1 kilo fındığa 1 kilo domates

    Domates fiyatlarında ki aşırı pahalılığı olumsuz hava koşullarına bağlayan pazar esnafı ise Yani Ordu’da yaşayan bir fındık üreticisinin 1 kg domates alabilmesi için 1 kg fındığını satması gerektiğini belirtti.
Vatandaşın pahalı ürün tüketmesini istemiyoruz
    Vatandaşların pahalı ürün tüketmelerini istemediklerini ve bu durumdan kendilerinin de rahatsız olduklarını belirten pazarcılar, "Biz özellikle bu ürün üzerinde bir oyunun oynandığını düşünmekteyiz. Biz de tüketicinin pahalı bir ürün tüketmesini istemeyiz. Fakat üretici ürettiğinin karşılığını alamıyor ve aracılar kazanıyor. Bu ürünün yetiştiği bölgede halinden 2,5 liraya çıkan domates bugün Ordu’da 8-10 lira arasında satılıyor. Yani Ordu’da yaşayan bir fındık üreticisinin 1 kg domates alabilmesi için 1 kg fındığını satması gerekiyor" diye konuştu.

Üretici ve tüketici
 zararda, aracılar karda
    Domates fiyatlarından sadece aracıların kar ettiğini kaydeden pazarcı esnafı, domatesi üreten çiftçinin ve tüketicilerin ise zararda olduğunu söyledi.
    Ürünün üreticinin elinden çıkıp tüketiciye ulaşana kadar birçok elden geçtiğini ve bu nedenle de fiyatın sürekli yükseldiğini dile getiren pazarcılar, durumdan kendilerinin de şikayetçi olduğunu kaydettiler.

Haber: Vedat Meral