KANSER HASTALARI MAĞDUR OLDU

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tek onkoloji doktoru olan  Uzman Dr. Ömer Kamil Yazıcı, geçici görevle Giresun Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Bu durumdan habersiz olan onlarca kanser hastası, sabah saatlerinde onkoloji polikliniğine gelerek sıra bekledi. Görevlilerin sırada bekleyen kanser hastalarına son anda bilgi vermesiyle birlikte hastalar, hastanenin başhekimliğine giderek tepki gösterdi.

Kanser hastaları “Bizim zaten hastanede kaydımız var ve iletişim bilgilerimiz mevcut, bu durumdan en azından erken haberdar olsaydık sabahın erken saatlerinden beri beklemek zorunda kalmazdık. En azından bilgimiz olsaydı başka bir hastanede işimizi görmeye çalışırdık. Çoğumuzun kanser evreleri zaten ileri seviyedeyken bu durum bizi perişan etti. Şimdi bizleri ne yapacağız. Aramızda sağlık güvencesi olmayan hastalar da var. Bu hastalar ilaç tedavilerini yarı da mı bırakmak zorunda, bu durumunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bizler zaten ciddi bir hastalıkla uğraşırken, bu durum bizleri hep yıktı.”dediler.

Hastanenin Başhekimliğine giden hastalara “Bizim de yapacak bir şeyimiz yok. Başka hastanelerin onkoloji bölümünde işinizi görmeye çalışabilirsiniz.”denilerek hastaları gönderdiler.  

 Çoğu zar zor köy ve başka ilden gelmek zorunda kalan kanser hastaları tedavilerini olamadan gitmek zorunda kaldılar. Kanser hastalığı ile mücadele eden ve kemoterapi almak zorunda olan çok sayıda hasta bu durum karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. Ellerinde belgeleri ve ilaç tedavisi almak zorunda olan kanser hastaları bu durumda perişan oldu. Kanser hastalar, özel hastaneye gidecek maddi güçleri yok iken Ordu Devlet Hastanesi’nden de randevu alamadılar.

Alınan bilgiye göre de Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tek onkoloji doktoru olan Uzman Dr. Ömer Kamil Yazıcı, bir ay kadar Giresun’da görev yapacağı öğrenildi.