ÜNYE RAMAZAN AYINI COŞKUYLA KARŞILADI

    Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler ilk olarak toplu sünnet şöleni ile başladı. 6.sı düzenlenen etkinliklerde minik çocuklar sünnet kardeşliği yaşadılar. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan sünnet şöleninde konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “52 gün sürecek olan Ramazan ayı programlarımızın ilkini icra ediyoruz. Sünnet Peygamber Efendimiz ’in (S.A.V) sünnetlerinden ve İslam dinimizin nişanelerinden bir tanesidir. Ben bu çerçevede çocuklarımı ve ailelerini tebrik ediyorum” diye konuştu.
    Sünnet merasiminde konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “Çocuklarımız erkekliğe ilk adımlarını atmış oluyorlar. Onlar yıllar sonra bu anıları mutlulukla hatırlayacaklar. Onlar artık sünnet kardeşi” dedi.
    Ünye Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri akşam da devem etti. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri korteji Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Yürüyüşe Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, siyasi parti temsilcileri, dair amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehir içinde gerçekleştirilen yürüyüş yine Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
    Ünye Belediyesi tarafından her yıl hazırlanan Ramazan sokağında kurulan sahnede Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin mehter takımı gösterileri nefes kesti.
    Meydanda toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 52 gün sürecek etkinliklerle Ünye’nin Ramazan ayını doya doya yaşayacağını söyleyerek, tüm İslam âleminin mübarek Ramazan ayını kutladı.
    Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’de yaptığı konuşmada Ramazan atmosferinin Ünye’de farklı yaşandığını söyledi.
    Ramazan ayı karşılaması daha sonra Ünye İskelesinde gerçekleştirilen Hava-i Fişek gösterisi ile devam etti. Ünye semaları rengârenk görüntülere sahne oldu.(AFİŞ)