Nefesler tutuldu, ORDU HAZIR! Takımlar Aynı, İsimler Farklı

Orduspor’un Süper Lig’den düşüp Spor Toto 1. Lig’de oynadığı ilk sezon yine Mersin ekibiyle karşı karşıya gelmişti. 2012-2013 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Orduspor, ilk 9 haftayı namağlup lider kapatmasına rağmen sezon sonunda ligden düşünce 2013-2014 sezonunda Spor Toto 1. Ligde mücadele etti. Süper Lig kadrosunu tam anlamıyla koruyamasa da Ferhat Öztorun, Michel Landel, Anıl Taşdemir gibi tecrübeli futbolcuları kadrosunda tutan Orduspor, Spor Toto 1. Ligin iddialı takımları arasında yer aldı. Öyle ki ligde çıktığı ilk 5 karşılaşmadan 4 galibiyet 1 beraberlikle ayrılan Mor-Beyazlılar ilk mağlubiyetini kendi evinde oynadığı, şimdiki adı İstanbul Başakşehir olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldı.  Toplamda ligde çıktığı 36 karşılaşmada 21 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Ancak ligden düşmesi kesinleşen 1461 Trabzon ve Kahramanmaraşspor’a kendi evinde verdiği puanlar Orduspor’u play-off’a itti. Bu iki karşılaşmadan galibiyetle ayrılmış olsa play-off oynamadan direkt olarak Süper Lig’e yükselme hakkı kazanacaktı. Belki de bugünler hiç yaşanmayacaktı.

                2013-2014 sezonunu 6. Sırada bitiren Mersin İdmanyurdu play-off karşılaşmasında ligi 3. Sırada bitiren Orduspor ile eşleşti. Play-off grubunda Süper Lig’e çıkacak olan takım her yerde Orduspor olarak gösteriliyordu. Fakat Orduspor, Mersin İdmanyurdu ile ligde oynadığı iki mücadeleden de galip ayrılamadı. Kendi sahasında oynadığı karşılaşmadan 0-0 eşitlikle ayrılan Mor-Beyazlılar, deplasmanda ise 1-0 mağlup olmuştu. Gelenek bozulmadı ve play-off karşılaşmalarında da Mersin İdmanyurdu ilk maçta 2-1 mağlup ettiği Orduspor’u ikinci karşılaşmada 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finalde ise bir başka Karadeniz takımı olan Samsunspor ile eşleşen Mersin ekibi o karşılaşmadan da 2-0 galip ayrılarak 2013-2014 sezonunda Süper Lig’e çıkan 3. Takım oldu. Fakat 2 sene Süper Lig’de direnebilen Mersin İdmanyurdu 2015-2016 sezonunda ligi sonuncu sırada bitirerek küme düştü.

İki takım 8 yıl sonra farklı isimlerle mücadele edecek

                2013-2014 sezonunda Spor Toto 1. Lig’de play-off mücadelesi veren iki ekip 8 yılın ardından bu seferde farklı isimlerle TFF 3. Lig’de play-off mücadelesi verecek. 2013-2014 sezonunun ardından bir türlü dikiş tutturamayan Orduspor, art arda liglerden düşerek Amatör Lig’e kadar düştü. Bir türlü çıkış yolu arayan Orduspor, Ordu’da mücadele eden başka bir takımı alarak adını Orduspor 1967 yaparak yoluna devam etti. Başkan Savaş Şimşek’in de başına geçmesiyle bir ivme yakalayan Orduspor, peş peşe liglerden çıkarak kendini TFF 3. Lig’e attı. Burada da başarılı bir grafik çizen Mor-Beyazlılar ligi 4. Sırada bitirerek play-off mücadelesi oynamaya hak kazandı.

                2013-2014 sezonunda Orduspor ve Samsunspor’u eleyerek Süper Lig’e çıkan Mersin İdmanyurdu Süper Lig’de de 2 sezon oynadıktan sonra 2015-2016 sezonunda tekrar küme düştü. Oda aynı Orduspor gibi art arda liglerden düşünce maddi olarak sıkıntıya girdi ve 2. Lig’den de düştükten sonra maçlara çıkmama kararı aldı. Şuan İçel İdmanyurdu adıyla yoluna devam eden Mersin ekibi play-off’ta Orduspor’un rakibi oldu. Bu iki ekip yıllar sonra bir play-off mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmaya Yoğun İlgi

                Ordu şehri Pazartesi gününden itibaren play-off havasına girmeye başladı. Şehrin dört bir yanı mor-beyaz Orduspor bayraklarıyla donatıldı. İnsanlar hafta başından itibaren formalarıyla gezmeye başladı. Kulüpten resmi bir açıklama gelmese bile ortalama 16-17 bin kadar bilet satıldığı söyleniyor. Bugün Ordu’nun kalbi Yeni Ordu Stadyumu’nda atacak, Saat 20.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Hakem Fatih Tokail yönetecek.

 

Haber: Kahraman Yılmaz