Şehir Hastanesi Değil; TiCARETHANE!

    Aynı şekilde Ordu’ya da yapılmak istenen ancak henüz projesi dahi belli olmayan şehir hastanesinin 15 milyon harcanarak kente kazandırılan Botanik Park’ın yerine yapılmasına da tepki gösteren Başkan Şahin, “Daha yeni kente kazandırılmış ve gururumuz diyebileceğimiz Botanik parkı şimdi çıkıp şehir hastanesi yapacağız diyerek yok ediyorlar” dedi.
“BU MANTIĞI KABUL 
ETMİYORUZ”
    CHP olarak sağlığa yapılan yatırımlara değil yapılan yatırımların ticaret mantığıyla yapılmasına karşı durduklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncelikle şehir hastaneleri mantığını kabul etmemiz mümkün değil. Esasen sağlık ve adalet en temel haklardır. Sağlık hakkını sadece bir ticarethane mantığına dönüştürerek boğaz köprüleri ya da yollardan geçiş ücreti alır gibi veya yap işlet devret düşüncesiyle bir şehir hastanesi yapılmasını kesinlikle kabul etmemiz mümkün değil. Zira bir vatandaş sağlığı üzerinden ticarete konu edilemez. Bir defa sağlık hakkı parasız olmalıdır” dedi.
“BOTANİK PARK YANLIŞ KARAR”
    Şehir hastanesi için Botanik park alanının çok yanlış bir tercih olduğunu savunan Başkan Şahin, şöyle konuştu, “Elbette ki sağlığa yapılan her türlü yatırım, tarafımızdan kabul görür. Ancak dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde diğer hastanelerin kapatılarak hepsinin tek bir alan içerisinde yapılması sağlıklı bir şey değildir. Varsayalım deprem ya da çok ciddi bir sel oldu ki Botanik Park’ın olduğu bölgede tam Civil ırmağının kenarında bulunuyor. Bu durumda nasıl bir felaket olabileceğini dahi öngöremiyoruz. Dolaysıyla bu anlamda da bu olaya karşı çıkıyoruz. Ordu’da yatak kapasitesi artırılsın, yeni sağlık binaları yapılsın ama asla bu şekilde değil. Ordu’dan dışarıya onlarca hasta gidiyor. Kentimizde kanserle ilgili bir tedavi ve araştırma hastanesi mutlaka kurulmalı. Fakat dediğimiz gibi bunlar ayrı ayrı yerlerde inşa edilmeli. Ayrıca tüm bu sağlık birimleri tek bir alanda toplandığı zaman orada inanılmaz bir trafik ve insan yoğunluğu oluşacaktır. Bu da sağlığa giderken sağlıksız bir ortamla karşılaşmayı ortaya çıkaracaktır.”
“15 MİLYONUN HESABINI KİM VERECEK?”
    Milyonlarca para harcanarak kente kazandırılan bir yatırımın bir anda yerle bir edilecek olmasına sert tepki gösteren Şahin, “Daha yeni kente kazandırılmış ve gururumuz diyebileceğimiz Botanik parkı şimdi çıkıp şehir hastanesi yapacağız diyerek yok ediyorlar. Gerçektende Botanik parkı Ordu’ya yapılmış ciddi bir yatırımdı. Ancak 15 milyon lira harcanan bu parkı ellerinin tersi ile yıkıp heba ediyorlar. Yapacakları hastane ile ilgili hiç fizibilite çalışması yapıldı mı? Başka bir yer bakıldı mı? Ortada proje var mı? Bir yatırım yapıyorlar ama kimseye sormuyorlar. Sonuçta herkesin fikri var. Şimdi 15 milyonun hesabını kim verecek? Yazık değil mi cebimizden çıkan bu paralarımıza!” dedi. 
Haber: Vedat Meral