Milletvekili Şanlıtürk’ten Acı Olay Sonrası Çağrı
Milletvekili Şanlıtürk’ten Acı Olay Sonrası Çağrı
Ordu’nun Altınordu ilçesinde denize giren üç lise öğrencisinden ikisinin boğularak hayatını kaybetmesinin ardından, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yaşanan acı olayla ilgili büyük üzüntü duyduğunu belirten Şanlıtürk, sahil bölgelerinde yeterli önlem alınmadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
Mayıs 7’si etkinliklerinin Karadeniz’de binlerce yıldır kutlandığını hatırlatan Şanlıtürk, bu süreçte özellikle Mesudiye, Gölköy ve Gürgentepe gibi iç kesimlerden çok sayıda vatandaşın sahile geldiğini ve denize girdiğini belirtti. Bu durumun yıllardır bilinen bir gerçek olmasına rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını dile getiren Şanlıtürk, “Neden sahillerde önlem alınmaz, neden cankurtaran bulundurulmaz? Denize girilmesi tehlikeli olan yerlerde neden engelleyici önlemler uygulanmaz?” diyerek tepki gösterdi.
“Üç yıldır etkinlikleri ben yasakladım demekle bu işler olmuyor. Hayatın acı gerçekleriyle yüzleşiyoruz,” diyen Şanlıtürk, kimsenin sorumluluk almamasını da eleştirdi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yetkili kurumları göreve çağıran Şanlıtürk, “Hiçbir fidanımız solmasın, hiçbir canımız gitmesin. Yetkilileri, yetkilerinin gereğini yerine getirmeye davet ediyorum,” dedi.
Şanlıtürk, hayatını kaybeden öğrenciye Allah’tan rahmet, ailesine sabır, hastanede tedavisi süren diğer gençlere ise acil şifalar diledi. Uzun süredir Mayıs 7’si etkinliklerinde böyle bir kayıp yaşanmadığını belirterek, “İnşallah bu son olur,” temennisinde bulundu.
Ordu HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.