler adeta isyan etti. Fındıklarının randımanlarının eksik ölçüldüğünü iddia eden üreticiler; dışarıda manav ve tüccarlarda 52-53 randıman gelen ürünlerinin içeride TMO çalışanları tarafından 49-50 randıman bandında söylendiğini ifade ediyor. Peki bu kadar çok randıman farkı nereye gidiyor? Üreticilerin bu mağduriyeti nasıl giderilecek? Geçim kavgası veren bu üreticinin emeğine yazık günah değil mi?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve afisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

betine giriş betine giriş