Karamustafaoğlu'ndan portre tepkisi!

    Karamustafaoğlu açıklamasında, "1970 yılında Ordu rıhtımına yapılan ışıklı Atatürk portesi, yapıldığı günden bugüne kadar Ordu’nun simgelerinden biri haline gelmiş ancak sahil düzenlemesi çalışmaları kapsamında birden bire yerinden sökülüp kaldırılmıştır."dedi
    Atatürk Portresinin aniden sökülüp atılmasına tepki gösteren Karamustafaoğlu şöyle konuştu, "Tarafımdan konu Ordu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme getirilmiş  ancak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından bu portre  eski bir metal levha olarak tanımlamıştır. Buraya bu portenin tekrar konmayacağını beyan etmiştir.     Öncelikle belirtmeliyim ki bu portre Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresidir. Işıklı Atatürk portresinin tarih bilincinden yoksun bir şekilde eski bir metal levha olarak adlandırılması asla kabul edilemez. Eski olabilir, yıpranmış olabilir ancak bu portre üzerinde yaşadığımız bu vatanın kurtarıcısının silüetinin bulunduğu eşsiz bir hatıraya ve maneviyata sahiptir. Anlaşılmaktadır ki iktidara mensup belediye yöneticileri bunu anlamakta ve algılamakta zorluk çekmektedirler. Bilinmelidir ki ışıklı Atatürk portresi yerinden sökülüp atılmış olabilir ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün zihinlerinizdeki ve kalplerimiz- deki ışığını söndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir."
    Karamustafaoğlu son olarak, "Bununla birlikte yerel yönetimler şehirleri geleceğe hazırlamaya ve yarınlara planlama sorumluluğu üstlenmiş en önemli hizmet birimleridir. Kentin tarihini, kültürel,çevresel değerlerini  ve dokusunu koruyup geleceğe taşıması, geçmiş ile geleceği birleştiren bir belediyecilik anlayışını hakim kılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki geçmişi olmayan bir şehrin, geleceği de olmaz. Çevre ve kentleşme konusuna bilimi ve aklı esas alan, tarihimiz, kültürümüz, inançlarımız ve milli menfaatlerimizle çatışmayan bir bakış açısıyla yaklaşılmalıdır. Açıkçası ifade etmek isterim ki, ışıklı Atatürk portesi rıhtımdaki yerine yerleştirilene kadar mücadelemiz hem belediye meclisinde hemde tüm platformlarda devam edecektir. Rıhtım başındaki  Işıklı Atatürk portesi Ordu’nun bir simgesidir. 1970 yılından bu güne kadar böyle devam etmiştir. Bundan sonra da öyle devam edecektir. İskele bahçenin yıkılması ile yerine yeni bir işletme faaliyete geçmesine rağmen bu portre yerine hala konmamıştır. Ordunun geçmişine ve yarınlarına sahip çıkmak her ordulunun asıl görevidir. Bu simgenin ortadan kaldırılmasına yok sayılmasına ulu önderimizin ışığının söndürülmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Tüm kamu oyu ve siz yerel yazılı ve görsel basınında destek olmalarını arz ve talep ediyorum." diye konuştu.
(AFİŞ)