Kırsalda çalışmalar sürüyor

Demirci Mahallesi Muhtarı Taylan Şendur mahallerine yapılan çalışmalardan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar’a teşekkür ederek, “2019 yılından bu yana görev süremiz başladığından beri Fatsa Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Ethem Kibar ve ekibi ile program dahilinde güzel çalışma süreci yaşıyoruz. Şu anda emülsiyonlu sathi kaplama asfalt programını gerçekleştiriyoruz. Sayın başkanımızın kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bizim mahallemizin olanakları kırsal turizme uygun bir yer, buna dair çalışmalarımız var bu mahallemizi organize yaşam bölgesi felsefesine uygun doğa yürüyüş parkuru adlı rehabilitasyon projesi atlı safari düzenlemeyi düşünüyoruz dolayısıyla kırsal turizmi burada canlandırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmadan önce beton yol çalışmalarımız olmuştu. 3.5 sene zarfı içerisinde aşağı yukarı mahallemizin bütün eksiklikleri tamamlanmış oldu.” dedi.

                Gerek belediyecilik kurumu gerek muhtarlık kurumunun sadece yol yapmakla su yapmakla ilgili bir mevzu olmadığını ifade eden Muhtar Şendur, “Biz mahallemizde köy okulunun yaşaması yaşatılması amacıyla eğitim şenlikleri düzenledik. Devletimize ait 46 dönümlük alanda at çiftliği ve atlı rehabilitasyon üzerinde Fatsa Belediyemiz ile çalışmaktayız. Bununla ilgili altyapı çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. En azından şu anda bir at yarışının yapılacağı aşamaya getirmiş durumdayız. Göreve geldikten sonra kamusal alanlarımızın atıl durumda olmasının önüne geçtik. Çalışmalarımız da buraları temizleyip güzelce düzenledik ve çayırlık haline getirdik. Fatsa Belediyemiz ve büyükşehir Belediyemizin destekleriyle buraya bir spor sahası ve kale direkleri koyduk. Bizim sloganımız Demirciyi sporun merkezi haline getirmekti. Bu anlamda eskiden yapılan turnuvalarımızı yeniden başlatmak için çalışmalarımız devam ediyor.

                Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Demirci mahallesinin ardından Kulak ve Sazcılar mahallelerinde emülsiyonlu asfalt çalışmalarına devam edecek.